reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

saga no co ty???serio taki przepis wyszedł???no paranoja w tym kraju!!!

A co do brzuchów i upałów,to oczywiscie sprawa indywidualna i kazdy nawet bez brzucha róznie je znosi. Ja uwielbiam jak jest cieplutko i moja ciąża z Ntką wypadała dokładnie tak jak teraz ta i powiem Wam,ze upały nie stanowiły najmniejszego problemu.czulm sie jak ryba w wodzie. Takze roznie to bywa

reklama
dzieki dziewczyny za wsparcie... juz postanowiłam, ze jesli lekarz mi teraz nie da zwolnienia to luty jest moim ostatnim miesiącem pracy nie bede się szczypać;-)saga dzięki za wiadomosc ja wiedzialam tylko, że trzeba dostarczyć zaświadczenie od lekarza jeszcze chcesz miec l4-ciąża zeby pracodwaca to uwzglednił ... dobra ide dalej pracowac moze do 18 jeszcze do was wpadne jak znajde chwilke

Hej!

Jak sie macie? Ja nijak. Nadal męczą mnie paranoidalno - stresujące myśli, także nie przynudzam.

Co do zaświadczenia od gina, że jest się w ciąży, to przepis był od dawna, bo prawie 4 lata temu musiałam mieć. No bo swoją drogą jak ZUS ma uwierzyć,że jest się w ciąży? :eek:
http://prawopracy.fr.pl/20.php

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
oczywiscie rozped w pisaniu postow nie lada do ogarniecia... Ciezko odpisac kazdemu z osobna...
Nadzieja cieszes sie, ze wszystko ok :)
Maggie ja rowniez trzymam kciuki za Twoja mamcie, zycze aby wszystko szlo JAK NAJLEPIEJ :)
JJ koniecznie pisz jak bylo na wizycie :)

U mnie ostatnio kiepawe dni, az sie pisac odechciewa... dzis tylko na pocieszenie kupilam sobie w okazyjnej cenie dwie pary spodni na gumce - na najblizsze kilka m-cy. Tak poza tym to odliczam dni do mojej wtorkowej wizyty u gina. Mam nadzieje, ze tam moj humor bedzie juz w stu procentach poprawiony, oby...
Mam nadzieje, ze wam Mamcie lepiej czas mija:)

Naja. u mnie samopoczucie podobne. Szczyt mojego dnia to wciagniecie kolejnego dania z McDonalda, ktore zaraz poprawie lodem ;). No dobra, troche mi wstyd.

Zamytanie mam do pan o Kubusia.
Pisze na tych sokach, ze to bogate zrodlo witaminy A. Ja pije litrowego kubusia dziennie i sie zmartwilam, bo podobnbo nadmiar witaminy A w ciazy nie jest wskazany i niebezpieczny dla plodu. Czy kubus wiec w duzych ilosciach moze zaszkodzic?

Cześć Dziewczyny!!!
wkońcu mam trochę czasu, żeby przeczytać co tu naskrobałyście :)
ja zaczęłam się martwić i właśnie Monili tutaj marudziłam, że znowu nie mam objawów,
ale jak tak sobie poczytałam co pisałyście, to może nie jest tak źle tylko z tymi cyckami coś nie tak :p ani nie rosną, ani nie bolą :p
ja też chodzę do kibelka w nocy i sikam jakoś dziwnie po kropelkach, a długo :p z jedzeniem znowu coś niebardzo,
w zeszłym tygodniu do pracy brałam tylko słodkie bułki, dzisiaj na te bułki już patrzeć nie mogłam!także w pracy zjadłam tylko jabłka i piłam wodę! muszę wymyśleć co mam brać do jedzenia do pracy, myślę, że dziwnie się mogą na mnie ludzie patrzeć jakbym zaczęła przynosić lody hahaha bo tylko na nie mam naprawdę ochotę :)
przez tą pracę i totalny brak czasu otworzyłam dzisiaj po raz pierwszy od dawien dawna lodówkę!!! ładnie śmierdzi!!! odrzuciło mnie tak, że musiałam zawołać mamcię, żeby mleko do lodówki z powrotem włożyła, szok! haha czyli chyba wszystko jest dobrze! :)
29 o 11 mam usg, nie umiem się doczekać!!!!
moj brzuch widoczny jest wieczorami i to konkretnie :) aaaa no i dalej tylko chodzę i bekam :p bekacie też tak?:p
pozdrawiam Wszystkie Sierpnióweczki :)))

