reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ej dziewczyny, a ja mam drugie prenatalne w następnym tygodniu i będę pod sam koniec 13 tygodnia wg usg. To nie za późno? Myślałam żeby już go nie robić, skoro wyszło wszystko okej, ale badania mam umówione u genetyka, który jest najlepszy w Białymstoku i specjalizuje się w tych badaniach i mój M powiedział, że na te badania jeszcze pójdziemy do niego. Że to ważne i niech potwierdzi to co już wiemy.
Ale bobo już tak urósł, że boję się żeby nie był za duży ;P
Hej, będzie na styk ale nie za późno. Moje ostatnie USG było w 13t6d i przezierność 1,4mm, lekarz sprawdzał wszystko, chyba zapomniał że już w 11t6 robił te same pomiary :)

reklama
Ja dopiero we wtorek idę mierzyć Dzika swojego stresuje się strasznie :( a tak w ogóle to najchętniej to codziennie robiłabym usg żeby zobaczyć co u niego/jej słychać :D chyba matka wariatka się że mnie robi ;)

Doczekalismy się i my[emoji4] idziemy się dzisiaj podglądać[emoji4][emoji4][emoji4] nareszcie[emoji4] stresik jest, ale na szczęście synuś nie pozwala mi się nudzić i zajmuje mi głowę swoimi tańcami od świtu[emoji23] chyba będzie tancerzem[emoji23]

Wszystkim wizytującym życzę powodzenia[emoji110]

Humor od rana mam wyśmienity[emoji6] chyba dlatego, że to dzień wizyty[emoji6] mogłabym góry przenosić[emoji6]

Safiya trzymał za was kciuki z całych sił[emoji110] wierzę, że będzie dobrze! Musi!

Miłego piątku dziewczyny[emoji6]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry w piątek;)) mój mąż też marudzi, że wyrzuci mi ten telefon bo cały czas z nim siedzę;)) ale on jest marudny, bo siedzi cały czas w domu z chora nóżka i mu się nudzi ;)) a ja mam straszny smak na makaron chiński z warzywami i kurczakiem! Muszę się do chińczyk wybrać!:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam w piątek. Dziś zaczynam 14 tydzień
Jeśli chodzi o przezierność to z tego co wiem to norma jest do 2,5 u mnie było 2.0 a kwas foliowy można brać całą ciążę od drugiego trymestr nie ma już wpływu na bejbika ale pomaga wchłaniać żelazo tak mi tłumaczył gin.
Miłego piątku i udanych wizyt a i witam nową mamę.

Zrobiłam chłopakom obiad (kasza quinoa, kurczak, warzywka parowane). Wszystko było Ok do momentu Jak wyjęłam kurczaka z opiekacza takich mdłości dostałam, że 20 min ściskałam sedes. Boszzzzz mięsa juz prawie nie jem. I teraz jeszcze kurczak odpada... mężu się zlitował i zrobił mi guacamole , żartując sobie przy tym jakie to korzyści, bo więcej mięska dla nich [emoji23]
1912ade6c0b999916040f4af2d066c52.jpg

Jak za avocado nie przepadałam tak teraz jedno dziennie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
czy to guacamole???? uwielbiam mmmmm dzisiaj kupuję avodado nie odpuszczę :)))

Witam w piątek. Dziś zaczynam 14 tydzień
Jeśli chodzi o przezierność to z tego co wiem to norma jest do 2,5 u mnie było 2.0 a kwas foliowy można brać całą ciążę od drugiego trymestr nie ma już wpływu na bejbika ale pomaga wchłaniać żelazo tak mi tłumaczył gin.
Miłego piątku i udanych wizyt a i witam nową mamę.

Mi ginekolog polecił brać Summavit D- kwas foliowy, jod (zalecenie endokrynologa) i witamina D.
Morfologia ok więc nic więcej nie trzeba brać, a ten zestaw mam brać aż do momentu aż przestanę karmić cycem :)

Safiya oooo te witaminy bralam 10 lat temu. Prenatal classic. Wlasnie sprawdzilam. W doz kosztuja 38zeta ale 90 tabletek. Skoncze pregne bo identiko kosztuje a za 30tabl i kupie te prenatal. Sklad prawie ten sam.

Dzien dobry w ogole:biggrin2:

Moj mowi, ze wracam do zywych. I tak sie czuje. Dodatkowo nabralam ochoty na sex. I swiat stal sie piekniejszy:)

reklama
Do góry