reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

to o której Twój synek idzie spać ;-) ?

rybka zasypia tak 20.30-21.30

Lana ładnie Ci hormony szaleją:) Też miałam w ciązy kilka 'napadów':) Ale później się z tego śmiejemy....

Dziewczyny wytłumaczcie mi bo ja chyba tępa dlaczego ten ściągany bok w łożeczku jest taki ważny skoro i tak na początku materac jest wyżej?????

maggie aż taki ważny nie jest, ale ułatwienie jest po prostu. Ja jestem niska więc mi nie wygodnie wyciąga się

Dostałam też od gina Kartę ruchów płodu wg Cardiff. Mam w niej zaznaczać ruchy maluszka. W ciągu dnia musi (od 9do21)być ich majmniej 50, jeśli jest 49 to lekarz skazał mi się zgłosić na IP i sprawdzić czy jest ok. Na tej karcie jest 10 ruchów, mój gin kazał liczyć do 50 i z chwilą gdy poczuje 50 ruch to zaznaczam na karcie o której godzine kopneło i już nie musze liczyć tego dnia, dopiero następnego dnia. Na szczęście moje maleństwo jest aktywne i już dzisiaj o 12 poczułam 50 ruchów.

Też coś takiego macie?

ja pierwsze słyszę, nie miałam takiej karty i teraz też nic mi o niej nie wiadomo

reklama
Pflaume taka karte dziwczyny mialy etraz na odziale po 30 tyg i musialy zaznaczac te z cholestaza ... wsnie zawsze sie zastanaiwalm czy dobrze zrozumialam jestes na wozku kurde dopiero teraz to do mnie doszlo....Lekarz moze dmucha na zimne albo ma tak ze daje te karki fajnie ze udalo ci sie an wczesny termin umowic :-)
Marcelina
smacznego;-)
Ja dzis pierogi z truskawkami kupne oczywiscie bo nie mam weny na robienie sobie jakis super obiadow;/
Lana tez mam takie jazdy wiec nie ejstes sama ;-)
w ogole Biedroneczki mi brakuje...???

Ostatnia edycja:
Lana co do hormonow to ja tez tak mam. W tamtym tygodniu 2 razy mi sie zdarzylo ze bez powodu dobra lezka poleciala.
Ja na obiadek mam tylko 2 danie bez 1 zupki brak. Pospalam sobie 2h :))
Moj gin. na ostaniej wizycie powiedzial ze nie chce mi robic cc bo pozniej bede sie meczyc, a ja ze bede miala karteczke od hematologa a on ze gin jest glownym lek wrrr...... w piatek bede dalej drazyc temat na naturalny sie nie nadaje bo znajac moje nerwy wszystkich wokol skrzycze

czesc
ja dzis tak pozno dopiero siadlam na kompa, wczesniej jakos czasu nie bylo
aankaa ja widzialam ten zestaw lovelli juz od 3 dni w biedronce, ciekawe do kiedy bedzie musze kupic jeden i mama u siebie tez - u mamy czekaja w siatkach ciuszki i stwierdzila ze lepiej jak wypierze sie u niej bo ona nie ma licznikow na wode, a pozniej tylko sie przewiezie do mnie
Pflaume ja nie posiadam takiej karty ale moze u mnie pozniej dojdzie, chociaz powiem szczerze z enie wiem czy u mnie byloby 50 ruchow w tych godz? z reszta jak to liczyc 1 kopniak jeden ruch? ja najwiecej czuje mala tak ok 22-23

kurcze przeziebilam sie, wczoraj musialo mnie przwiac taka paskudna pogoda byla wieczorem, gardlo mnie strasznie boli, kicham glowa troche hmmm

reklama
Ja dzisiaj caly dzien sie wybieram na zakupy i chyba nici z nich. Nie chce sie tylka ruszac. u mnie pogoda wczoraj byla ladna ale za to dzisiaj glowe moze urwC. KAROLAP5 kuruj sie szybciutko,

Do góry