reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Tak czytam o tych detektorach i chyba sama się skuszę:)
Ja dziś miałam na obiad mielone grillowane i buraczki pyychaaa, ale każdego obiadu potrafię zjeść pół porcji i czuję się pełna... także póki co mężowi rośnie większy brzuch niż mi:)
Ale któraś z Was narobiła mi ochotę na cebulową... uwielbiam!:)
Aaa i dzielę się energią, po jednodniowym załamaniu czuję się super:)
Wczoraj przez przypadek trafiłam do hapyymum i widziałam super spodnie ciążowe:) nie wiem jak Was, ale mnie (chodzę w rurkach) w aucie zaczynają cisnąć, więc muszę rozpinać.
Miłego wieczoru i niech Wasze dzieci ładnie poszły spać:) Mój mąż poszedł pochwalić się spłodzonym potomkiem, więc prędko nie wróci...:)

reklama
Ja właśnie ostatnio zakupiłam ten detektorek i czekam cierpliwie do 10 tygodnia bo niby wykrywają od 12 ale różne opinie czytałam. Kurcze u nas w Anglii tak wieje że denerwuję się wtorkowym lotem !

Hej
Zagladam dopiero teraz. Ale lecicie z postami ze ciezko nadarzyc.
Bylismy dzisiaj po sklepach polazic i popatrzec co na wyprzedazach ale kupa ludzi w sklepach i ja tak nie potrafie kupowac. Do tego z moja pszczola to sie nie da. Upierdliwa w sklepach jak nie wiem. Normalne, nudzi sie.
Chyba pojade we wtorek z rana i moze wtedy uda mi sie cos kupic.

Widze ze robi sie nam forum kuchenne :-) moze warto zalozyc watek z przepisami. Wtedy latwo bedzie znalezc jakis przepis.

Ja nie lubie gotowac ale za to moj m lubi i bardzo dobrze mu to wychodzi. Wiec zazwyczaj gotuje on :-)

Byla tez mowa o wozkach. Ja mam bugaboo cameleon. Jestem bardzo zadowlona. To jedny wozek ktory mi sie wizualnie podobal. Ale tani nie jest. Chociaz teraz czesciej uzywam spacerowki bo lekka, malo miejsca w bagazniku zajmuje i szybko sie sklada i rozklada. Mam babyzen yoyo. Jak dla mnie rewelacyjna spacerowka ze wzgledu na rozmiary po zlozeniu i wyglad wizualny.

A z moja infekcja juz lepiej. Zapodalam wczoraj na noc czopka i teraz juz lepiej. Ale przez kilka dni bede tez stosowala krem.

?

Byla tez mowa o wozkach. Ja mam bugaboo cameleon. Jestem bardzo zadowlona. To jedny wozek ktory mi sie wizualnie podobal. Ale tani nie jest. Chociaz teraz czesciej uzywam spacerowki bo lekka, malo miejsca w bagazniku zajmuje i szybko sie sklada i rozklada. Mam babyzen yoyo. Jak dla mnie rewelacyjna spacerowka ze wzgledu na rozmiary po zlozeniu i wyglad wizualny.

A z moja infekcja juz lepiej. Zapodalam wczoraj na noc czopka i teraz juz lepiej. Ale przez kilka dni bede tez stosowala krem.
cinamona, ajakcameleon w terenie/ lesie sie sprawdza?

dobrze ze infekcja juz lepiej!

Anney jest to wozek miejski. Ale ja jezdzilam nim po roznych wertepach i wytrzymuje. Ale jednak aby jezdzic wygodnie trzeba by inne kolka niz te male z przodu. Z tego co sie orientuje to mozna dokupic takie ale to dodatkowy koszt a wozek juz i tak jest drogi. Mozna przednie kolka zablokowac wtedy lepiej jezdzi w terenie albo przelozyc raczke i grube kola wtedy sa z przodu ale gorzej wtedy ze skretem. Na takie tereny to chyba bardziej donkey sie nadaje.

Ide spac. Ale przed chwila wciagnelam kiszonego. Znowu mnie ciagnie to kwasnego. W pierwszej ciazy to samo. Czyzby kolejna corcia ?

Ostatnia edycja:
Ja Was dziewczyny podziwiam że tyle czasu do porodu a juz kupujecie wózki ;) sama bym chciała i to bardzo juz zacząć zakupy ale strach mi nie pozwala bo jednak nie wiadomo jak to wszystko się potoczy. A właśnie oglądałam ciekawą ofertę łóżeczka i przewijaka :(

Jinx siedzisz w mojej glowie !! Ja tez jutro pulpeciki robie :-)
Gosiak, pewnie i tak jak bede ostatnia jezeli chodzi o jakiekolwiek zakupy :-) Najwczesniej odwaze sie na JAKIEKOLWIEK latanie za dzieciaczkowymi rzeczami dopiero w czerwcu, a kto wie czy nie dopiero w lipcu:-) Takze ja tez jestem pelna podziwu, sama sie nie odwaze :-)
Cinamona, super ze infekcja przechodzi :tak:

co do zakupów ja jedynie bazę do auta (pod fotelik kupiłam) Ciuchy dla chłopaka i wózek z fotelikiem mam po Joschce wiec nie potrzebuje tylko te małe będę miała dokupić. Ja nie kupuje nic innego bo czekam na wiosenno/letnie "flomarki" / car boot sale. A wychodzę z założenia że drugie dziecko chce mieć teraz czy potem....

Kopfer - super Cie znów "widzieć" niezły zbieg okoliczności. Dawaj Igora do mnie ja już się w miare ogarnęłam i poukładałam z moim łobuzem. Choć z jedzeniem nadal nie ma lekko ale są małe postępy.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie robię zakupów jeszcze żadnych, aczkolwiek jeśli wygram sprawę w marcu to chce stad wszystko przywieźć do pl.

Do góry