Dziewczyny wszedl nowy przepis w kodeksie pracy, żeby dostać 1 miesiąc płatny za l-4 ciążowe 100% od pracodawcy trzeba dostarczyc zaświadczenie od gina lub napisane włsanorecznie Pracodawcy, jesli tego nie zrobimy mają prawo zapłacić l-4 tylko 80%....

cos o nim wiem- ja 5 stycznia zanioslam zwolnienie i dowiedzialam sie ze musze dostarczyc zaswiadczenie ze jestem w ciazy wiec jeszcze raz musialam tam jechac...

Dziweczyny czy jak sie kochacie to z gumka czy bez??
Coś ostatnio słyszałam ze w ciazy (pomijajac sama koncowke) wskazany jest seks z gumka bo sperma może powodwac skurcze...prawda to czy nie?? Tzn. wiem ze moze skurcze powodowac ale wlasnie myslam ze tylko pod koniec ciazy a teraz to jest obojetne....?

witam wieczorową porą.....

Wizyta odbyta i opisana w skrócie tam gdzie trzeba :tak:.

Co do kiecek to jak mam weselicho na poczatku czerwca i tez czegoś poszukam w np. w Happy Mum ale później jak już będą znane gabaryty brzucha :-D. W zeszłej ciąży w 7 m-cu szalałm do 4 rano to mam nadzieje i teraz się pobawić.

Co do hemoglobiny mojej to gin machnął ręką :rofl2: i nie kazał na szczęście brać żelaza. Mogę sobie buraczkowy sok popijać. A nie chciałam Fe bo w pierwszej ciąży brałam i miałam okropne bóle żołądka i metaliczny posmak. Oszukiwałam i brałam co 2 dni.......

Co do L-4 to nawet nie wiedziałam. Może jest tak w przypadku wczesnej ciązy bo u mnie w 8 m-cu nikt chyba nie zażąda zaświadczenia do zwolnienia :-D a poza tym na druku ZLA wpisuje sie kod choroby i w przypadku ciąży trzeba pilnować aby było tam "B".

devi te wskazania do gumek to chyba ciąż zagrożonych dotyczą........Dla tych co nie chcą już brać tabsów ciąża to błogostan hehehe - tak jak ja ;-). A i męż zadowolony, bo tak to tylko końcówka cyklu dawała "wolność". Znaczy czytaj: u nas bez :rofl2:.

To lece do wyrka bo jutro 6,00 pobudka.....i weekend :happy:

reklama
Dziweczyny czy jak sie kochacie to z gumka czy bez??
Coś ostatnio słyszałam ze w ciazy (pomijajac sama koncowke) wskazany jest seks z gumka bo sperma może powodwac skurcze...prawda to czy nie?? Tzn. wiem ze moze skurcze powodowac ale wlasnie myslam ze tylko pod koniec ciazy a teraz to jest obojetne....?
Ja mysle, że nie ma co ograniczać sie i stosowac gumki, no chyba, że ciaza jest zagrożona, ale wtedy tez trzaby uważać na pieszczoty piersi, bo przeciez wtedy wydzielana jest oksytocyna, czyli hormon wywolujacy akcje porodowa. Co do spermy to zawiera ona prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy. Ale przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży.
Także nie ma co się za bardzo stresować, jeśli lekarz nie zakazał wspołżycia to myslę, że spokojnie mozna je kontynuować, szczegolnie, że wiele z nas ma teraz wiekszą ochote.

Do góry