reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika, przede wszystkim powiedz o wadzie wzroku lekarzowi prowadzącemu ciążę. Nie pytał Cię jeszcze o to? Powinien Cię wysłać po informacje zwrotną z opinią od okulisty.

reklama
witam niedzielnie :happy:
zupka już się robi, do pochlipania w razie głodu, a na obiad będzie curry z kurczakiem i ryżem - mniam!

mąż mi ześwirował, dziś witał się z brzuchem :-D a potem jeszcze dwa razy otwierał szafę z ciuszkami :szok: poleciał już po zakupy i klatkę umył - w nagrodę będzie mógł obejrzeć skoki hahahaha

@luska1979 czy wysoko, czy nisko nie wiem - nikt mi nie mówił .. ale mam tak, że muszę czasem wziąć naprawdę głęboki wdech, żeby poczuć, że oddycham :szok: no i od czasu do czasu ciężko mi w klatce.
Na tym etapie ciąży dziecko nie może być wysoko, ledwo nad wzgórkiem łonowym (tam gdzie lekarz usg robił), a wysoko to możesz mieć narządy wewnętrzne które są przesuwane do góry coraz wyżej [emoji6]

A teraz pytanie z kategorii ciekawska ;P
Nasz wątek założyła niejaka "Josik" i nie udziela się. Miała zmianę terminu na lipiec czy inny powód?
Dużo dziewczyn odeszło z grupy bo jednak nie udało się?

f2w3rjjga2xukn5b.png

Angelika, przede wszystkim powiedz o wadzie wzroku lekarzowi prowadzącemu ciążę. Nie pytał Cię jeszcze o to? Powinien Cię wysłać po informacje zwrotną z opinią od okulisty.
Byłam w tej ciąży już u 3 lekarzy j żaden nie pytał się o wzrok mimo że cały czas chodzę w okularach...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale produkcja przez weekend☺
Ja wczoraj zaliczyłam ognisko- z racji zimna trwało ono dwie godziny ale było fajnie☺. Tylko od tego stania. .dziś od 7 rano czułam ból w brzuch. Ehh
Wzięłam no spe.Pomogła ale cały dzień czuję jak mnie ciągnie.
Jeszce ten tydzień przemecze się w pracy. Potem zaczynamy ferie więc w szkole będzie pustka , ogarnę wszytko po sobie i zmykam.
16 mam wizytę już odliczam.

Fajne te garderoby.
My mamy ciasne ale własne niecałe 60m.Uwielbiam to mieszkanko. Po sporych przerobkach od roku dzieci mają swoje pokoje i my swój( z 2 i ogromnej kuchni zrobiliśmy 3 i mała kuchnie.
Båbel póki co zamieszka u nas ☺, a potem pomyślimy.
Spokojnej nocy☺

No mój żaden ani nfz ani luxmed właśnie nie pytał, choć za każdym razem na wizycie miałam okulary. Koszmarnie nie lubię ich ale soczewki przy wymiotach to najgorsza opcja. Wyplywaja i podrażniają mi oczy.
Mam minusy na obu 3.75 wiec wiele nie widzę xD

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

A teraz pytanie z kategorii ciekawska ;P
Nasz wątek założyła niejaka "Josik" i nie udziela się. Miała zmianę terminu na lipiec czy inny powód?
Dużo dziewczyn odeszło z grupy bo jednak nie udało się?

f2w3rjjga2xukn5b.png
Hej dziewczyny - jestem i Was podczytuję - ale nie jestem na bieżąco, bo dużo piszecie i nie nadążam :) Nie udzielałam się ponieważ bardzo źle znosiłam te pierwsze tygodnie, dopiero od kilku dni jest ok i nie wymiotuję :)
Faktycznie termin wychodzi z badań na 28.07, ale nie zamieniam Was!!!
Pozdrawiam i dziękuję za troskę ;)

Angelika, to dziwne. Mnie nawet ten super lekarz na NFZ :laugh2: pytał o stałe problemy ze zdrowiem, choroby, czy jestem pod opieką jakiejś poradni specjalistycznej, o choroby w najbliższej rodzinie. Moja gin pytała tylko przy pierwszej ciąży, potem już pamiętała.

reklama
Angelika, to dziwne. Mnie nawet ten super lekarz na NFZ :laugh2: pytał o stałe problemy ze zdrowiem, choroby, czy jestem pod opieką jakiejś poradni specjalistycznej, o choroby w najbliższej rodzinie. Moja gin pytała tylko przy pierwszej ciąży, potem już pamiętała.
Ehh Ci lekarze... żaden mnie nie pytał o żadna chorobę... pytania jakie usłyszałam to kiedy byl ostatni okres, czy to pierwsza ciąża i jak się czuje.
Teraz zaatakuje któregoś... [emoji14]
Ale i tak się umówię bo boję się o to oko... W dodatku kiedyś wspominałam że mam dosc sporego torbiela w głowie.. co prawda on się wymiarowo nie zmienia i każdy lekarz mówił jak jest to niech sobie będzie... Ale jak to wygląda przy porodzie? też chyba pójdę do neurologa...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry