reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja dzis cos nie bardzo sie czuje...i na żołądku jakby cos stalo...mam nadzieje ze to nie jelitowka znów...

Dziewczynki Wy tez tak tyjecie? (poza tymi wymiotujacymi) ... Uważam co jem, bardziej niż w pierwszej ciazy.. A tu waga ciągle rośnie i rośnie...przeraza mnie to...

reklama
Pytanko do dziewczyn na L4.. Dostajecie normalnie wypłatę? Bo ja dostałam o 200 zł mniej! A przecież to jest 100% płatne.. Muszę zadzwonić do kadrowej, niech wyjaśnia. No jakieś jaja!

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Evelinia musiało być wczoraj jakieś kiepskie ciśnienia i to nie tylko w PL bo mnie też głowa bolała.
Mój mężulo też dużo pracuje ale jak ma wolne to też potrafi cały dzień spędzić na leniuchowaniu a mi to zawsze robota się pali w rękach.Leniuchuje tylko jak się źle czuje.
U nas kolejny deszczowy dzień.
25_pixels szalona z Ciebie kobietka.Ja za takie rzeczy się nie biorę...bo się na nich nie znam.Widzieliście wczorajszy odcinek mjak miłość?Kwitesencja tego że każdy powinien robić to na czym się zna.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Widzisz mi się zawsze wydawało, że to normalne jest. [emoji23] takie radzenie sobie we wszystkim. Takie podejście miałam od zawsze. Wychowałam się jako prawie najmłodsza kuzynka na sporej posiadłości pośród chłopaków/kuzynów. Dla mnie nie było nigdy rzeczy niemożliwych (z tą bandą, która dotastałam nigdy, ale boszzzz jakie pomysły mieliśmy). Są tylko takie rzeczy, których mi się nie chce robić [emoji23][emoji23][emoji23] od 18 roku życia mieszkałam sama. Na innym kontynencie. Nie było innej opcji. Swego czasu płacąc za szkołę dorabiałam w firmie remontowej. Dużo kobiet tu np maluje pomieszczenia. Są dokładniejsze niż mężczyźni. Ja wręcz lubię malować. Mój wie jak kupię farbę, to zaraz leci i kontakty odkręca (elektryka to coś co zostawiam jemu, on pociągnie kable, dorobi światło w suficie - nasze ściany nie są z betonu, wiec bardzo łatwo, darłby się na same moje tylko odkręcenie kontaktu, wiec nie tykam [emoji23])
Nigdy nie widziałam M jak miłość. To jakieś polskie jest? Nie pamietam kiedy wogole coś polskiego obejrzałam. Ale bardzo lubię serial Blacklist. Polecam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przyłączam sie do nieprasujących :) hehe tylko przed jakimś większym wyjściem/spotkaniem używam żelazka.
Na szczeście puki co nie mam problemu z zębami. Współczuje wam :( za to mój ma ciągle problemy. Nie dość że słabą kość to ciągle wyłażą mu jakies afty i urazy błony że aż spać po nocach nie może. A wygonić go do lekarza to graniczy z cudem... Faceci...

Mam dzisiaj wizyte na 18 - doczekać się już nie mogę :) trzymajcie kciuki aby maluch nie był wstydliwy i pokazał co nie co :p marzy mi się chłopiec :)

Pytanko do dziewczyn na L4.. Dostajecie normalnie wypłatę? Bo ja dostałam o 200 zł mniej! A przecież to jest 100% płatne.. Muszę zadzwonić do kadrowej, niech wyjaśnia. No jakieś jaja!

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Ja jestem na l4 z krusu, więc mam 310 zł na miesiąc;) 10 zł na dzień;) ale faktycznie dzwoń i pytaj, bo 200 zł to dużo!!

p19udqk3ohjsffpu.png

Gratuluje wszystkim udanych wizyt! :)
@ikulka mam nadzieje ze to plamienie Ci sie juz na zawsze skończy i bedzie juz tylko lepiej :) i szybko wyjdziesz

Ja dzisiaj miałam Usg genetyczne, termin z Usg zgadza sie z OM, 20 sierpień, dzieciaczek ma 66,5 mm :) NT 1,8 , robiłam tez Pappa, ktoś sie martwił ryzykiem 1: 200 cos, ja z wywiadu podstawowe, mam właśnie 1:227 , skorygowane 1:4533 i wszystko jest ok!
No i chłopak ! A i jeszcze lekarz powiedział ze znowu szykuje sie byczek, moze być większy od pierwszego! Ze widac to po tył białku czy cos z testu. Ale jak młody miał 4620 to przepraszam ten ile??!! Ponad 5 ?:):):)

Haha piszecie o prasowaniu, kiedyś się wzięłam za prasowanie całej szafy makabra, nigdy więcej! Żelazko używam tylko wtedy kiedy naprawdę coś jest bardzo pomięte ewentualnie przed jakaś okazja to dzień przed :D Ogólnie nie lubię szykować sobie ciuchów na ostatnia chwilę, zawsze wieczorem odkładam sobie to co założę następnego dnia :p

Kup suszarkę. [emoji12]

Tak w ogóle to dzień dobry kochane :) jakoś ostatnie dwa dni nie mam na nic czasu.. a nic takiego nie robię. Masakra. Ja dziś zaczęłam kolejny tydzień ciąży. Wg om 14, wg usg 15 ;) i odpukac od jakiegoś tygodnia nie ma wymiotów. Czasem się mdłości pojawia ale nic więcej;-)

p19udqk3ohjsffpu.png

@--Aga-- mi zus będzie dopiero za luty wypłacać. Dowiedz sie u kadrowej dlaczego tak wyszło. Słyszałam że nie ma już średniej liczonej tylko dostaje sie tyle ile masz na umowie podstawy. Nie liczą już premi... Ale nie wiem na ile to prawda bo dopiero w przyszlym tygodniu bede bardziej temat zglebiac:)

reklama
Co do prasowania, to ja zawsze przed wyjściem jak potrzebuje:) na bieżąco nigdy :) a mąż sam sobie...ręce ma sprawne :) a jaka moja mama była kiedyś zdziwiona wręcz oburzona : To Ty nie wyprasujesz mu koszuli...?!!!chyba przed jakimś weselem :)

Do góry