reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzięki wielki dziewczyny za "streszczenie" reportażu z ddTvn - ja niestety siedzę w pracy, więc nie pooglądam. A mówią coś o opuszczanym boku w drewnianym? ja chciałam ze względu na moje problemy z kręgosłupem, ale jeżeli będę miała ochraniacze założone to chyba to mało praktyczne bo przy każdym opuszczaniu boku musiałabym odwiązywać...
flower ja ochraniacz założyłam dość późno, bo na początku to dziecko się nie rusza. A myślę, że ten bok najlepiej się sprawdza do póki dziecko samo nie zaczyna wstawać. potem wyciąga rączki i po kłopocie.
Na początku po porodzie myślę, że dużo ułatwia, ja nie mam takiego i bardzo żałuję

reklama
Witam sie i ja wreszcie na luzie choć z okropną boleścią spojenia :wściekła/y:
mlodam świetnie, że juz jesteś w domku, tylko teraz uważaj na siebie !! :-)
EwaK to też masz przezycia :-( ja mam laryngologa na szczęście w rodzinie, a co do arelgologa to polecam dr Kurzycę z Opola, facet świetnie się zna na tym co robi i mam to potwierdzone przykładami w rodzinie. Zyczę najmniej problemów zdrowotnych.
A ja nie oglądałam ddtvn :-( ale zobaczę na necie, pewnie dziś lub jutro będzie, chociaż i tak mam juz kupione drewniane łóżeczko.
Marcelina cierpie na bezsenność, ale żeby aż tak wczesnie wstawać to raczej nie :-D
A ha moja koleżanka miała na wczoraj termin i nic :szok: a lekarz mówił jej, ze urodzi przed terminem i to nawet dwa tygodnie :-) Zaczynam sie zastanawiać jak to sie ma do tego, że moje dziecko jest (będzie) duze i że się wcześniej ma urodzić. Czy Wy się orientujecie jak to jest z tymi przesunięciami według USG ? czy to sie sprawdza? Ja mam młodego w 100% planowanego więc mi wychodzi mniej więcej na 8 sierpnia czyli zgodnie z ost. @, a według usg mam 31. 07.

aj nic mi nie mów... nawet nie wiecie jak mi się nie chce.............. ale cóż zrobić, nie wiem czy jest sens stawiać się okoniem.. , zacisnę zęby i się przemęcze te 4 godziny w 3 dni a potem zobacza mnie najszybciej we wrzesniu 2012.......

Włączyłam TVN jak już się program kończył niestety. Rozumiem, że drewniane łóżeczka najlepsze wd tego Pana?
Ja innego sobie nie wyobrażałam:-)
Ja chcę mieć opuszczany bok w łóżeczku, uważam że to bardzo przydatne:-)

Dzień doberek!

Dziś troszkę chłodniej, da się żyć...

Co do Zawitkowskiego - ja go bardzo lubię i jego poglądy na wiele rzeczy do mnie przemawiają, np. w sprawie butów. Co do łóżeczek -mam drewniane i byłam zadowolona. Dla malucha ochraniacz załatwia sprawę. Filip nigdy nie walnął się w głowę, ani nie utknął między szczeblami. Jak był starszy to wyciągał sam sobie szczebelki i wychodził np. po drzemce, hehehe. Ale nie mam porównania z turystycznym i jakoś nigdy nie miałam ciśnienia, żeby go mieć. Zresztą i tak wszystko wyjdzie w trakcie użytkowania.

Marcelina jak to? na zwolnieniu do pracy??
Oli, dziś Twóhj syneczek chyba był pierwszy w stawaniu, bo mój .. o dziwo... wstał o 7 i oby mu już tak zostało.
Flower ochranicza nie musisz dowiązywać do boku, który się opuszcza. Pozostałe boki będą go trzymać i nie opadnie :tak:
Akutan, to jak widziałaś złodzieja, to może go znajdą i rower odzyskają. Wiem, wiem marzenia ściętej głowy. No cóż, przykra sytuacja. :-(
Mlodam fajnie, że z szyjką już ok i nie ma jak w domu, co?

I nie wiem, co jeszcze, hmmm... Dla niewymienionych pozrowionka.

Wczoraj chcieliśmy kupić rower dla młodego, ale on w ogóle nie ma zacięcia, żeby na nim jeździć. Kręcą go tylko jeździki:wściekła/y: A mnie już szlag trafia, bo wszystkie buty z dziurami powydzieranymi.

Asiacur 6.00 dziś :wściekła/y: ciesz się, że w ogóle chce czymś jeździć, bo u nas 'SIAM, SIAM, SIAM........"
Cholery można dostać, bo nie nadążam go gonić

cześć dziewczynki, ja doświadczenia nie mam (pana w telewizji też nie oglądam bo w pracy siedzę :)) ale wydaje mi się ze takie tradycyjne łóżeczko drewniane na którym wychowałam się ja i moje rodzeństwo jest lepsze ze względu na lepszą stabilność no i wydaje mi się że dobry materac jest zawsze korzystniejszy na kręgosłup.

reklama
Do góry