reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
AniaCk gratulacje :-)

Marii a to marzy Ci córcia bardziej?
Niby jest mi wszystko jedno ale zawsze marzyłam o córce i teraz też coraz bardziej chcę ;) oczywiście jak się okaże że jednak syn to płakać nie będę ;)

Widziałam truskawki[emoji7] jutro koniecznie pędze do sklepu a narazie na pocieszenie lody [emoji12]

p19uflw1jarcljhd.png

reklama
@AniaCk Gratuluję udanej wizyty i cieszę się z kolejnego zdrowego mluszka!!!
@--Aga-- mój też kręci głową że cały czas z telefonem mnie widzi... ale jak tu nadrobić nie siedząc! Poza tym ja się tak dobrze czuję w Waszym towarzystwie!!!

@Morawka a u nas tylko te 3 razy były...:) więc kto wie...może kobietka P nic nie mówię on jak i męska część rodziny czeka na chłopaka, więc niech wrazie gdyby miała byc kobietka to niech sobie żyje choć przez kilka miesięcy ojcem chłopca[emoji16]

@ikulka a może jakiś polip... w środku na USG było ok?

@safiya musi być dobrze! Trzeba myśleć pozytywnie! 1:531mogło być lepiej nie jest najgorzej!!! Postaraj sie nie stresować!!! Maluszek napewno jest zdrowy i silny! Ty też musisz być silna!! Ale wiem że każda minuta niepewności jeśli dotyczy zdrówka naszych maluchów męczy niemiłosiernie!!! Pamiętaj że jesteśmy z Tobą i masz w Nas wsparcie[emoji8]

Uciekam spać!
Dobranoc! Spokojnej nocki brzuchatki[emoji8][emoji8][emoji8]

powiedziała, że to średnie ryzyko i mam zrobić test, jesli tylko mogę sobie na niego pozwolić, a amniopunkcja jest ryzykowna ..
Jeśli mogę Ci napisac.. na Twoim miejscu nie robilabym nic.. Amniopunkci na pewno nie, a harmony u nas prawie 3 tys kosztuje.. Poszłabym do kogoś innego na usg żeby zmierzył dokładnie wszystko, choć to już ostatni dzwonek, bo niedługo na te pomiary dziecko będzie po prostu za duże. Moim zdaniem nt 2,3 to jest serio niewiele

Mnie się wydaje że chce Cię naciągnąć na ten test. A z usg wszystko ok???. Nie możemy zapomnieć że to wszystko liczy komputer. W moim wieku (81 rocznik) wychodzi ryzyko 1:500 z samego wywiadu. Mało konkretna ta lekarka!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie! Dlatego moim zdaniem jeśli nie ma konkretnych wskazań to Pappy się w ogóle nie powinno robić, bo z tego niezłe hocki klocki wychodzą. Też mi się wydaje, że Cie chce naciągnąć, pierwsze słyszę, żeby z racji samego nt 2,3 wysyłać kogoś od razu na amnio albo harmony...

dziękuję, jesteście kochane :oops:

liczyłam, że sama pomierzy, a tu dupa .. nie nalegała specjalnie, żeby badanie robić u nich ..
wg. niej NT 2,3 graniczy z normą, a po samym usg nie można nic wnioskować, bo są dzieci z ZD, które nie wykazują nic na usg .. :frown:

liczyłam, że sama pomierzy, a tu dupa .. nie nalegała specjalnie, żeby badanie robić u nich ..
wg. niej NT 2,3 graniczy z normą, a po samym usg nie można nic wnioskować, bo są dzieci z ZD, które nie wykazują nic na usg .. :frown:
Ja z tego wnioskuję, że babka zrobiła to badanie mało profesjonalnie skoro nie wszystkie pomiary Ci podała, na Twoim miejscu nie szła bym dalej tylko robiła prenatalne jeszcze raz u kogoś innego o ie jeszcze masz możliwość. Podobnie jak wyżej wypowiedzi, rokowania nie są aż tak wysokie więc może nie ma się czym martwić

Podobno 10% wszystkich dzieci z ZD na usg wyglądają całkowicie normalnie, w sensie wymiary nie wskazują na wadę. Ale czy to od razu powód, żeby w każdej ciąży robić amniopunkcję? Bo a nuż Twoje dziecko w tych 10% dzieci z wadami niewidocznymi na usg? To każda by musiała z marszu się kłuć.. Masz możliwość iść do kogoś, kto Ci zrobi pomiary? Nie kumam w ogóle jak ona mogła dzisiaj nic nie pomierzyć?? Co za baba?? Nie stresuj się kochana, na moje oko to jakaś niewydarzona ta babka

Ja ostatnio dostałam ochrzan od M, że non stop na telefonie siedzę :unsure: ale jakbym często nie zaglądała na forum to w życiu bym później nie nadrobiła :eek:
A mi posmakowały maliny z lidla :D jutro muszę kupić więcej bo synek zjadł praktycznie wszystkie :p

reklama
kazała umówić się w 19 tygodniu na drugie prenatalne (tam gdzie jestem), by mieć (uwaga) "czas na decyzję" ..
to słowa Pani dr Sodowskiej - renomowanej lekarki ..

@anntryb moja wczorajsza nie pobrała wymiaru CRL, ale kichać, inne wzięła, ale ta dzisiejsza genetyk siedziała ze mną przy stole, badań nie było .. 200 zł poszło ...

Do góry