reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam niedzielnie(jeszcze z łóżka[emoji16])
@dzag82 ja to o tej sytuacji po fakcie się dowiedziałam bo to w placówce przedszkola... mama z tego co wiem nie chciała się kłócić, ale potem jak rozmawiała z moją koleżanka(znają się dłużej) to podobno płakała! Dla mnie to nie do pomyślenia!!! Ja o swoje dziecko walczyłabym jak lwica i bym taki raban zrobiła gdyby takie coś miało miejsce!!!

@myycha moj P jest ode mnie całe 2 dni starszy[emoji13] rodzicami zostaliśmy w wieku 21,5 lat... i też powiem że meżuś(wtedy jeszcze nie mezuś) od początku stanął na wysokości zadania i mimo młodego wieku był w porównaniu do rówieśników dojrzały!!! Przy małej pomagał od początku(jak nauczył się ją podnosić) więc miałam w nim mega pomoc!!! Teraz też to on jest tym gotujacym i jak żona źle się czuje sprzatającym!!! Także podpisuje się pod tym że facet nie musi być wiekowo dojrzały żeby być wspaniałym ojcem mężem! Z kolei ojciec dxiecka mojej siostry niby ten sam rocznik ojcem został 2 lata później a to dalej takie wieczne dziecko.... takze niema zasady...

@za_necia gdzie jesteś??? Odezwij się kochana[emoji8]
Super!!! :))) kolejny dowod na to, ze mlody wiek nie zawsze swiadczy o niedojrzalosci. My tez Krzysia mielismy w takim wieku, ja mialam 21, maz 22 :)))

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam sie niedzielnie Kobietki :*

Po pierwsze, Luska, dziękuję ze o mnie pamiętasz, miło tak :)

Ikulka, wytrzymasz w tym szpitalu, czego się nie robi dla Dzidzi. Jutro juz poniedziałek to może cos więcej powiedzą kedu wyjdzisz. I zdrowia dla coruni!

Klusek, gratuluję zakupu domu! Na pewno nie będziecie sie nudzić przez najbliższe miesiące, no i poszalejesz przy urządzaniu ;)

Mychaa, szacunek ogromny, 4 dzieciaczkow to już jest wyzwanie. Podziw nad podziwy :)

Nie pamiętam juz co wiecej milam komu odpisać, bo piszecie w zastraszajaco szybkim tempie. Więc w skrocie, ja chcialam miec 3 dzieci, M. chciałby zakonczyc juz na dwójce, a jak bedzie to czas pokaze.
Co do powrotu do pracy, po porodzie planuje roczny urlop, a pozniej wykorzystam zalegly urlop. Jesli szef sie zgodzi, a myślę ze tak, to chciałabym chodzic na 4 godziny do pracy a reszte pokryc urlopem. W ten sposob i ja i dzieci piwolo przyzwyczaja sie do mojej nieobecności w domu. Przynajmniej na to liczę.

Co macie dzis na obiada? U mnie typo polsko, rosół z makaronem, a na drugie schabowy, ziemniaki i kapustka zasmazana, mniam!=(przynajmniej dla mnue ;))
U nas dzis kiepska pogoda, pochmurno, pada wiec bedziemy pewnie caly dzien w domu gnic.
Miłej niedzieli Mamusie :*

Niedzielne pozdrowienia z łóżka. Mąż zaserwowal mi śniadanie do niego.
Smog nadal czuć to pewnie nici ze spaceru a planow konkretnych nie mamy. Nawet w kinach nic nie grają :/ Obiadu nie robie bo w lodowce czekaja pierogi [emoji3]
Za to dorwałam najnowsze zestawienie imion dzieciaków i jestem przerazona tym, ze rodzice w kółko nadaja te same imiona dzieciom i coraz mniej polskie... Chyba jestem dziwna.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie mamuśki
Ale na produkowałyście i zaś nadrabiałam pół godziny :D
Klusek nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić,jak szalała bym ze szczęścia w takiej chwili ☺ domek i ogródek, coś wspaniałego :happy:
Ikulka faceci ehh :oo2: uwierz mi mam podobnie, też mnie irytuje mój M i dzięki Bogu ostatnio częściej w delegacji jest :happy:
Mam chwilowo od niego odpoczynek cieszę się, bo inaczej bym zagryzła :growl: czasami mam wrażenie, że to on jest w ciąży . Wiem,że w takim momencie najlepszy jest odpoczynek od siebie, by zatęsknić na nowo ;-) ;)
Mój właśnie wczoraj przyjechał po dwóch tygodniach i jest taki malutki ,cudowniutki aż do schrupania można? Odpoczywkaj dużo i niczym się nie martw M zatęskni i wróci wszystko do normy :-) :)
Luska1979 ja też chcę być na etapie lalek, a nie klocków lego i resoraków

Dziewczyny powiedzcie mi czy którejś z was też wolniej paznokcie rosną na dłoniach i stopach ? Bo mi prawie w ogóle, nawet pomalować nie mogę :huh: o co chodzi , brakuje mi witamin z tym że biorę prenatal uno :eek: czy to normalne ?

@Qńka jestem jedynaczka i zawsze marzylam o duzej rodzince :D co do obiadu to u nas jak zwykle niedzielnir tradyjnie, rosol, rolady, kluski i buraczki :))

@kotomiś ja myslalam, ze to wlasnie te staropolskie sa teraz w modzie, jakie Ty wyczytalas te mniej polskie? U nas stanelo na Mariannie, dzisiaj rano meza naszlo, ze musimy podjac decyzje, bo on sie musi przyzwyczaic :D :D

Ale Wam zazdroszcze, ze nadajecie z lozek! Ja juz wszystko gotowe na obiadek, wlasnir sie zabieram za pieczenir jakiegos torciku, bo moi rodzoce wpadaja na kawe. Z pieczeniem u mnie średniawka, wiec ciekawr co tym razem wyjdzie :D :D

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

To wina też hormonów... Ale cóż jeszcze tak 25 tygodni hehe... ka czekam właśnie na szpitalny obiad hehe jak nie schudne będzie dobrze;)

reklama
My też chcemy jakieś klasyczne imię tylko cały czas M marudzi ostatnio wymyślił Sylwia i Zofia. Tak jak Zofia jest teraz bardzo popularne tak Sylwia w ogóle mi się nie podoba. Uparłam się na Magdalenę!

Dziewczyny a leci wam krew z nosa. U mnie jak nigdy takich atrakcji nie było tak teraz codziennie :(

@ikulka mam nadzieję że lepszy ten obiad niż myślę....

@myycha ja właśnie dzisiaj odpuszczę tradycyjny obiad i ciagnę gdzieś mojego, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Ale pewnie odrobię w tygodniu bo jestem fanem rosołu i naszej kuchni regionalnej!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry