reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witam się środowo.
Jaki wczoraj miałam straszny dzień. Rano jak wyciągałąm naczynia ze zmywarki to mi się wyślizgnęły miseczki z rąk i spadły prosto na płytę indukcyjną. Płyta wyszczerbiła się i pękła a ja mam taki dół że nic mi sie nie chce. Dwuletnia płyta do wymiany i 1200 zł nie moje. A chciałam odmalować mieszkanie i zrobić dzieciom fajny pokój zanim się drugie maleństwo urodzi i teraz dupa.
Do tego popołudniu młody dostał gorączki i tak co 8 godzin ponad 39 stopni. Za to dzisiaj od rana mam mega mdłości - gorzej być nie może.

Dziewczęta co do grupy zamkniętej to ja wole tutaj niż na fb. Należe chyba do mniejszości ale z fb korzystam bardzo rzadko :), mogłabm powiedzieć że prawie wcale więc mi bardziej odpowiada BB
A co do tematu z przepisami jestem bardzo za.
A po porodzie odchudzanie bo jak wam wczesniej pisałam ja mam 20 kilo nadwagi i to prawie wszystko na brzuchu a w grupie będzie raźniej to zrzucić.

Lucalew super że wszystko ok.
Akuku sama pisałaś że są szanse 50/50 co do płci. Mój Igi miał też zawsze powyżej 160 i napewno dziewczynką nie jest :)

reklama
Kopfer jej ale dzień dobrze że Tobie się nic nie stało. . No wiadomo kasy szkoda :-/ ech życie. Ja się nauczylam nie planowac bo zawsze no zawsze jak cos zaplanuje to los tak mi odwroci ze moje plany idą w cholerę

Kopfer, o kurcze, jak mi przykro!!! Nienawidzę takich sytuacji :( Bezsensowny wydatek, no ale cóż już się nic nie poradzi......

Co do wydatków, to ja się wczoraj tak wkurzyłam.
Byłam na wizycie u gina. W poprzedniej ciąży miałam problem zakrzepowy, dość poważny i niestety mocno się odbił na moim zdrowiu, dlatego byłam na lakach przeciwzakrzepowych. Teraz biorę je od samego początku i miałam z tym duże problemy- z dostaniem recept. Okazało się że kobietom w ciąży (poza kilkoma przypadkami) nie przysługuje refundacja, co niestety dotyczy mnie. Po prostu NFZ uważa że profilaktyka przeciwzakrzepowa w ciąży nie jest ważna. Tym sposobem, leki będą mnie kosztować 400zł miesięcznie:wściekła/y::wściekła/y: (zamiast 40) i tak przez całą ciążę i conajmniej miesiąc po porodzie....... Ehhhhhh załamka, kocham naszą służbę zdrowia...... Kasy szkoda, wolałabym wydać na dzieciaki, ale z drugiej strony lekarze straszą mnie udarem, zakrzepem w pępowinie i innymi makabrycznymi rzeczami :(

A!!!! I mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn na L4.
Mój lekarz przepisuje mi zwolnienie 'leżące' i powiedział, że innnego nie może, bo takie przepisy bla bla bla. No tylko w praktyce wygląda to tak, że nawet na spacer nie mogę wyjść z dzieckiem, co jest chore!!!!! Jakie Wy dostajecie zwolnienia????
Ja z tego powodu postanowiłam zmienić lekarza, przetrzymam jeszcze miesiąc i zobaczę, może kolejny bez problemu da 'chodzone'

A!!!! I mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn na L4.
Mój lekarz przepisuje mi zwolnienie 'leżące' i powiedział, że innnego nie może, bo takie przepisy bla bla bla. No tylko w praktyce wygląda to tak, że nawet na spacer nie mogę wyjść z dzieckiem, co jest chore!!!!! Jakie Wy dostajecie zwolnienia????
Ja z tego powodu postanowiłam zmienić lekarza, przetrzymam jeszcze miesiąc i zobaczę, może kolejny bez problemu da 'chodzone'

Ja mam L4 z dwójką, czyli mogę chodzić. Mój lekarz w dokumentach medycznych potrafił to uzasadnić. Może niektórzy już mają kogoś na ogonie, bo wydawali za dużo bez konkretnego uzasadnienia.

