reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
blerka powinno by juz widac kropeczke, u mnie bylo rowne 5 tygodni jak bylam u lekarza i widac bylo duzy pecherzyk a w nim czasem migala kropeczka malenka, za 2 tyg bedzie rowne 7 tyg i wtedy napewno juz cos bedzie konkretnego widac

Co do objawów to ja mam właśnie te bóle menstruacyjne i wrażliwe piersi. Ale przy pierwszej ciąży nic mi nie urosły wiec i teraz pewnie nie drgna. A najbardziej mecza mnie gazy nie wiem czym to jest spowodowane. Podejrzewam ze nie długo pojawia się wymioty i mdłości w pierwszej ciąży strasznie wymiotowalam

Takie bóle w dole podbrzusza na poczatku ciąży są normalne, ale jakby były bardzo dokuczliwe to możecie wziąć nospę i wspomagająco magnez.

Na usg z 8 tygodnia widać już fasolkę i serduszko ( w zasadzie taką migająca kropeczkę), więc jak którejś okres wypadał na koniec października, to przed świętami będzie już widać dzieciaczka;-)

Lovebolied dobry pomysł z tą lista:-)

Ulkan serduszko w pierwszej ciazy widzialam w 6tyg i 6 dniu a kiedy najwcześniej widac to nie wiem. Tylko że ja wiem że mi się ovulacja przesunela bo mialam w 20 dniu cyklu wiec faktycznie mam młodszą ciążę dlatego ociagam się z pujsciem do gin.

Lista to bardzo dobry pomysł.:-)
Dzięki za info o tym kiedy widać serduszko, bo ja też się jeszcze wstrzymuje z wizytą. Chciałabym na pierwszej jak najwięcej zobaczyć, widok bijącej kropeczki bardzo by mnie uspokoił. Powtórzyłam dzisiaj test i znowu blada ta druga kreseczka. Trochę się martwię.

mama ja powtarzałam test dwa razy ale dzień za dniem i tez miałam bladą. Więcej testów już nie robiłam tylko umówiłam sie do gin i czekam cierpliwie na poniedziałek :) któraś dziewczyna z "naszego" forum mówiała że hormony ciążowe rosną w ciele kobiety chyba co 2-3 dni juz nie pamiętam dokładnie. a jak objawy u Was. Mnie wczoraj tak zaczęły sutki boleć, takie były tkliwe że nie mogłam się normalnie umyć

Sierpnióweczki 2015:

akacha termin: 5.08.2015, wizyta: 5.12
angie1983 termin:?, wizyta:?
Bafinka termin:?, wizyta:?
beata88 termin:?, wizyta:?
blerka termin:?, wizyta:?
ewaS86 termin:?, wizyta:?
ewelinka12 termin:?, wizyta:?
Jinx termin:?, wizyta:?
lizosomek termin: 10.08.2015, wizyta:?
loveboiled termin:?, wizyta:?
mama_jiz termin: 12.08.2015, wizyta: 19.12
minutaciszy termin:?, wizyta:?
sarenka-syrenka termin:?, wizyta:?
the_white_one termin: 10.08.2015, wizyta:?
ulkan termin:?, wizyta:?
zielona.wampirzyca termin: 10.08.2015, wizyta:?

Proszę bardzo. Bardzo robocza lista.:-) Jeśli kogoś nie wpisałam przepraszam, jeśli zrobiłam gdzieś błąd również przepraszam. Proszę uzupełniać braki. Dziękuję.:-D

reklama
Mama jiz a na kiedy mialas termin @. Ja mialam na 26.11, jak wczoraj zreobilam test z popoludniowego moczu to druga kreska byla sporo mocniejsza od kontrolnej. W ogole to pierwszy test pozytywny wyszedl mi 5 dni przed spodziewanym okresem i to popoludniu

Do góry