reklama
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Beata - ja okladow zimnych na uderzenie malemy nie robie od kiedy wiedziałam program ktory pokazywal ze wtedy guz nie wychodzi"na zewnątrz " tyldko wpychamy go do srodka głowy i moze nie zejść, nie wiem czy to prawda ale sie wystraszylam.
Co do twojej córki, obserwoj ja przez 72h jesli w tym czasie zacxnie sie gorzej czuc jedz do szpitala
Co do twojej córki, obserwoj ja przez 72h jesli w tym czasie zacxnie sie gorzej czuc jedz do szpitala
Akuku
Fanka BB :)
Beata widzisz tak to juz jest z dziecmi zawsze cos wykombinuja...moj Alex ostatnio postawil sobie lrzeslo a na to ppdstawke (taka co sie przy toalecie stawia jak dziecko nie siega..u nas sluzy dla Victorka do zapalania swiatla na przedpokojh bo nie siega-niziutki jest)i oczywiscie mowie alex zejdz... a on jedno na drugie i jezzcze wola tralallalala machajac rekoma..i zlecial.... wlanal sie w zebra ze oddychac nie mogl..masakra.
gdzies czytalam ze nie powinno sie do glowy przykladC zimnego bo wtedy ew. Krwiak rosnie w glowie a wiadomo lepiej na zewnatrz zeby nic w glowce nie uciskal. Nie chce straszyc tylko pisze tak na przyszlosc.
Aaga84 to w vrudniu rodzilas ? Ja mam syncia ze stycznia . Witaj .
Goosiak witaj
gdzies czytalam ze nie powinno sie do glowy przykladC zimnego bo wtedy ew. Krwiak rosnie w glowie a wiadomo lepiej na zewnatrz zeby nic w glowce nie uciskal. Nie chce straszyc tylko pisze tak na przyszlosc.
Aaga84 to w vrudniu rodzilas ? Ja mam syncia ze stycznia . Witaj .
Goosiak witaj
Akuku
Happymum w tym samym czasie to samo pisalysmy
A np jak mi ktores spadnie mocno np na plecy z lozka czy jakos to najpierw lapie za nogi i podnosze na kilka sekjnd glowa w dol.. a to przez to ze kiexys tescuh mi opowiadal ze u nich w rodzinie chlopies wlasnie sie przewrocil i nie mogl wsta lc bo cos z kregoslupem i jak go tak potfzymali cheile go sie spowrotem nastawilo... stwierdzilam wtedy ze nie zaszkodzi a moze pomoc... nie wiem stosowalam ze 2 raazy tylko jak na plecy spadl ktorys.. glownie jak byli mali ..geraz jak sie lrzewroca to zaraz wztaja na nogi wiec nie musze sie margwic przynajmniej.
A np jak mi ktores spadnie mocno np na plecy z lozka czy jakos to najpierw lapie za nogi i podnosze na kilka sekjnd glowa w dol.. a to przez to ze kiexys tescuh mi opowiadal ze u nich w rodzinie chlopies wlasnie sie przewrocil i nie mogl wsta lc bo cos z kregoslupem i jak go tak potfzymali cheile go sie spowrotem nastawilo... stwierdzilam wtedy ze nie zaszkodzi a moze pomoc... nie wiem stosowalam ze 2 raazy tylko jak na plecy spadl ktorys.. glownie jak byli mali ..geraz jak sie lrzewroca to zaraz wztaja na nogi wiec nie musze sie margwic przynajmniej.
beata88
dzięki dziewczyny już będę pamiętała o tych okładach. Kurcze tylko jak byłam mała to pamiętam że mama mi zawsze przykładała. Co do włosów to właśnie chciałam sobie przed świętami zrobić, ale chyba się jeszcze wstrzymam. Niby w pierwszej ciąży farbowałam, ale na pewno później nie w pierwszym trymestrze.
DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ - mogły byscie mi na priva przysłać daty wizyt i porodów?? Wtedy nasza tabelka była by ładnie uzupełniona.
DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ - mogły byscie mi na priva przysłać daty wizyt i porodów?? Wtedy nasza tabelka była by ładnie uzupełniona.
Ostatnia edycja:
beata88
matki to muszą być wszystkim nawet lekarzem i rehabilitantką w razie czego normalnie każdą w ciąży powinni na jakiś kurs wysyłać
Akuku
Beata bo kiedys sie oklady robilo tak samo jak np karmilo sie niemowlaka sztucznym a mamom wiazalo cycki by zanikl pokarm... dawalo się dziecku slodzona wode zaraz po narodzinach i na noc mleko z maka i cukrem
Ale widzisz w szkole u moich chlopcow przykładają zimne nadal..w sumie musze zaznaczyc by nie przykladali do glowy szczegolnie.
Ale widzisz w szkole u moich chlopcow przykładają zimne nadal..w sumie musze zaznaczyc by nie przykladali do glowy szczegolnie.
reklama
maartuszkaa89
Cinamona – gratulacje!!
Witajcie nowe mamusie :-)
Beata – pomyśl, że za jakiś czas będzie podwójne szaleństwo
Starająca – dla mnie lekarz na ostatniej wizycie stanowczo zabronił malowania włosów, chociaż nawet nie zaczęłam tego tematu, ale co lekarz to inne podejście, tak jak w temacie tabletek przeciwbólowych...
A jeśli chodzi o termin to z kalendarza wychodzi 5 sierpień a ja urodziłam się 6 sierpnia więc może będzie to mój najpiękniejszy prezent urodzinowy jaki mąż mógł mi sprawić ;-)
Witajcie nowe mamusie :-)
Beata – pomyśl, że za jakiś czas będzie podwójne szaleństwo
Starająca – dla mnie lekarz na ostatniej wizycie stanowczo zabronił malowania włosów, chociaż nawet nie zaczęłam tego tematu, ale co lekarz to inne podejście, tak jak w temacie tabletek przeciwbólowych...
A jeśli chodzi o termin to z kalendarza wychodzi 5 sierpień a ja urodziłam się 6 sierpnia więc może będzie to mój najpiękniejszy prezent urodzinowy jaki mąż mógł mi sprawić ;-)