reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marcelinaa,to mamy ten sam pogląd odnośnie psiaków:)
Dziewczyny,które oczekują wizyt jutro i pojutrze:)- spokoooojnie! jestem pewna,że zasypiecie nas fantastycznymi wiadomosciami:). Głowa do góry:)

O tak! ja tez bazuki i anuszka dawno dawno nie widziałam.
dziewczyny,a pamietacie która z sierpniówek spodziewała sie poza mną bliźniaków??? wiem,że ktoś jeszcze taki był...przpraszam znowu za luki w pamieci....

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie odebrałam właśnie moje wyniki krwi, miałam badany między innymi poziom cukru we krwi i wyszło mi poniżej normy. Mam 68 a powinnam mieć według przedziału na wyniku minimum 74. Czy to może mieć coś wspólnego z cukrzycą ciążową?

Natt fajny sen, niech się spełni. A co do głosowania, to faktycznie dziewczyny które pracują wchodzą tu później czasami, więc jestem za głosowaniem do jutra.

asiacur bądź dobrej myśli, takie boleści nie musza oznaczac nic złego!

tonya,a cukrzyca nie jest jak wynik jest powyzej? może pan google odpowie ci na to pytanie;-). Ja niestety sie nie znam,ale zaciekawiło mnie wiec tez do googla lookne:)

hej dziewczyny

ja ostatnio rzadko sie udzielam a to dlatego ze od czwartlu zlapalo mnie choróbsko a od soboty plackiem leze :-:)-(
mam zapalenie gardla i krtani do tego zawalone zatoki i masakryczne bóle głowy..... a wiadomo ze mam mały zasieg leków wiec powli idzie mi walczenie z tym wszystkim:-:)-:)-(
do tego w srode mam kolejne usg i oczywiscie boje sie czy wszystko jest ok.....

ale obiecuje ze jezeli okaze sie wszystko dobrze to bede wiecej sie odzywac :tak:

Co do wyboru admina na naszym forum, to uważam że naprawdę trafiły nam sie fajne babki, mam nadziej ze wybrana moderatorka przypadkiem nie pokaze pazurków i sie nie bedzie tutaj wywyzszac i dalej bedzie taka super atmosfera jaka jest:tak:

bo powiem wam ze spotkalam sie juz na innych foram przyszlych mamus ze moderatorki potrafia bardzo niemile zaskoczyc po jakims czasie a i wogole zawsze znajda sie jakies mądralinskie:tak:
a u nas jest naprawde rewelacja, jestem baaardzo zadowolona z towrzystwa, mimo iz nie udzielam sie znacznie, ale czytam na bieząco wiem wiem jak jest:tak:

no to takie moje skromne zdanie:tak:

buziaczki dziewczyny

Marzenixx to zdrówka:)
No z tymi lekami to prawda...Ja biore jak mnie rozkłada oscilococcinum( mam wątpliwości co do działania,ale...jedyny bezpieczny i o dziwo na mnie działa. Mimo sceptycznego nastawienia!) ,poza tym daję do wszystkich potraw dodatkowy czosnek,cebule,i imbir do herbaty. Dobry tez jest syrop z cebuli( pokroic cebule w krązki,kazdy krazek zasypac cukrem w jakims naczyniu wyższym,to puści sok i trzeba zatkać nos i wszystko co sie da poza ustami i pic). o i na mnie to działa....chyba o niczym nie zapomniała z tych pysznosci;-)

Co do obaw odnosnie moderatora,to tam na sierpniókach 2009 mamy ze 4 moderatorki i atmosfera nic sie ne zmieniła po wybraniu. Takie osoby są potrzebne do spraw organizacyjnych i do komunikacjo miedzy nami a adminami i to wszystko. a jesli ktos wykorzystuje swoja pseudo pozycje,to znaczy ze nie umie sie bawic,nie ma dystansu,i ma jakies zanizone poczucie własne wartosci. Bycie moderatorem nie wiąze sie z jakąś bog wie jaka włądzą. Ale na pewno tak jak piszesz sa osoby,ktore lubią wykorzystywać każda sytuacje,by chyba wyżyc sie na innych......

Aleeee,ale,ale u nas wsrod naszych sierpniówek takich osob nie ma!!! ,prawda??? Sierpniowe mamy sa wyjątkowe czy to .....07,08,09 czy 10 czy teraz my 2011-to jest jak dwa razy dwa. Sierpniówka=super dziewczyna. to proooste:):)

Hej Dziewczyny!!!
Dawno mnie nie było.. chyba od czwartku a może piatku... już sama niewiem ale wiem, że wy nie próżnujecie i dajecie równo z pisaniem... oh kiedy ja WAS nadrobie:-( no chyba jak pójde na l4 i do południa będę się sama w domu nudzić:-D a teraz siedzę w pracy i znalazłam chwile aby zajrzeć co nowego u was no i musze na wybory wskoczyć i zobaczyc co tam sie dzieje;-)
Dziś odebrałam wyniki i chyba wszytsko ok to co sprawdziłam to własciwe, najbardziej obawiałam się o cukier i odczyn Coombsa z racji konfliktu ale wyszedł ujemny a cukier mam 80 a norma do 105:-)
Tonya cukrzyca wystepuje jak masz powyżej normy i do tego jeszcze sprawdzaja stężenie cukru po zażyciu glukozy zreszt w połowi ciązy to badanie i tak się robi. Ja w pierwszej ciązy własnie miałam podejrzenie cukrzycy bo cukier wyszedł za wysoki i lekarz wysłał mnie na badanie z glukozą (duzo wczesniej niż przewiduje kalendarz ciązy bo chyba koło 5miesiaca się to robi) i po tym stężenie cukru wyszło mi prawidłowo ale z tego co pamietam to ty masz nicki poziom to chyba dobrze;-)
W piątek wizyta i usg zobcze nasze maleństwo - może okaże się kim jest???? boję się troszke:-(
Od wczoraj boli mnie cały czas lewa strona pod żebrami wiem wiem to może bóle rozciągające ale jakieś głupie mysli sa....
Dobra kobietki spadam pracować dalej bo znowu księgowanie sie nazbierało a za godzinkę do domu trza uciekac!!
buziaki miłego wieczoru

tonya,a cukrzyca nie jest jak wynik jest powyzej? może pan google odpowie ci na to pytanie;-). Ja niestety sie nie znam,ale zaciekawiło mnie wiec tez do googla lookne:)

