reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Muffi witaj:-) im nas więcej tym weselej. Mnie nawiedzają mdłości i nieraz nawet na ulubione jedzonko nie mam chęci:-( a tak to masakrycznie bolące piersi i ten lekki ból podbrzusza przeważnie wieczorami gdy kładę się już spać. Ale wszystko jest do przeżycia;-)

reklama
Witam! Pozwolcie, ze i ja sie do Was przylacze . termin wychodzi mi na 30 lipca z om, jednak wiem, ze prawdziwy termin to 2 sierpnia, bo owulacje mialam przesunieta o kilka dni. Jesli wszystko bedzie w porzadku, to zapewnie ciaza i tak zakonczy sie w lipcu (cc).
Jestem juz szczesliwa mama dwojki maluchow (syn, 7 i corka -prawie 5). Do lekarki wybieram sie 19 grudnia. Trzecia ciaza, wiec juz emocje nie tak wielkie i chcielibysmy zobaczyc cos wiecej na usg niz tylko malutki punkcik :-) Na razie mam metlik w glowie, z ciazy bardzo sie obydwoje z mezem cieszymy, ale jakis niepokoj w sobie mam. Zreszta zapewne jak, kazda z nas...

Ostatnia edycja:
Hej dziolszki :) i Ja dolaczam, dzis drugi raz testowalam i wyszla druga blada kreseczka ;> jeszcze czekam do 16-ej na wyniki z bety :) Testowalam tez w ndz, ale widzialam tylko ja ta kreske wiec wolalam sie upewnic :D to moja druga ciaza, pierwsza stracona w kwietniu.

kamelle witaj :) mówisz o obawach.. Ja juz w pierwszej ciąży to przechodziłam.. mianowicie bardzo martwiłam się o zdrowie dziecka i teraz też mi się to nasila...:-( ciągle myślę czy wszystko ok, trudno się cieszyć w tego szczególnego stanu gdy z tyłu głowy nachodzą takie obawy. Tym bardziej gdy w mojej najbliższej rodzinie urodziło się dzieciątko z mukowiscydozą.. ech jakoś trzeba przetrwać te 9m-c

magdus92witaj, melduj się tu z wynikami bety :))

Witam

Gratuluje wszystkim fasolek.
Ja rowniez dolaczam do was.
2 testy pozytywne i do tego dwie zywe kreski pojawily sie praktycznie od razu, bez czekania.
Termin ok 08.08 ale czekam co wyjdzie z usg bo mam dlugie i niereguralne cykle.
Pierwsza wizyte bede miala 17go grudnia.
Mam juz coreczke grudniowke z 2012. Za 10 dni skonczy 2 lata :-) ciekawe jak zniesie bycie starsza siostra i dzielenie sie mamusia:-p

Druga ciaza ale emocje podobne jak przy pierwszej

Objawow narazie brak, oczywiscie poza brakiem @.

Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam za wszystkie kciuki!

Jestem betka i szczęśliwie doczekałam się 2 kreseczek. Termin mi wychodzi na 9 sierpnia ale pewnie jeszcze się zmieni. Mam już jedną córeczkę, w lutym skończy 2 latka, mamy podobną sytuację cinamona :-D Ciekawa jestem jak dziewczynki zareagują na rodzeństwo :-D
Pozdrawiam Was.

Hej,

właśnie umówiłam się na wizytę 19.12. To będzie skończony 6tc + 3 dni, mam nadzieję, że zobaczę już serduszko. Jak myślicie?

Dziewczyny wiadomo, że każda z nas ma w sobie cień niepokoju i że nawiedzają nas czarne myśli. Ale musimy myśleć pozytywnie i tego się trzymajmy!! Bo w psychiatryku do tego 9 miesiąca wylądujemy ;]

Ja wlasnie robie bete, zeby wiedziec w ktorym tyg dokladnie jestem. I wlasnie pojde w 6 tyg bo w poprzedniej ciazy wlasnie wtedy bylo juz widac serducho :) takze Muffi, idz wtedy, wczesniej po prostu nic nie zobaczysz :p

reklama
Muffi ja tez ide na wizyte w 6+3 i tez mam nadzieje ze bedzie juz widac serduszko. Gdybym mogla to poczekala bym do skoczonego 7 tyg ale wyjezdzam na swieta do polski ( mieszkam w hiszpanii) i nie mam jak isc pozniej

Do góry