reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

blerka ja przed ciążą piłam dużo kawy. I to różne rozpuszczalne i sypane. A zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży kawa przestała mi smakować :) i przerzuciłam się na inkę. W pierwszej ciąży też nie piłam kawki bo niby można taką słabą ale taka to już woooogóle mi nie smakowała :)

Ja nie wypowiem się na temat sportu bo ja to barciej z tych leniwych :) na chęciach zazwyczaj się kończy, jedynie spacery wchodzą w grę. Choć powiem że ćwiczenia dla ciężarnych.. hmm.. warte przemyślenia :)

reklama
mama_jiz A jakiej czułości robiłaś testy? Najlepiej wybierać te o większej czułości. Ja używałam od 10 mUl/ml i wyszła mi blada kreska już w 11 dpo po południu.

Co do kawy ja się trzymam tego że najlepiej unikać, albo pić zbożową, a jak zwykłą to jedna szklanka dziennie max.

Piszecie o bólach brzucha. Ja miałam bóle brzucha i krzyża we wszystkich ciążach. Przywykłam że to normalne, zwłaszcza przy moim tyłozgięciu. W ostatniej ciąży od razu przeszłam nad nimi do porządku dziennego, ale okazało się, że to był tym razem niedobry objaw.:-( Tym razem już nie wiem co o nich myśleć, obawiam się ich. :confused:

Pozdrawiam wszystkie nowe sierpniówki :)

the_white_one Testowałam 9 dni po ovu testem o czułości 25, potem 10dpo i dzisiaj 13dpo - wszystkie pozytywne, ale na każdym blada kreska. Może jakieś felerne? Dziwi mnie tylko to, ze pierwsze dwa wykonywałam nie z pierwszego moczu, a ten dzisiejszy właśnie z pierwszego. Nie wiem, nie będę się zadręczać. Widocznie taka moja natura, albo mój pech. Dzięki za odpowiedź.

Ja kawę rzadko pilam wiec całkowicie zrezygnowalam. Co do sportu to z tego co wiem jeśli przed ciąża się uprawiało to nie trzeba z tego rezygnować. Ja napewno będę spacerować plus może jakas gimnastyka, w poprzedniej ciąży cwiczylam z piłką.

Hej

Termin wizyty mam na 16.12....strasznie dlugoooo ;)

Ją kawę rzucilam, pije inke..i jakoś mi nie idą mocne herbaty. W pierwszej ciąży nie rzygalam nic a nic...mam nadzieję że tym razem też tak będzie...

Mama jiz - mi wychodzą też bladziochy...i w pierwszej ciąży tak samo...nawet dwa trzy dni po spodziewanej @ były bladziochy :) chyba taka natura, po prostu...

Na sporcie się nie znam ;)
A bóle brzucha i mnie dopadły...i kompletnie nie pamiętam czy poprzednio tak miałam..

Ale już nas dużo..Wow!

Spokojnej nocy!

Hej,

czy mogę dołączyć?

Tak więc, wczoraj zrobiłam test i pojawiły się dwie kreski ;] Pierwszy dzień ost. miesiączki był 5.11, tak więc kalkulator wylicza mi datę porodu na 12 sierpnia ;]

Mam pytanko, czy byłyście na betce? Bo ja się zastanawiam i nie wiem czy pójść. Jutro będę próbowała się dodzwonić i umówić na wizytę, ciekawe na kiedy dostanę termin na nfz?

Macie już jakieś objawy? Bo ja tylko ciemniejsze i tkliwe brodawki oraz czasami ćmienie w brzuchu ;]

Pozdrawiam!

U mnie termin na 11 sierpnia, nie 10. Wizyta nie wiadomo,bo mieszkam w Szkocji.

[QU@OTE=mama_jiz;11200760]Sierpnióweczki 2015

akacha
termin: 5.08.2015, wizyta: 5.12
angie1983 termin:?, wizyta:?
Bafinka termin:?, wizyta:?
beata88 termin:?, wizyta:?
blerka termin: 8.08.2015, wizyta: 10.12
ewaS86
termin:?, wizyta:?
ewelinka12 termin:?, wizyta:?
Jinx
lizosomek
termin: 10.08.2015, wizyta: 16.12
loveboiled
mama_jiz
termin:12.08.2015, wizyta: 19.12
minutaciszy
Muffi termin: 12.08.2015, wizyta:?
sarenka-syrenka termin:?, wizyta:?
the_white_one
termin: 10.08.2015, wizyta:?
ulkan
zielona.wampirzyca
termin:10.08.2015, wizyta:?

Uaktualniłam Jinx.[/QUOTE]

Sierpnióweczki 2015

akacha termin: 5.08.2015, wizyta: 5.12
ewaS86
ewelinka12 termin:?, wizyta:?
Jinx
lizosomek
loveboiled
termin:04.08.2015, wizyta:pierwsze USG w 12 tygodniu.
mama_jiz
minutaciszy
the_white_one
ulkan
zielona.wampirzyca

zielona wampirzyca - to pewnie podobnie jak w Anglii, do poloznej nie szybciej niz w 8 tygodniu a pierwsze usg w 12. kolejne w 20 tyg.

reklama
Sierpnióweczki 2015

akacha termin: 5.08.2015, wizyta: 5.12
ewaS86
ewelinka12 termin: 1.08.2015 wizyta: 28.11.2014, nastepna 12.12.2014
Jinx
lizosomek
loveboiled
termin:04.08.2015, wizyta:pierwsze USG w 12 tygodniu.
mama_jiz
minutaciszy
the_white_one
ulkan
zielona.wampirzyca