Szukałam i piszą o tym, że faktycznie powinno być glukozy przy cukrzycy za dużo, ale z drugiej strony pootwierały mi się linki o hipoglikemii, która tez w cukrzyzy występuje i zgłupiałam.

agu-la powyżej normy nie mam, ale dolną grancię też ustalono, więc chyba nie jest ok jak się do niej nie dociąga....sama nie wiem, może biedroneczka będzie wiedzieć....

Ostatnia edycja:
Marzenixx to zdrówka:)
No z tymi lekami to prawda...Ja biore jak mnie rozkłada oscilococcinum( mam wątpliwości co do działania,ale...jedyny bezpieczny i o dziwo na mnie działa. Mimo sceptycznego nastawienia!) ,poza tym daję do wszystkich potraw dodatkowy czosnek,cebule,i imbir do herbaty. Dobry tez jest syrop z cebuli( pokroic cebule w krązki,kazdy krazek zasypac cukrem w jakims naczyniu wyższym,to puści sok i trzeba zatkać nos i wszystko co sie da poza ustami i pic). o i na mnie to działa....chyba o niczym nie zapomniała z tych pysznosci;-)

Co do obaw odnosnie moderatora,to tam na sierpniókach 2009 mamy ze 4 moderatorki i atmosfera nic sie ne zmieniła po wybraniu. Takie osoby są potrzebne do spraw organizacyjnych i do komunikacjo miedzy nami a adminami i to wszystko. a jesli ktos wykorzystuje swoja pseudo pozycje,to znaczy ze nie umie sie bawic,nie ma dystansu,i ma jakies zanizone poczucie własne wartosci. Bycie moderatorem nie wiąze sie z jakąś bog wie jaka włądzą. Ale na pewno tak jak piszesz sa osoby,ktore lubią wykorzystywać każda sytuacje,by chyba wyżyc sie na innych......

Aleeee,ale,ale u nas wsrod naszych sierpniówek takich osob nie ma!!! ,prawda??? Sierpniowe mamy sa wyjątkowe czy to .....07,08,09 czy 10 czy teraz my 2011-to jest jak dwa razy dwa. Sierpniówka=super dziewczyna. to proooste:):)
co do leków to dostałam od lekarza Bioparox do psikania w gardlo i syrop dla dzieci babicum, a sama sie leczylam mlekiem z miodem i czosnkiem.
natomiast syrop z cebuli zrobilam sobie wczoraj i dzisiaj jak go przecedzalam to malo nie zwymiotowalam w kuchni, to tak smierdzi ze nie wiem czy bede w stanie napic sie choc troche.....:/

co do moderatora to masz racje, tym bardziej ze sama jestem moderatorem ale w prywatnej grupie juz chyba z 1,5 roku nawet nie wiem, wiec wiem na czym to polega a tak naprawde przedewszystkim na trzymaniu porzadku.
natomiast spotkalam sie z histroiami np. ze pewne moderatorki z pewnych listopadówek potrafily usuwac posty dziewczyn które im nie odpowiadaly pod jakims tam wzgledem , wojna byla ze hoho, ale jak moiwlam to sa sporadyczne przypadki a tak jak mowisz sierpnióweczki są the best i wierze ze u nas wszystko bedzie super :))

Słuchajcie odebrałam właśnie moje wyniki krwi, miałam badany między innymi poziom cukru we krwi i wyszło mi poniżej normy. Mam 68 a powinnam mieć według przedziału na wyniku minimum 74. Czy to może mieć coś wspólnego z cukrzycą ciążową?

Tylko wynik powyżej normy wskazuje na zagrożenie cukrzycą, poniżej raczej – na dietę niskowęglowodanową.
Ale mozna powtórzyć badanie lub w pożniejszych tyg ciaży zbadać glukozę z testem obciążenia. Jeden pomiar niskiej glukozy nie wskazuje od razu na hipoglikemię.
A i na poziom cukru rano ma wplyw o ktorej zjadlaś kolacje i ile weglowodanów i cukrów ona zawierała. Jesli malo to dzieciaczek mogło pobrać z krwi glukozę mu potrzebna a u ciebie rano wynik byl ciut zanizony

Ostatnia edycja:
reklama
agu-la powyżej normy nie mam, ale dolną grancię też ustalono, więc chyba nie jest ok jak się do niej nie dociąga....sama nie wiem, może biedroneczka będzie wiedzieć....[/QUOTE]

No własnie nie wiem jak to jest jak jest za mało zwłaszcza przy ciązy... ja w maju robiłam wyniki i miałam cukier tylko 70 i lekarka twerdziła ze ok ale te mój rodzinny to jak mu wiatr zawieje:wściekła/y: a teraz mam 80 ale masz racje pewnie biedroneczka rozwieje nasz wątpliwości

aha ... biedroneczka dziękuje za wyjaśnienia co do testu PAAPA:-)

Do góry