reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Miałam mieć @ 28.11, ale ja mam bardzo krótkie cykle, bo 25 dniowe, owu miałam 19.11, więc dopiero 17 dnia cyklu, może dlatego taki bladzioch.

Dzisiaj byłam u lekarza między pacjentkami, bo oczywiście do końca grudnia terminów brak. Na razie wypisał skierowanie na betaHCG, bo stwierdził, że to dokładniejsze, w piątek, jeżeli się potwierdzi, to wypisze mi skierowanie na pozostałe badania i dopiero po tych wynikach, jakoś w przyszłym tygodniu mnie przyjmie. Na razie próbuję na NFZ i wygląda na to, że czas spędzony w internecie na przeglądanie opinii, nie poszedł na marne. Pani w rejestracji od razu powiedziała, że jeżeli to ciąża, to przyjmą mnie między pacjentkami.
Jeżeli chodzi o termin, to wg. miesiączki 5 sierpnia, a wg. pomiarów temperatury 8 sierpnia.
Podobnie jak dziewczyny, też mam takie lekkie bóle menstruacyjne, wrażliwość piersi i pogorszenie przemiany materii - to podobno normalne i dzieje się pod wpływem hormonów.

Sierpnióweczki 2015

akacha
termin: 5.08.2015, wizyta: 5.12
angie1983 termin:?, wizyta:?
Bafinka termin:?, wizyta:?
beata88 termin:?, wizyta:?
blerka termin: 8.08.2015, wizyta: 10.12
ewaS86
termin:?, wizyta:?
ewelinka12 termin:?, wizyta:?
Jinx
termin: 5.08.2015, wizyta: 5.12
lizosomek
termin: 10.08.2015, wizyta: 16.12
loveboiled
mama_jiz
termin:12.08.2015, wizyta: 19.12
minutaciszy
Muffi termin: 12.08.2015, wizyta:?
sarenka-syrenka termin:?, wizyta:?
the_white_one
termin: 10.08.2015, wizyta:?
ulkan
zielona.wampirzyca
termin:10.08.2015, wizyta:?

Uaktualniłam Jinx.

Ostatnia edycja:
mama_jiz - termin 08.08 wizyta 10.12 :)

Dziewczyny odstawiłyście całkowicie kawę? Naczytałam się w Internecie i raz piszą, że kategorycznie nie można, a na innych, że nie ma to wpływu na dziecko...

Ja akurat piłam bardzo rzadko kawę, więc chyba zrezygnuję, piję za to sporo herbaty i różnych herbatek owocowych i ziołowych i trudno mi z tego zrezygnować. Poczytałam sobie tylko, jakich ziół należy na pewno unikać.

Ja za to chciałabym spytać, czy któraś z Was uprawiała przed ciążą sport i jeżeli tak, to co robicie teraz? Ja w sezonie letnim bardzo intensywnie ścigałam się na rowerze (nawet 4-5 godzin) a ostatnio trenowałam na rowerze stacjonarnym, co podobno akurat jest nie najgorszym sportem w ciąży, pytanie tylko, o ile ograniczyć swoją aktywność.

mama_jiz - ufffff... :) uwielbiam kawę i chyba też pozostanę na razie przy jednej, jedynej z mlekiem i cukrem.. a jak gin zabroni - to rzucę ;)

JInx - ja dużo biegałam i ćwiczyłam.. na razie się wstrzymuję, ale moja siostra w trakcie ciąży ćwiczyła pilates w wersji dla kobiet w ciąży i bardzo sobie chwaliła te ćwiczenia... nie chciałabym rezygnować całkowicie z ruchu, bo to mój najskuteczniejszy sposób na rozładowanie stresu i złych emocji...:-)

reklama
Ja będę gimnastykę dla kobiet w ciąży uprawiać z youtube i dużo spacerować z dzieciakami. A czy można jakoś intensywniej ćwiczyć, trzeba chyba zapytać lekarza, wydaje mi się, że to indywidualna sprawa.:tak:

Do góry