reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A i ja po wizycie, popłakałam sie przed Usg, tak sie bałam czy wszystko ok przez te krwawienia/ plamienia codzienne od 2 tyg.
Ale No jest ok:):) dzidzia żyje :)serducho puka:) ma 5,3 cm:) wychodzi z rozmiaru większe o 4 dni:) niż OM. Trochę krwi mam w macicy, mały krwiaczek moze, moze tez z szyjki to być. Czyli temat plamien dalej trochę owiany tajemnica. No ale najważniejsze ze maluch ma to gdzieś :) a i to było takie szybkie podgladowe Usg ale lekarz stwierdził ze chłopak. Nie wierze :) za wcześnie na określenie ale niby mu cos dyndało :) w przyszłym tygodniu prenatalne, Pappa, znów stresik ale po wizycie człowiek trochę spokojniejszy przez kilka dni chociaż ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ej dziewczyny, a ja mam drugie prenatalne w następnym tygodniu i będę pod sam koniec 13 tygodnia wg usg. To nie za późno? Myślałam żeby już go nie robić, skoro wyszło wszystko okej, ale badania mam umówione u genetyka, który jest najlepszy w Białymstoku i specjalizuje się w tych badaniach i mój M powiedział, że na te badania jeszcze pójdziemy do niego. Że to ważne i niech potwierdzi to co już wiemy.
Ale bobo już tak urósł, że boję się żeby nie był za duży ;P

@dzag82 widzisz jak szybko zostalas wywolana do tablicy! Dobrze, ze wszystko dobrze. :)

@safiya zapisz sie do kogos innego na druga konsultacje. Tak dla swietego spokoju. Wtedy bedziesz wiedziec na czym stoisz i czy robic dalsze testy.

@AniaCk odmowilas mierzenia przeziernosci itd? Podziwiam za odwage. :)
Ja mam w 2 trym brac DHA mama tam tez jest kwas foliowy wiec chyba tak po 1 trym calkiem sie z niego nie rezygnuje, ale nie jestem mocna w tym.

Ej dziewczyny, a ja mam drugie prenatalne w następnym tygodniu i będę pod sam koniec 13 tygodnia wg usg. To nie za późno? Myślałam żeby już go nie robić, skoro wyszło wszystko okej, ale badania mam umówione u genetyka, który jest najlepszy w Białymstoku i specjalizuje się w tych badaniach i mój M powiedział, że na te badania jeszcze pójdziemy do niego. Że to ważne i niech potwierdzi to co już wiemy.
Ale bobo już tak urósł, że boję się żeby nie był za duży ;P

13+6 jest ok,czyli ostatni dzwonek ale sie mieścisz :)

@safiya nie mogę przeżyć, że Cie ta babka tak nastraszyła i dalej to przeżywam. W dodatku piszesz, że prawdopodobieństwo Ci wyszło 1:500ileś, a lekarze granicę zwiększonego prawdopodobieństwa wyznaczają 1:200 i większe, więc Twój wynik jest ho ho daleko za tą granicą!

@--Aga-- masz czas dokładnie do 13t6d :) ja dzisiaj mam 13t5d byłam i jak widać 8cm to nie aż tak dużo, żeby nie można było wszystkiego pomierzyć :)

@safiya nie mogę przeżyć, że Cie ta babka tak nastraszyła i dalej to przeżywam. W dodatku piszesz, że prawdopodobieństwo Ci wyszło 1:500ileś, a lekarze granicę zwiększonego prawdopodobieństwa wyznaczają 1:200 i większe, więc Twój wynik jest ho ho daleko za tą granicą!

Dokładnie, jeśli Ci proponują test harmony czy nifty czy iona u nich to mysle ze tu ma znaczenie kasa kasa kasa :/

reklama
Do góry