Yoohoosek no ja sie w piatek pytalam mojego lekarza czy może mi juz wpisać ze mogę chodzić i tez mi powiedzial ze nie.
Ale dostałam do niego komórkę i stwierdzil ze jakbym miała kontrole a mnie by nie bylo to mam mówić ze bylam u niego dać mu cynk a on to potwierdzi. Ja w sumie i tak jakos specjalnie nie wychodzę. Głównie z małym do przedszkola i jakies zakupy jak trzeba

Niby są większe kontrole ciężarnych ale pracuje dlugo w jednym miejscu do tego w poprzedniej ciąż bylam od 4 tc na zwolnieniu i nie miałam żadnej kontroli. Wydaje mi sie ze chodzi głównie o osoby prowadzace działalność. Sama znam takie co zalozyly firmę we wczesnej ciąż żeby potem zasilek dostać

Oj dziewczyny dopiero doczytałam do ost strony !!! Wy to macie rozpęd na pisanie :) ale u mnie tez różnica czasu wiec jak ja wstaje rano to wy juz z piec stron napiszecie :D
Pytalyscie jak sie czuje? Póki co mysle ze jest niezłe, czasami jest mi niedobrze, ale odpukać jeszcze nic nie zwracalam.. Po za tym nie dość ze mam lekka nadwagę jakieś z 10 kg, to juz brzuszek mi urósł i dżinsy cisną, bo zawsze nosiłam dopasowane :/ wiec teraz popieram leginsy i dressski <3
Chciałam was spytać o ten doppler / który lepszy, ten mały czy tez co ma wyświetlacz? U mnie to tanie wiec chyba sie skuszę :) szkoda ze nie mozna sobie samemu usg robić , takie urzadzonko to by miało branie :D
Któraś z was pisała o badaniu glukozy, nie mozna jeść min 12 godz przed i dzień wcześniej lepiej nie jeść nic słodkiego bo fałszuje lekko wynik.. U mnie niestety z cukrami to juz jak mantra powtarzam sobie, bo uwierzcie mi ciąża z cukrzyca to dopiero wyzwanie !! Dla mnie wyzwanie życia, bo przecież chce urodzić zdrowego dzidziusia :)

Hej, przepraszam za długą nieobecność:) Ale mam siostrzeńców mojego M. na feriach do tego egzaminy na studiach i ciężko z czasem:)
Ja chciałabym niedługo iść na L4, bo praca może nie zbyt ciężka, ale bywa niebezpieczna i trochę stresująca. Problem w tym, że pracuje tam od listopada dopiero;/ I boje się tych kontroli z ZUSu;/ Pracodawca nie jest w stanie stworzyć dla mnie innego stanowiska pracy. I mówił, żebym szła na L4. Nie wiem co robić;/
6 lutego ma USG genetyczne, może wtedy jak dzieciątko się dobrze ułoży to już poznamy płeć:)
Dziewczyny czego używacie przeciw rozstępom?

Barysiatko , pisaliśmy akurat dzisiaj o kremach i olejkach, także przewiń sobie hymmm z 10 stron :) . Ja mam usg 9 i tez liczę na spostrzegawcze oko mojego lekarza :-D . wydaje mi sie,że skoro sam pracodawca proponuje ci pojscie na L4 to ja bym poszła. Jak bedzie chciał Cię poźniej jakos ukarać to i tak to zrobi, kilka miesięcy nic nie zmieni, czeka Cię przecież jeszcze wychowawcze

reklama
O pracodawce raczej się nie martwię, po okresie próbnym dostałam umowę na czas nieokreślony. Bardziej się martwię tą kontrolą z ZUSu, tyle się o tym naczytałam... Tym bardziej, że zaczęłam prace w listopadzie i w od razu zaszłam w ciążę...;/

Do góry