reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@safiya Idź! Upewnisz się, że wszystko dobrze, że dzidziuś zdrowy i odejdą tak bardzo niepotrzebne stresy.. :)

Piszecie o ubrankach, rzeczach dla dziecka.. Mamy cały wątek z wyprawką a ja ciągle nic. [emoji14] Mam w planach dopiero na marzec/kwiecień zacząć powoli się rozglądać. Bo to i meble i wszystko, dosłownie wszystko co wiąże się z dzieckiem musimy kupić. Ciekawe czy nie wymięknę wcześniej i czegoś nie kupię ;)

f2w3rjjga2xukn5b.png

O ubrankach jeszcze nie myślę na Pinterest szukam fajnych rozwiązań z szafą. Mamy szafy wbudowane w ściany. Chcę to jakoś zorganizować. Nie lubię zbyt dużej ilości mebli w pokoju. Jak narazie moje natchnienie to:
8e6bf3f180e2dd12eb23608492319931.jpg
f5273b1aa516b4987eca3b8e8057ee58.jpg

Planuję też zakup takiego fotela bujanego. Taki mój wymysł [emoji16] a co? [emoji12] tylko raczej bez podnóżka i obicie w kolorze szarym.
2d7899e8ab1f87adabf5c9b5460430e3.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wieczorne wymioty zaliczone. To juz chyba rytual.
Padnieta juz jestem.
Szafy wszelkie w zabudowie sa super. Tylko ja mam wiekszosc polek. Nie przepadam za wieszakami.

Cześć Kobietki, uffff... jestem na bieżaco, ale pisać nie miałam siły... skończyłam 13dniowy maraton pracy i dzisiaj wolne ;) wybieram się zaraz z mężem do galerii - córcia w Aquaparku z ciocią także mam chwilę dla siebie.
Piszecie o bezsenności... ja mam wręcz przeciwnie po 20-ste już padam, budzi mnie tylko rano głód, niestety jak czegoś nie zjem to od razu mdłości gotowe.
Byłam w czwartek też w Lidlu, ale masakra... kupiłam tylko sobie bluzeczkę, a spodnie ...same giganty, nie wiem u nich rozmiar s/m wydaje się ogromny, no i nie potrzebnie obejrzałam kolejną gazetkę... jest super szczotka do prostowanie włosów, znów będę musiała przygotować się na polowanie ;)

Co do imion to my mamy dla dziewczynki, na pewno będzie Laura. Co do chłopaka niestety nie potrafimy się z mężem dogadać... dobrze że mamy jeszcze trochę czasu.
Ja mam prenatalne we wtorek, zabieram męża, może jak zobaczy dzidzie to bardziej uwierzy bo póki co to zaangażowanie z jego strony średnie ;/

Magena85 u mnie jak będzie córka to też Laurka , a jeszcze dziś wpadło mi w ucho Malwinka a dla chłopca ciężko, będę martwiła się jak będę musiała

Fajnie juz planujecie ;) my nie mamy ani jednej szafy w domu [emoji14] zrobilismy sobie garderobe i tam wszystko mamy wszystko pochowane, super sprawa ;)

@klusek mam nadzieje, ze w koncu odpuszcza Ci te wymioty...
@safiya troche mnie zaskoczylas tym, ze sie jednak zdecydowalas, ale oczywiscie mocno trzymam kciuki i wierze, ze dzieciatko jest zdrowe ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Myycha pisze:
@dzag82 a Ty z jakiego powodu masz ta rehabilitacje? Bo mi umknelo. Cala ciaze bedziesz sie tak gimnastykowac?
Mam dyskopatię odcinka lędźwiowego. Ogólnie sieczka. Rehabilitację mam dwutygodniową, do przyszłego poniedziałku.

Myycha, o ile trójka dzieci to dla mnie jeszcze nic dziwnego, o tyle czwórka dzieci to już hardcore totalny. Podziwiam. Ale też super, że wiecie czego chcecie, znacie swoje możliwości i jesteście gotowi na dużą rodzinkę. Super, naprawdę. Aczkolwiek dla mnie to naprawdę coś niewyobrażalnego.
Ale z drugiej strony... Tak samo się znajomi w pracy pytali przerażeni, jak inne koleżanki w pracy w trzecią ciążę zachodziły, albo jedna w drugą zaszła ale blizniaczą. Były komentarze "I co teraz?", "Jak dacie radę?" WTF?!? :confused: No chyba się taka mama położy i zacznie płakać. Najgłupsze pytania z możliwych, a to zaledwie przy trzecim dziecku. O mojej ciąży praktycznie nikt nie wie jeszcze, ale jak się dowiedzą, to już wiem jakie komentarze będą...
Ja na trzecim na pewno poprzestanę :laugh2: Mimo, że nie planowaliśmy, a już na pewno nie teraz, to ja zawsze w głowie miałam trójkę dzieci. Ale byłam pewna, że nigdy nie będę mieć trójki, bo to jednak spore obciążenie finansowe, a my do bogaczy zdecydowanie nie należymy. A jednak się trafiło ;-) ;)

Kotomiś, Aga, ja też środkowa jestem :blink: Mam brata 6 lat starszego i brata 9 lat młodszego. Wg mnie to zbyt duże różnice wieku. O ile jeszcze ze starszym jakoś są wspólne tematy przez to ze mamy własne rodziny, tak młodszy to całkiem inny świat już. Inna generacja. Ale co do traktowania przez rodziców, to zawsze było wszystkim po równo. Ja przynajmniej nie odczuwam, żebym mogła coś więcej czy mniej niż bracia.

25_pixels, super podejście męża w sprawie wazektomii. U mnie nie ma szans. Za to z racji trzeciej cesarki TEORETYCZNIE przysługuje mi podwiązanie jajowodów. Ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Przyjdzie jeszcze czas by zapytać się gin.

Klusek, ależ potencjał w domku!! Świetnie, przestrzenie. Zadziwia mnie, że Polacy tak lubią zepsuć pomieszczenia debilizm kolorami ścian i łukami w przejściach :oo:

Dobra, przerwa w nadrabianiu, trzeba Starszaka wyekspediować do spania... Wrócę :-p

W f&f były mega ubranka z napisem "born in 2017". Tylko ostatnie... I dla dziewczynki i dla chlopca rozmiar 44 został jedynie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie dzisiaj kupiłam z przeceny ale born in 2016 dopiero w domu się kapnęliśmy. E tam to tylko napis :D

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szafa i pokoje super żałuję że nie mam ani pieniędzy ani swojego mieszkania na takie rarytasy
Dzisiaj byłam u teścia zobaczyć małego który się urodził 3 tyg temu :)
Fajniutki był ale cały czas u mamy na rękach... trochę mnie to przeraża że 24h trzeba aż tak nad maluchem siedzieć.. w sensie ze nawet chwili wytchnienia... [emoji14]
Dostaliśmy po starszej córce cały karton ciuchów ale rozm to min 68cm...
i w sumie mi się nie podobają... ja lubię takie nowocześniejsze rzeczy które teraz można w sklepach dostać :)
Ale spokojnie kupię sobie takie jak mi się będą podobać a kilka sztuk od nich będą jako rzeczy awaryjne :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry