reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

jagienka witaj w klubie, Maja tez nie bardzo rwie sie do raczkowania, a do postaw ja na nozkach super "chodzi "podtrzymywana, ale ostatnio tez sie zastanawialam czy troszke nie przystopowala z rozwojem, siadac jej sie nie che- ciezka dupa :tak:

:-D mojej chyba też za ciężko :-D a postawiona na nóżki-sprężynuje...:baffled: nie stanie tylko podskakuje :confused:

Tonya,biedroneczka-owocnych staranek :tak:

Na pewno ciężko było z przeprowadzką przy małym dziecku...mnie to czeka niebawem...

Aga,gratuluję udanej rozmowy,oby dobrze Ci się pracowało chociaż przestawić się będzie ciężko ;-)
Napisz koniecznie jak będziecie po wizycie ile urosła Wiki :tak:
Ja mam profil na fb ale kompletnie nie umiem się tam poruszać :baffled:

My jutro o 8.30 mamy kontrole w poradni wcześniaka, ten nasz mały bobas to niezły klocuszek sie zrobił. i obstawiam ze 80 cm przekroczyła, bo przewijak coś za krótki się zrobił ;)) Mam nadzieję, ze lekarz dobrze oceni jej rozwój- yyyyy tzn mam nadz ze dobrze i harmonijnie sie rozwija ;D

Trzymam kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze :-)
Ja z kolei ide dzisiaj spowrotem do chirurga..."cudowna" maść nie pomogła,licze na rtg...ale czuje że się przeliczę :sorry2:

Dzisiaj sama prowadzę Olego do szkoły także zaraz musimy się szykować ;-)

reklama
Tonya, Biedroneczka- kciuki zaciśnięte za owocne staranka. Powodzenia!
Aga-gratulacje pracy.Jesteś dziarska dziewczyna, ze wszystkim sobie poradzisz.;-)
Co do wymiarów to moja waży 8.300 a wzrost około 78. Więc raczej z tych drobniejszych dzieci ,ale i my za bardzo rośli nie jesteśmy. Chociaż mój pan ostatnio jakiś brzuchaty się zrobił;-)
Renatka-daj znać co i jak z małą.
Moja też raczej z tych leniwszych.
Jagienka-powodzenia na wizycie. Idę karmić dzieci bo już marudzą.
Nikos-widzę że Twój synuś kończy już 7 lat. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.:tak:

Wow, mama dzięki wielkie!!!:-):tak:

Kubuś od rana chodzi cały szczęśliwy, nie może doczekać się dmuchania świeczki. Cukierki do przedszkola przygotowane:-D
Nie ma to jak mieć 7 lat.

Witam sie z rana :)
Kocyk od akutan kupiłam juz kilka miesięcy temu. Pan Metka bardzo fajny :)
Kurna mam tyle roboty w domu. Musze poprasować,posprzątać a o 12 musze wyjsc z domu.Jak sie wyrobie to bedzie cud :)
A Wy jak tam porannie żyjecie?? Maluszki wstały?

Bishopka bardzo mi przykro z powodu Szymonka:-( szacun i wileki uklon za postawe;-) fajnie ze sie odezwalas, ciesze sie ze radzcie sobie i wsio jest ok Pozdrawiam Cie serdecznie;-) Jagienka Wiktor tez len nic sie nie martw ;-)

Witam sie z rana :)
Kocyk od akutan kupiłam juz kilka miesięcy temu. Pan Metka bardzo fajny :)
Kurna mam tyle roboty w domu. Musze poprasować,posprzątać a o 12 musze wyjsc z domu.Jak sie wyrobie to bedzie cud :)
A Wy jak tam porannie żyjecie?? Maluszki wstały?

Moja już od 5,30 nie śpi. Do 6.00 posiedziała sobie w łóżeczku, no ale w końcu mama musiała wstać, bo Lenia kupę zrobiła.
O 8,00 zasnęła, spała tylko godzinkę. Nieraz rano śpi nawet 2 godziny.

Teraz oglądamy TV i cieszymy się sobą. Tak koło 12.00 trzeba będzie zabrać się do pracy - obiad i porządki.

Miłego dnia:tak:

Witam pourlopowo!
Karolinka (nadal bezzębna) jak tylko wróciła do domu to zniknął też apetyt no i znowu problemy i nerwy... ehhh skaranie boskie z tym moim niejadkiem:-(
od wczoraj miała 1 dzień w żłobku nowym (dostaliśmy się do państwowego więc z prywatnego się przenieśliśmy - niestety sytuacja fin nas zmusiła bo od kilku miesięcy żyjemy tylko z mojej pensji na dodatek okrojonej przez zmniejszenie etatu:-(bo mąż rozwija własną firmę)

- co do wózków to my mamy Wózek spacerowy Infinity Lira 4 lekka spacerówka (2317895494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i mogę polecić z tym, że my w "teren" mamy Jane Nomada a to jest małe, lekkie(waży jakieś 7,6kg) i bardzo pakowne (mieści się za siedzeniem kierowcy) a wg mnie 100 razy bardziej wygodne dla malucha niż standardowa parasolka przede wszystkim przez regulowany podnozek i pozycję prawdziwie leżącą (moja siostra kupiła X-landera XS i narzeka)
-a już zapomniałam co miałam komu po nadrobieniu więc tylko: gratki nowych ząbków i umiejętności i powodzonka dla naszych staraczek

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny. W domu wiecznie robota. Moja wstała o 5.50. Ja nie lubię poranków. Mój ciągle ma 1 zmiany a dzieci moje to wszystko chcą naraz. Jedno jeść drugie coś tam a ja sama. Ale radzimy sobie jakoś. Zupa dla małej już się kończy gotować, dla nas też dziś zupa już nastawiona, potem jeszcze zrobię naleśniki o młody się domaga;-)Mała na szczęście śpi to trochę ogarnęłam w domu. Prasowanie to było wczoraj-cała fura!
Dziś po południu jedziemy jeszcze na zakupy bo pustki w lodówce.
Saga-witaj i zaglądaj częściej bo przecież jesteś założycielką tego tematu;-)
Ja właśnie popijam kawkę, chwila spokoju bo zaraz pewnie Hanuś wstanie. U Was też taka bylejaka pogoda? u nas bardziej jesień niż wiosna:tak:
JAgienka-u Ciebie do przeprowadzki to chyba już tuż tuż?
O moje dziecię już się wyspało.

Do góry