reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A przynajmniej zjadliwe? Ja z pobytow w szpitalu pamiętam jak do dziś zupę krupnik... Codziennie ta sama z różnicą jednego składnika. W pon był np normalny, we wrorek dorzucili pieczarke a w środę kalafior... Hehehe. Gdyby mama nie przynosiła obiadów z domu zeszła bym z głodu nie z bólu xD

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

A przynajmniej zjadliwe? Ja z pobytow w szpitalu pamiętam jak do dziś zupę krupnik... Codziennie ta sama z różnicą jednego składnika. W pon był np normalny, we wrorek dorzucili pieczarke a w środę kalafior... Hehehe. Gdyby mama nie przynosiła obiadów z domu zeszła bym z głodu nie z bólu xD

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
No u mnie z zupami tak samo

witam niedzielnie :happy:
zupka już się robi, do pochlipania w razie głodu, a na obiad będzie curry z kurczakiem i ryżem - mniam!

mąż mi ześwirował, dziś witał się z brzuchem :-D a potem jeszcze dwa razy otwierał szafę z ciuszkami :szok: poleciał już po zakupy i klatkę umył - w nagrodę będzie mógł obejrzeć skoki hahahaha

@luska1979 czy wysoko, czy nisko nie wiem - nikt mi nie mówił .. ale mam tak, że muszę czasem wziąć naprawdę głęboki wdech, żeby poczuć, że oddycham :szok: no i od czasu do czasu ciężko mi w klatce.

Hej dziewczyny, witam przy niedzieli ;) Suszy mnie jakbym miała kaca ;P Apetyt w końcu wraca! Od wczoraj mogę jeść wędliny na kanapkce! Szał! [emoji14] No i cudowny czwarty dzień bez wymiotów, mdłości.. Mogę w końcu zajrzeć do lodówki normalnie.. :) Jeszcze tylko nie nakarmię naszego królika, bo ma zbyt intensywny zapach ;P
@ikulka Co tam z mężem? Może też go stres dopada..? :)
@GuaRaNa Mi często w ciąży pojawia się krew w nosie. Może nie leci, ale podrażnia się gdy go wydmuchuję. Ale za to paznokcie twarde jak nigdy i ładnie rosną ;)

Na obiad planuję tortillę z mnóstwem warzyw i kurczakiem. Tak na szybko :)
A imię.. Jakoś dla chłopca mi łatwiej. Strasznie, strasznie chcę Tymoteusza! Ale mąż zabrania. Zobaczymy ;P Dziewczynka Amelia.. Ale mąż też kręci nosem ;P Taki mądry to niech podaję swoje pomysły ;P Jak poznamy płeć będziemy się zastanawiać ;)
No i na szczęście u nas bez spin i kłótni.. W ogóle mało się kłócimy.. Może raz na pół roku mamy jakoś zgrzyt.. A teraz w ciąży to w ogóle super ;) Niestety właśnie kończy urlop. Byliśmy ciągle razem przez 2 tygodnie i było tak super! Dobre szybko się kończy.. :)

f2w3rjjga2xukn5b.png

My też chcemy jakieś klasyczne imię tylko cały czas M marudzi ostatnio wymyślił Sylwia i Zofia. Tak jak Zofia jest teraz bardzo popularne tak Sylwia w ogóle mi się nie podoba. Uparłam się na Magdalenę!

Dziewczyny a leci wam krew z nosa. U mnie jak nigdy takich atrakcji nie było tak teraz codziennie :(

@ikulka mam nadzieję że lepszy ten obiad niż myślę....

@myycha ja właśnie dzisiaj odpuszczę tradycyjny obiad i ciagnę gdzieś mojego, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Ale pewnie odrobię w tygodniu bo jestem fanem rosołu i naszej kuchni regionalnej!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi rano. Ale nie ciurkiem tylko jak nosa smarkam. Wydaje mi sie ze to od powietrza suchego niz ciąży bo az mam suche takie

GuaRaNa ja w poprzedniej ciąży tak miałam. Wiecznie leciała mi krew z nosa. Co prawda nie ciurkiem, ale leciała praktycznie codziennie. W tej ciąży jeszcze takich akcji nie miałam, ale ja dopiero jutro zaczynam 13 tc.

Co do imion, dla dziewczynki mamy wybrane już odkąd nadz Ksawery miał być dziewczynką[emoji23] będzie albo Alicja albo Aleksandra. Bardziej skłanamy się ku Alicji, ale ja co chwilę się wacham i podejrzewam, że ostateczną decyzję podejmiemy jak się faktycznie dziewuszka urodzi. Dla chłopca marzy mi się imię Ignacy, ale narzeczony się nie zgadza także będzie walka o imię, jak będzie jednak kolejny syn[emoji23]

Pisałam ostatnio, że lekarz mówił, że widzi dziewczynkę i zrobiłam sobie porównanie zdjęć USG z pierwszej ciąży i z tej i ja się jeszcze wsztrzymuję z zakupami, bo Ksawery ma dokładnie takie samo zdjęcie jak fasola, a jest chłopcem [emoji23] zresztą on po prenatalnych w 12 tc też miał być dziewczynką, a na następnym USG już był chłop z całym osprzętem [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry