reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Angelika, przede wszystkim powiedz o wadzie wzroku lekarzowi prowadzącemu ciążę. Nie pytał Cię jeszcze o to? Powinien Cię wysłać po informacje zwrotną z opinią od okulisty.

reklama
witam niedzielnie :happy:
zupka już się robi, do pochlipania w razie głodu, a na obiad będzie curry z kurczakiem i ryżem - mniam!

mąż mi ześwirował, dziś witał się z brzuchem :-D a potem jeszcze dwa razy otwierał szafę z ciuszkami :szok: poleciał już po zakupy i klatkę umył - w nagrodę będzie mógł obejrzeć skoki hahahaha

@luska1979 czy wysoko, czy nisko nie wiem - nikt mi nie mówił .. ale mam tak, że muszę czasem wziąć naprawdę głęboki wdech, żeby poczuć, że oddycham :szok: no i od czasu do czasu ciężko mi w klatce.
Na tym etapie ciąży dziecko nie może być wysoko, ledwo nad wzgórkiem łonowym (tam gdzie lekarz usg robił), a wysoko to możesz mieć narządy wewnętrzne które są przesuwane do góry coraz wyżej [emoji6]

A teraz pytanie z kategorii ciekawska ;P
Nasz wątek założyła niejaka "Josik" i nie udziela się. Miała zmianę terminu na lipiec czy inny powód?
Dużo dziewczyn odeszło z grupy bo jednak nie udało się?

f2w3rjjga2xukn5b.png

Angelika, przede wszystkim powiedz o wadzie wzroku lekarzowi prowadzącemu ciążę. Nie pytał Cię jeszcze o to? Powinien Cię wysłać po informacje zwrotną z opinią od okulisty.
Byłam w tej ciąży już u 3 lekarzy j żaden nie pytał się o wzrok mimo że cały czas chodzę w okularach...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale produkcja przez weekend☺
Ja wczoraj zaliczyłam ognisko- z racji zimna trwało ono dwie godziny ale było fajnie☺. Tylko od tego stania. .dziś od 7 rano czułam ból w brzuch. Ehh
Wzięłam no spe.Pomogła ale cały dzień czuję jak mnie ciągnie.
Jeszce ten tydzień przemecze się w pracy. Potem zaczynamy ferie więc w szkole będzie pustka , ogarnę wszytko po sobie i zmykam.
16 mam wizytę już odliczam.

Fajne te garderoby.
My mamy ciasne ale własne niecałe 60m.Uwielbiam to mieszkanko. Po sporych przerobkach od roku dzieci mają swoje pokoje i my swój( z 2 i ogromnej kuchni zrobiliśmy 3 i mała kuchnie.
Båbel póki co zamieszka u nas ☺, a potem pomyślimy.
Spokojnej nocy☺

No mój żaden ani nfz ani luxmed właśnie nie pytał, choć za każdym razem na wizycie miałam okulary. Koszmarnie nie lubię ich ale soczewki przy wymiotach to najgorsza opcja. Wyplywaja i podrażniają mi oczy.
Mam minusy na obu 3.75 wiec wiele nie widzę xD

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

A teraz pytanie z kategorii ciekawska ;P
Nasz wątek założyła niejaka "Josik" i nie udziela się. Miała zmianę terminu na lipiec czy inny powód?
Dużo dziewczyn odeszło z grupy bo jednak nie udało się?

f2w3rjjga2xukn5b.png
Hej dziewczyny - jestem i Was podczytuję - ale nie jestem na bieżąco, bo dużo piszecie i nie nadążam :) Nie udzielałam się ponieważ bardzo źle znosiłam te pierwsze tygodnie, dopiero od kilku dni jest ok i nie wymiotuję :)
Faktycznie termin wychodzi z badań na 28.07, ale nie zamieniam Was!!!
Pozdrawiam i dziękuję za troskę ;)

Angelika, to dziwne. Mnie nawet ten super lekarz na NFZ :laugh2: pytał o stałe problemy ze zdrowiem, choroby, czy jestem pod opieką jakiejś poradni specjalistycznej, o choroby w najbliższej rodzinie. Moja gin pytała tylko przy pierwszej ciąży, potem już pamiętała.

reklama
Angelika, to dziwne. Mnie nawet ten super lekarz na NFZ :laugh2: pytał o stałe problemy ze zdrowiem, choroby, czy jestem pod opieką jakiejś poradni specjalistycznej, o choroby w najbliższej rodzinie. Moja gin pytała tylko przy pierwszej ciąży, potem już pamiętała.
Ehh Ci lekarze... żaden mnie nie pytał o żadna chorobę... pytania jakie usłyszałam to kiedy byl ostatni okres, czy to pierwsza ciąża i jak się czuje.
Teraz zaatakuje któregoś... [emoji14]
Ale i tak się umówię bo boję się o to oko... W dodatku kiedyś wspominałam że mam dosc sporego torbiela w głowie.. co prawda on się wymiarowo nie zmienia i każdy lekarz mówił jak jest to niech sobie będzie... Ale jak to wygląda przy porodzie? też chyba pójdę do neurologa...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry