reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A i wklejam Wam jak sie ma crl do NT , taki wykresik miałam w opisie badania, moze któraś chce sobie sprawdzić
4fc9c0a0b3d923d937a832cff7949067.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Patik80 gratuluję dobrego wyniku testu pappa.Moje dzieci mają tak samo...diabły wcielone a ich pomysły a zarazem to takie słodzinki.Człowiek czasem tego nie ogarnia.
Emikaa gratuluję synka.A Ty masz chłopaka już czy dziewczynkę?
Jak tam z Twoimi plamieniami?
Ja już nie wymiotuje a nadal nic nie przytyłam ale też nadal mało jem.Skurczony żołądek mam po tym 1 trymestrze.I niestety jak się objem to też wymioty wracają.
25_pixels tak to polski serial.Kiedy Ty z Polski wyemigrowałaś że go nie znasz.W PL nie wiem ile lat już leci ale bardzo długo to ten w którym Kożuchowska na kartonach zginęła.
Ja też pomaluję ściany czy położę tapetę ale z pomocą męża.Sama bym się do tego brała....katastrofa murowana.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nina90 trzymam kciuki by dzidziuś pokazał co ma między nogami.
Ja niestety też mam bardzo słabe zęby-to ten krótszy chromosom i regularne wizyty u dentysty mało tu dają.Pieniądze wyrzucane w błoto.

@luska1979 ja mam chłopaka, dlatego po cichutku marzyłam o dziewczynce :) ale u mojego męża w rodzinie wszyscy maja chłopaków, u niego 3 braci, jego ojciec miał braci, Ci bracia maja chłopaków ,No cóż przynajmniej instrukcje obsługi znam :)

A ja tfu tfu odpukać itp ale narazie nie plamie od juz prawie tygodnia, nawet tak pomyślałam, czy ten lekarz wprowadzając ostatnio sondę na Usg nie nałożył tam jakiegoś kleju zamiast żelu ;):):):) i naprawił ;) Heheh

Dzień dobry w ten mroźźźny dzień ;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, i czekam na wieści ;)

Powiem wam, że ja też tyje, i to idzie mi w sam brzuch... mam 3kg na plusie i spodnie już bez paska noszę, muszę chyba zaopatrzyć się w jakieś ciążowe spodnie w końcu ;)

Marii, zaraziłaś mnie zębem... cała noc nie spałam tak mnie rozbolała 6tka, siedziałam w nocy i się zastanawiałam czy wziąść Apap... dziś mnie ćmi dalej, nie wiem co robić.... chyba liczę na to że w końcu minie ;(

Dziewczyny, czy wam już minął ten okres senności, zmęczenia itd., który podobno mija po 1 trymestrze? ja mam dalej to samo... ciągłe zmęczenie... w pracy ledwo daje rade, wieczorem padam, nie mam siły Julii wykąpać, i zaczynam już wątpić w to, że coś się zmieni, jak jest u was?

Emikaa no masz szansę na 5 kg dziecko niestety.Gratuluję zdrowego syna.

Dziękuje :)
No mam nadzieje ze bliżej porodu lekarz bedzie w stanie określić wielkość i wagę i to nawet nie przez Usg a przez brzuch i jak rzeczywiście bedzie taki byczek to zadecydują cesarkę choć wolałabym uniknąć. Jedna lekarka zaproponowała żebym w 2 czy 3 trymestrze zaprzestała tak na 2,3 tyg brania witamin. Moze to trochę przystopuje wagę :)

reklama
Hej nie nadrobilam Was jeszcze wiec sorki ze tak tylko o sobie.
Moje dziecko ma 14,5cm, ułożone poprzecznie wiec tak jak czulam płci nie potwierdzilam. Lekarz średni bardzo, usg z 5min, laska chciala wejsc z siostrą czy koleżanka i nie pozwolil. Tak więc moj nie wchodzil bo gabinet mały a tam dwie praktykantki jeszcze. No i takie spokojniutke dzisiaj bylo malenstwo, pewnie dlatego ze nie dalam mu cukierka przed usg. No ale najważniejsze ze wszystkie wymiary ok, serduszko tez bilo ładnie :-) aaa i zaraz się okaże ze w lipcu urodze bo termin tym razem na 1.08

Do góry