reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzień dobry Babeczki,
Cinamona gratulacje:-):-)
Co do włosów ja farbowałam za przyzwoleniem ginekologa:) pytała tylko czy bez amoniaku i czy na ciemny kolor.

Pozdrowienia i miłego dnia...

reklama
Beata - ja okladow zimnych na uderzenie malemy nie robie od kiedy wiedziałam program ktory pokazywal ze wtedy guz nie wychodzi"na zewnątrz " tyldko wpychamy go do srodka głowy i moze nie zejść, nie wiem czy to prawda ale sie wystraszylam.
Co do twojej córki, obserwoj ja przez 72h jesli w tym czasie zacxnie sie gorzej czuc jedz do szpitala

Beata widzisz tak to juz jest z dziecmi zawsze cos wykombinuja...moj Alex ostatnio postawil sobie lrzeslo a na to ppdstawke (taka co sie przy toalecie stawia jak dziecko nie siega..u nas sluzy dla Victorka do zapalania swiatla na przedpokojh bo nie siega-niziutki jest)i oczywiscie mowie alex zejdz... a on jedno na drugie i jezzcze wola tralallalala machajac rekoma..i zlecial.... wlanal sie w zebra ze oddychac nie mogl..masakra.

gdzies czytalam ze nie powinno sie do glowy przykladC zimnego bo wtedy ew. Krwiak rosnie w glowie a wiadomo lepiej na zewnatrz zeby nic w glowce nie uciskal. Nie chce straszyc tylko pisze tak na przyszlosc.

Aaga84 to w vrudniu rodzilas ? Ja mam syncia ze stycznia ;). Witaj ;).

Goosiak witaj :)

Happymum w tym samym czasie to samo pisalysmy ;)

A np jak mi ktores spadnie mocno np na plecy z lozka czy jakos to najpierw lapie za nogi i podnosze na kilka sekjnd glowa w dol.. a to przez to ze kiexys tescuh mi opowiadal ze u nich w rodzinie chlopies wlasnie sie przewrocil i nie mogl wsta lc bo cos z kregoslupem i jak go tak potfzymali cheile go sie spowrotem nastawilo... stwierdzilam wtedy ze nie zaszkodzi a moze pomoc... nie wiem stosowalam ze 2 raazy tylko jak na plecy spadl ktorys.. glownie jak byli mali ..geraz jak sie lrzewroca to zaraz wztaja na nogi wiec nie musze sie margwic przynajmniej.

dzięki dziewczyny już będę pamiętała o tych okładach. Kurcze tylko jak byłam mała to pamiętam że mama mi zawsze przykładała. Co do włosów to właśnie chciałam sobie przed świętami zrobić, ale chyba się jeszcze wstrzymam. Niby w pierwszej ciąży farbowałam, ale na pewno później nie w pierwszym trymestrze.

DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ - mogły byscie mi na priva przysłać daty wizyt i porodów?? Wtedy nasza tabelka była by ładnie uzupełniona.

Ostatnia edycja:
Beata bo kiedys sie oklady robilo ;) tak samo jak np karmilo sie niemowlaka sztucznym a mamom wiazalo cycki by zanikl pokarm... dawalo się dziecku slodzona wode zaraz po narodzinach i na noc mleko z maka i cukrem ;)
Ale widzisz w szkole u moich chlopcow przykładają zimne nadal..w sumie musze zaznaczyc by nie przykladali do glowy szczegolnie.

hej, odnośnie farby, to ja farbowałam całą ciążę, farba bez amoniaku - po konsultacji z lekarzem, bo też się bałam :)

daty podam po dzisiejszej wizycie :)

reklama
Cinamona – gratulacje!!
Witajcie nowe mamusie :-)
Beata – pomyśl, że za jakiś czas będzie podwójne szaleństwo :-D

Starająca – dla mnie lekarz na ostatniej wizycie stanowczo zabronił malowania włosów, chociaż nawet nie zaczęłam tego tematu, ale co lekarz to inne podejście, tak jak w temacie tabletek przeciwbólowych...

A jeśli chodzi o termin to z kalendarza wychodzi 5 sierpień a ja urodziłam się 6 sierpnia więc może będzie to mój najpiękniejszy prezent urodzinowy jaki mąż mógł mi sprawić ;-)

Do góry