reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Pupui to Igor pierwszy raz przespal noc jak mial troche ponad dwa lata a do dzis są noce ze o 4 sie budzi i lazi miedzy swoim lozkiem a naszym.
W przedszkolu spi ale w domu nie chce dać sie położyć. Często jest tak ze sie bawi i nagle siada na kanapę i odplywa. A spać tez by spal ze 4 godziny ale po max 2 go budzę bo by mi nie poszedł o 21 spać.

Ale wy dziewczęta dobrze gotujecie. Ja przed ciaza tez dawałam rade i wymyslalam a teraz jest jakas masakra. Nic mi nie smakuje, na nic nie mam ochoty a w trakcie gotowania na wszystko mnie mdli. Robię to co latwe i szybkie aby maly miał a sama raczej zdrowo sie nie odżywiam. Nie ma tego czegos co by mi zaspokoilo chęci. Dzis mi sie chciało makaronu ze szpinakiem ale jak zrobilam i zaczelam jesc to mnie aż odrzucilo.
Mam nadzieje ze za te dwa tygodnie razem z końce I trymestru wróci mi apetyt i chęć do gotowania

Magsus tak walcze ze zupe warzywna jem ;)

Wlasnie gosciu napisal ze jednak chce tort na srode... a ja wlasnie biszkopt pieke heh..ale nie wazne ;) dzieci zjedza z mila checia ;)

Wiec dzis robie tylko jeden..dam rade

Akuku, masz racje, ja kocham i gotować i jeść mój m jest kucharzem, więc cały czas coś wymyślamy, a teraz restauracje projektuje dla klienta i zostawił mi totalnie wolna rękę z dobrym budżetem więc szaleje

Akuku – już wyplułam, domyślam się, jakby ciężko było ogarnąć starszą ferajnę + dwoje maluchów na raz :)

Kopfer – ja też miewam czasem napady pragnienia nie do okiełznania, ale mi zazwyczaj wtedy pomaga woda z cytryną. Czasem piwko smakowe, ale teraz muszę kupić jakieś 0% i mieć na zaś w lodówce.

Ja to nawet nie wiedziałam, że są detektory tętna. Czy to działa już na takie maluszki, jakie mamy w brzuszkach? Są takie czułe? Chyba bym spała spokojnie, bo coś dziś mam ogromnego doła i się martwię, czy wszystko ok. Mam spięty brzuch, dostałam lekkiej biegunki i wzięłam nospę, na razie się wyciszyło, ale strach z tyłu głowy siedzi… oby do poniedziałkowej (mam nadzieję szczęśliwej) wizyty.

Ja wczoraj choinkę rozebrałam – musiałam, mój glut do tv się dobierał, za choinkę na komodzie tv stanął i mam spokój :)

Anney ja nie mam problemu z tą stronką. A grzanki Twoim sposobem wypróbuję, ale bez czosnku, uwielbiam go, ale na razie nie wchodzi mi wcale…

Podłączam się pod pytanie o zupki, sama miewam ochotę, a brak pomysłów, ciągle rosół, pomidorowa, żurek, krupnik i jakaż jarzynowa, zacierkowa…

U mnie też wieje strasznie i deszcz leje, mam przestoje w necie nawet.

Mój synio zaczął przesypiać całe noce bez karmienia jak skończył 5 tygodni, potem mu się w 9. Miesiącu poprzestawiało i o 2 i 5 rano karmienie było (jak zaczął raczkować – pewnie więcej jedzenia potrzebował), potem się unormowało w miarę i jest tak do dziś, czyli karmienie o 19, o 21-22 sen (przez sen butlę dostaje ok. 22-23), a potem mleko ok.5.30-6, a śpimy do 7-8. W dzień drzemka 2 godziny, choć z zasypianiem są problemy ostatnio – robi wszystko, aby nie usnąć

Blerka, a zdradzisz przepis na krem z pieczonych pomidorków?

anney zazdroszczę kucharza w domu, mój jajecznicę ledwo zrobi :)

Aga wyczytalam, ze juz od 10 tyg ciazy detektor wylapuje tetno plodu. Po to wlasnie sa, zeby w ciazy byc spokojniejszym :-) Gorzej jak sie dzidzia inaczej ulozy i sie nie uslyszy, to dopiero musi byc panika...
Smacznego Akuku :-) Maluchyzjedza wszystko a i mama sie zalapie hm? :-) Ja juz wciaglam kaloryczna kolacje, ale chyba jeszcze sie skusze na platki z mlekiem :-)

Mnie raczej jak gotuje nie muli i tez bardzo lubie gotowac, chociaz nie potrafie wymyslac dan, raczej takie tradycyjne gotuje.
Muli mnie jak myje naczynia a moj ukochany ma to w nosie :-:)-)

reklama
Anney jak libisz rozne eksperymwnty to polecam pomidory pokrojone w plastry normalnie jak na kanapki i na to nakladam taki farsz.
Ser zolty z rozgniecionym czosnkiem i majonezem. W smaku dla mnie pychota ;)
Szybka smaczna przekaska.

Kiedys robilam zamiast ziemniakow takie jakby otleciki ziemniaczane z koperkiem (zapiekane w piekarniku) super nadaje sie do sosow ;)

Lubie tez chlebek z serem fwta i papryka ;)

Tez bardzo lubie gotowac ale ostatnio sie opuscilam w temacie. Ale jest szansa ze zalapie bakcyla od Ciebie spowrotem ;)

Do góry