reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A i wklejam Wam jak sie ma crl do NT , taki wykresik miałam w opisie badania, moze któraś chce sobie sprawdzić
4fc9c0a0b3d923d937a832cff7949067.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Patik80 gratuluję dobrego wyniku testu pappa.Moje dzieci mają tak samo...diabły wcielone a ich pomysły a zarazem to takie słodzinki.Człowiek czasem tego nie ogarnia.
Emikaa gratuluję synka.A Ty masz chłopaka już czy dziewczynkę?
Jak tam z Twoimi plamieniami?
Ja już nie wymiotuje a nadal nic nie przytyłam ale też nadal mało jem.Skurczony żołądek mam po tym 1 trymestrze.I niestety jak się objem to też wymioty wracają.
25_pixels tak to polski serial.Kiedy Ty z Polski wyemigrowałaś że go nie znasz.W PL nie wiem ile lat już leci ale bardzo długo to ten w którym Kożuchowska na kartonach zginęła.
Ja też pomaluję ściany czy położę tapetę ale z pomocą męża.Sama bym się do tego brała....katastrofa murowana.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nina90 trzymam kciuki by dzidziuś pokazał co ma między nogami.
Ja niestety też mam bardzo słabe zęby-to ten krótszy chromosom i regularne wizyty u dentysty mało tu dają.Pieniądze wyrzucane w błoto.

@luska1979 ja mam chłopaka, dlatego po cichutku marzyłam o dziewczynce :) ale u mojego męża w rodzinie wszyscy maja chłopaków, u niego 3 braci, jego ojciec miał braci, Ci bracia maja chłopaków ,No cóż przynajmniej instrukcje obsługi znam :)

A ja tfu tfu odpukać itp ale narazie nie plamie od juz prawie tygodnia, nawet tak pomyślałam, czy ten lekarz wprowadzając ostatnio sondę na Usg nie nałożył tam jakiegoś kleju zamiast żelu ;):):):) i naprawił ;) Heheh

Dzień dobry w ten mroźźźny dzień ;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, i czekam na wieści ;)

Powiem wam, że ja też tyje, i to idzie mi w sam brzuch... mam 3kg na plusie i spodnie już bez paska noszę, muszę chyba zaopatrzyć się w jakieś ciążowe spodnie w końcu ;)

Marii, zaraziłaś mnie zębem... cała noc nie spałam tak mnie rozbolała 6tka, siedziałam w nocy i się zastanawiałam czy wziąść Apap... dziś mnie ćmi dalej, nie wiem co robić.... chyba liczę na to że w końcu minie ;(

Dziewczyny, czy wam już minął ten okres senności, zmęczenia itd., który podobno mija po 1 trymestrze? ja mam dalej to samo... ciągłe zmęczenie... w pracy ledwo daje rade, wieczorem padam, nie mam siły Julii wykąpać, i zaczynam już wątpić w to, że coś się zmieni, jak jest u was?

Emikaa no masz szansę na 5 kg dziecko niestety.Gratuluję zdrowego syna.

Dziękuje :)
No mam nadzieje ze bliżej porodu lekarz bedzie w stanie określić wielkość i wagę i to nawet nie przez Usg a przez brzuch i jak rzeczywiście bedzie taki byczek to zadecydują cesarkę choć wolałabym uniknąć. Jedna lekarka zaproponowała żebym w 2 czy 3 trymestrze zaprzestała tak na 2,3 tyg brania witamin. Moze to trochę przystopuje wagę :)

reklama
Hej nie nadrobilam Was jeszcze wiec sorki ze tak tylko o sobie.
Moje dziecko ma 14,5cm, ułożone poprzecznie wiec tak jak czulam płci nie potwierdzilam. Lekarz średni bardzo, usg z 5min, laska chciala wejsc z siostrą czy koleżanka i nie pozwolil. Tak więc moj nie wchodzil bo gabinet mały a tam dwie praktykantki jeszcze. No i takie spokojniutke dzisiaj bylo malenstwo, pewnie dlatego ze nie dalam mu cukierka przed usg. No ale najważniejsze ze wszystkie wymiary ok, serduszko tez bilo ładnie :-) aaa i zaraz się okaże ze w lipcu urodze bo termin tym razem na 1.08

Do góry