reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Poobiedni relaksik :happy:
Dziewczyny zdecydowałam, że jutro idę na Harmony ... :hmm: mąż popiera każdą moją decyzję. Ta szafa, którą on, co chwilę ogląda nastraja mnie bardzo pozytywnie, ale w duchu ciągle coś ciąży ...
Przeczytałam, że w 15 tygodniu dzidziuś już bardzo czuje nastroje mamy, sam może być smutny i wtedy wkłada paluszek do buzi - nie chcę tego! :o tak, więc mam nadzieję, że będziecie czekać ze mną ..

Co do instynktu ja go miałam w wieku lat 20, wręcz miałam parcie na dziecko, niestety facet był nieodpowiedni i jestem przeszczęśliwa, że nic nas już nie łączy! Potem wygasł .. odrzuciłam myśli o dzieciach, nawet już po ślubie czułam, że nie jestem gotowa .. a tu bach! Świadoma decyzja, ale zaczynam rozumieć miłość matki do dziecka :happy: czasem człowiek potrzebuje czasu, by dojrzeć. urodzę mając 28 lat :rolleyes:

U nas obiad od wczoraj.Gulasz był na 2 dni z kaszą jeczmienną i ogórkiem kiszonym.
Kotomiś ważne jakie Ty imię nadasz swemu dziecku.Ja tyle lat na obczyźnie a nadaje dzieciom moim polskie imiona.
Evelinia klocki lego też u nas rządzą ale te zestawy dziewczęce są takie słodkie.
Nie mam pojęcia odnośnie wzrostu paznokci.Zwykle brak witamin objawia się słabszą ich kondycją a ze wzrostem ich to nie jest tak ze wzrostem włosów że jednym rosną szybciej innym wolniej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Safiya to widać po brzuszku.Jak Ci się brzuszek zaczyna zaraz pod biustem wysoko będzie ułożona ciąża.
Mi w pracy to aż z krwią flegma się odpluwała.To pewnie efekt większego przekrwienia w ciąży.
A krwawienia z nosa też się mogą zdarzyć.
U nas miał być Robert ale nie wiem czy nie będzie Olaf.

Kurektyna młodo zostaliście z mężem rodzicami.Dla mnie nie do pomyślenia bo zostałam mamą w wieku 31 lat.

Kurczę ja tez się jakoś staro czuję [emoji12] bo pierwsze w wieku 27 kiedy kumpele juz po kilka miały. Ale mi się jakoś nie paliło. Fajnie tak nam samym we dwójkę było. Zwiedzaliśmy. Każdy w sumie dorasta kiedy indziej i ma różne potrzeby. Kuzynka miała pierwsze z wpadki w wieku 19 i ona i jej mąż akurat bardzo się wtedy zawzięli. Byli i są nadal fantastycznymi rodzicami. Jedna z upierdliwych sąsiadek mnie jedynie denerwuje. Ona miała to szczęście poznać swojego męża wcześnie. I wcześnie mieli dzieci. Teraz uważa ze nikt ale to absolutnie nikt nie powinien mieć juz dzieci przez 40. Ale to pani, która wszystko wszędzie widzi, oprócz co ją dotyczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się imię Magda też podoba bardzo.
My jeszcze nie mamy opcji na imię dla córki.
Bo to zdecydowanie za wcześnie 12 tc by poznać płeć.Pewnie wiele tych dziewczynek z 12 tc okażą się chłopakami na kolejnym usg.
Mi moje pryszcze znikły z twarzy i znów ślicznie wyglądam jak na córkę.

Ale mnie pokaralo. Właśnie bylismy na miescie i w Tesco. Zjadlam mleczna kanapke i snickeraa bo bylam glodna i mulilo mnie w aucie. Ledwo wypadlam z samochodu pod domem i zaliczylam 3 drzewa i w domu dopoki juz nie mialam czym wymiotowac nie opuściło. A już było tak pięknie... [emoji27][emoji24]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

W f&f były mega ubranka z napisem "born in 2017". Tylko ostatnie... I dla dziewczynki i dla chlopca rozmiar 44 został jedynie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kotomiś bidulko :(
mnie tak pokarało w święta, gdy mama zaserwowała "policzki wołowe" .. dobrze, że pod ręką był sok, bo zwróciłabym wszystko w talerz przy wszystkich :unsure:

Ostatnimi dniami mam duży refluks - do tego stopnia, że wszystko mam w buzi .. :oo:

Do góry