reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam niedzielnie(jeszcze z łóżka[emoji16])
@dzag82 ja to o tej sytuacji po fakcie się dowiedziałam bo to w placówce przedszkola... mama z tego co wiem nie chciała się kłócić, ale potem jak rozmawiała z moją koleżanka(znają się dłużej) to podobno płakała! Dla mnie to nie do pomyślenia!!! Ja o swoje dziecko walczyłabym jak lwica i bym taki raban zrobiła gdyby takie coś miało miejsce!!!

@myycha moj P jest ode mnie całe 2 dni starszy[emoji13] rodzicami zostaliśmy w wieku 21,5 lat... i też powiem że meżuś(wtedy jeszcze nie mezuś) od początku stanął na wysokości zadania i mimo młodego wieku był w porównaniu do rówieśników dojrzały!!! Przy małej pomagał od początku(jak nauczył się ją podnosić) więc miałam w nim mega pomoc!!! Teraz też to on jest tym gotujacym i jak żona źle się czuje sprzatającym!!! Także podpisuje się pod tym że facet nie musi być wiekowo dojrzały żeby być wspaniałym ojcem mężem! Z kolei ojciec dxiecka mojej siostry niby ten sam rocznik ojcem został 2 lata później a to dalej takie wieczne dziecko.... takze niema zasady...

@za_necia gdzie jesteś??? Odezwij się kochana[emoji8]
Super!!! :))) kolejny dowod na to, ze mlody wiek nie zawsze swiadczy o niedojrzalosci. My tez Krzysia mielismy w takim wieku, ja mialam 21, maz 22 :)))

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam sie niedzielnie Kobietki :*

Po pierwsze, Luska, dziękuję ze o mnie pamiętasz, miło tak :)

Ikulka, wytrzymasz w tym szpitalu, czego się nie robi dla Dzidzi. Jutro juz poniedziałek to może cos więcej powiedzą kedu wyjdzisz. I zdrowia dla coruni!

Klusek, gratuluję zakupu domu! Na pewno nie będziecie sie nudzić przez najbliższe miesiące, no i poszalejesz przy urządzaniu ;)

Mychaa, szacunek ogromny, 4 dzieciaczkow to już jest wyzwanie. Podziw nad podziwy :)

Nie pamiętam juz co wiecej milam komu odpisać, bo piszecie w zastraszajaco szybkim tempie. Więc w skrocie, ja chcialam miec 3 dzieci, M. chciałby zakonczyc juz na dwójce, a jak bedzie to czas pokaze.
Co do powrotu do pracy, po porodzie planuje roczny urlop, a pozniej wykorzystam zalegly urlop. Jesli szef sie zgodzi, a myślę ze tak, to chciałabym chodzic na 4 godziny do pracy a reszte pokryc urlopem. W ten sposob i ja i dzieci piwolo przyzwyczaja sie do mojej nieobecności w domu. Przynajmniej na to liczę.

Co macie dzis na obiada? U mnie typo polsko, rosół z makaronem, a na drugie schabowy, ziemniaki i kapustka zasmazana, mniam!=(przynajmniej dla mnue ;))
U nas dzis kiepska pogoda, pochmurno, pada wiec bedziemy pewnie caly dzien w domu gnic.
Miłej niedzieli Mamusie :*

Niedzielne pozdrowienia z łóżka. Mąż zaserwowal mi śniadanie do niego.
Smog nadal czuć to pewnie nici ze spaceru a planow konkretnych nie mamy. Nawet w kinach nic nie grają :/ Obiadu nie robie bo w lodowce czekaja pierogi [emoji3]
Za to dorwałam najnowsze zestawienie imion dzieciaków i jestem przerazona tym, ze rodzice w kółko nadaja te same imiona dzieciom i coraz mniej polskie... Chyba jestem dziwna.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie mamuśki
Ale na produkowałyście i zaś nadrabiałam pół godziny :D
Klusek nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić,jak szalała bym ze szczęścia w takiej chwili ☺ domek i ogródek, coś wspaniałego :happy:
Ikulka faceci ehh :oo2: uwierz mi mam podobnie, też mnie irytuje mój M i dzięki Bogu ostatnio częściej w delegacji jest :happy:
Mam chwilowo od niego odpoczynek cieszę się, bo inaczej bym zagryzła :growl: czasami mam wrażenie, że to on jest w ciąży . Wiem,że w takim momencie najlepszy jest odpoczynek od siebie, by zatęsknić na nowo ;-) ;)
Mój właśnie wczoraj przyjechał po dwóch tygodniach i jest taki malutki ,cudowniutki aż do schrupania można? Odpoczywkaj dużo i niczym się nie martw M zatęskni i wróci wszystko do normy :-) :)
Luska1979 ja też chcę być na etapie lalek, a nie klocków lego i resoraków

Dziewczyny powiedzcie mi czy którejś z was też wolniej paznokcie rosną na dłoniach i stopach ? Bo mi prawie w ogóle, nawet pomalować nie mogę :huh: o co chodzi , brakuje mi witamin z tym że biorę prenatal uno :eek: czy to normalne ?

@Qńka jestem jedynaczka i zawsze marzylam o duzej rodzince :D co do obiadu to u nas jak zwykle niedzielnir tradyjnie, rosol, rolady, kluski i buraczki :))

@kotomiś ja myslalam, ze to wlasnie te staropolskie sa teraz w modzie, jakie Ty wyczytalas te mniej polskie? U nas stanelo na Mariannie, dzisiaj rano meza naszlo, ze musimy podjac decyzje, bo on sie musi przyzwyczaic :D :D

Ale Wam zazdroszcze, ze nadajecie z lozek! Ja juz wszystko gotowe na obiadek, wlasnir sie zabieram za pieczenir jakiegos torciku, bo moi rodzoce wpadaja na kawe. Z pieczeniem u mnie średniawka, wiec ciekawr co tym razem wyjdzie :D :D

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

To wina też hormonów... Ale cóż jeszcze tak 25 tygodni hehe... ka czekam właśnie na szpitalny obiad hehe jak nie schudne będzie dobrze;)

reklama
My też chcemy jakieś klasyczne imię tylko cały czas M marudzi ostatnio wymyślił Sylwia i Zofia. Tak jak Zofia jest teraz bardzo popularne tak Sylwia w ogóle mi się nie podoba. Uparłam się na Magdalenę!

Dziewczyny a leci wam krew z nosa. U mnie jak nigdy takich atrakcji nie było tak teraz codziennie :(

@ikulka mam nadzieję że lepszy ten obiad niż myślę....

@myycha ja właśnie dzisiaj odpuszczę tradycyjny obiad i ciagnę gdzieś mojego, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Ale pewnie odrobię w tygodniu bo jestem fanem rosołu i naszej kuchni regionalnej!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry