reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A przynajmniej zjadliwe? Ja z pobytow w szpitalu pamiętam jak do dziś zupę krupnik... Codziennie ta sama z różnicą jednego składnika. W pon był np normalny, we wrorek dorzucili pieczarke a w środę kalafior... Hehehe. Gdyby mama nie przynosiła obiadów z domu zeszła bym z głodu nie z bólu xD

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

A przynajmniej zjadliwe? Ja z pobytow w szpitalu pamiętam jak do dziś zupę krupnik... Codziennie ta sama z różnicą jednego składnika. W pon był np normalny, we wrorek dorzucili pieczarke a w środę kalafior... Hehehe. Gdyby mama nie przynosiła obiadów z domu zeszła bym z głodu nie z bólu xD

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
No u mnie z zupami tak samo

witam niedzielnie :happy:
zupka już się robi, do pochlipania w razie głodu, a na obiad będzie curry z kurczakiem i ryżem - mniam!

mąż mi ześwirował, dziś witał się z brzuchem :-D a potem jeszcze dwa razy otwierał szafę z ciuszkami :szok: poleciał już po zakupy i klatkę umył - w nagrodę będzie mógł obejrzeć skoki hahahaha

@luska1979 czy wysoko, czy nisko nie wiem - nikt mi nie mówił .. ale mam tak, że muszę czasem wziąć naprawdę głęboki wdech, żeby poczuć, że oddycham :szok: no i od czasu do czasu ciężko mi w klatce.

Hej dziewczyny, witam przy niedzieli ;) Suszy mnie jakbym miała kaca ;P Apetyt w końcu wraca! Od wczoraj mogę jeść wędliny na kanapkce! Szał! [emoji14] No i cudowny czwarty dzień bez wymiotów, mdłości.. Mogę w końcu zajrzeć do lodówki normalnie.. :) Jeszcze tylko nie nakarmię naszego królika, bo ma zbyt intensywny zapach ;P
@ikulka Co tam z mężem? Może też go stres dopada..? :)
@GuaRaNa Mi często w ciąży pojawia się krew w nosie. Może nie leci, ale podrażnia się gdy go wydmuchuję. Ale za to paznokcie twarde jak nigdy i ładnie rosną ;)

Na obiad planuję tortillę z mnóstwem warzyw i kurczakiem. Tak na szybko :)
A imię.. Jakoś dla chłopca mi łatwiej. Strasznie, strasznie chcę Tymoteusza! Ale mąż zabrania. Zobaczymy ;P Dziewczynka Amelia.. Ale mąż też kręci nosem ;P Taki mądry to niech podaję swoje pomysły ;P Jak poznamy płeć będziemy się zastanawiać ;)
No i na szczęście u nas bez spin i kłótni.. W ogóle mało się kłócimy.. Może raz na pół roku mamy jakoś zgrzyt.. A teraz w ciąży to w ogóle super ;) Niestety właśnie kończy urlop. Byliśmy ciągle razem przez 2 tygodnie i było tak super! Dobre szybko się kończy.. :)

f2w3rjjga2xukn5b.png

My też chcemy jakieś klasyczne imię tylko cały czas M marudzi ostatnio wymyślił Sylwia i Zofia. Tak jak Zofia jest teraz bardzo popularne tak Sylwia w ogóle mi się nie podoba. Uparłam się na Magdalenę!

Dziewczyny a leci wam krew z nosa. U mnie jak nigdy takich atrakcji nie było tak teraz codziennie :(

@ikulka mam nadzieję że lepszy ten obiad niż myślę....

@myycha ja właśnie dzisiaj odpuszczę tradycyjny obiad i ciagnę gdzieś mojego, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Ale pewnie odrobię w tygodniu bo jestem fanem rosołu i naszej kuchni regionalnej!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi rano. Ale nie ciurkiem tylko jak nosa smarkam. Wydaje mi sie ze to od powietrza suchego niz ciąży bo az mam suche takie

GuaRaNa ja w poprzedniej ciąży tak miałam. Wiecznie leciała mi krew z nosa. Co prawda nie ciurkiem, ale leciała praktycznie codziennie. W tej ciąży jeszcze takich akcji nie miałam, ale ja dopiero jutro zaczynam 13 tc.

Co do imion, dla dziewczynki mamy wybrane już odkąd nadz Ksawery miał być dziewczynką[emoji23] będzie albo Alicja albo Aleksandra. Bardziej skłanamy się ku Alicji, ale ja co chwilę się wacham i podejrzewam, że ostateczną decyzję podejmiemy jak się faktycznie dziewuszka urodzi. Dla chłopca marzy mi się imię Ignacy, ale narzeczony się nie zgadza także będzie walka o imię, jak będzie jednak kolejny syn[emoji23]

Pisałam ostatnio, że lekarz mówił, że widzi dziewczynkę i zrobiłam sobie porównanie zdjęć USG z pierwszej ciąży i z tej i ja się jeszcze wsztrzymuję z zakupami, bo Ksawery ma dokładnie takie samo zdjęcie jak fasola, a jest chłopcem [emoji23] zresztą on po prenatalnych w 12 tc też miał być dziewczynką, a na następnym USG już był chłop z całym osprzętem [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry