reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ogórek i luteina dowcipnie?:-D:szok:

Asiacur, gotować uwielbiam, ale dzisiaj mam już dość, dwa dania parujące na kuchence i w domu jakieś 40 stopni:wściekła/y:
Cała mokra jestem...

reklama
to ja się melduje ;-) poczytuję co tu słychać ale jakoś brak weny na pisanie ;-) jakoś tak przerazilam się, że faktycznie niebawem już będziemy ruszać na porodówkę, że już jest pierwszy sierpniowy dzieciaczek itp i przez to mam jakies chore sny - to że nie mam torby, to że szukam po całym mieszkaniu wanienki i kosmetyków do kapieli, to że zapominam o tym, że dziecko jest już 3 dni na świecie a ja jeszcze ani razu nie przemyłam pępuszka Agatki itp. takie chore sny - a jak się obudze to o tym nie myślę bo już praktycznie cała wyprawka kupiona, reszta co została to pozamawiane i będą w czerwcu.
no ale głównym powodem dla którego mnie tu tak "aktywnie" nie ma to to że 5 pięter niżej sprowadziła się moja 7 miesięczna chrześnica z rodzicami i chodzimy sobie na spacerki , spędzamy razem czas - bo nic nie ma piękniejszego niż uśmiech takiego malucha ;-) no i koleżanka jako mama 7 miesiecznej dziuńki doradza co warto kupić , co mieć, jak sobie radzić i co jeszcze załatwić przed porodem, np się dowiedziałam co zrobić jak my ślubu nie mamy, żeby przyszły tatuś później wszystko załatwiał z becikowym ,meldunkiem, i załatwienie PESEL dla córy i tak gadamy godzinami ;-)

cześć :-)

ja melduję, że niestety nadal w szpitalu. dostaję trochę leków i jeszcze antybioty bo jakaś bakteria mi się przypałętała :wściekła/y: ale dam radę. wczoraj jak spytałam ile mam ten antybiotyk powiedział lekarz że tydzień więc jakby zostało 5 dni i pewno wcześniej nie wypuszczą. marzę by było to mimo wszystko nie później...

Karoliknaz a powiedz jak tam twoja sytuacja po szpitalu?

Ostatnia edycja:
A wszystko ok, ordynator stwierdził że jedne dzieci rodzą się mając 3kg inne mając 4kg i rodzą się w terminie, więc jest ok, tylko na kontrole mam przyjechać za 2 albo 3 tygodnie. Teraz mała waży 840g będzie z tych mniejszych:-p

Karolinkaz nie martw się , mój synek miał ważyć niecałe 3kg tak lekarze mówili nawet przed samym porodem. A pod koniec 38 tyg miałam cc i 3570 :-)

jakos uniknelam dolka
przejrzalam swoja szafe- kumpela mowila ze jak ma rzeczy ktorych juz nie nosi to probuje sprzedac w necie, znalazlam kilka takich - moze cos uda sie opchnac, zawsze grosik wpadnie
no i... w koncu mam porzadek w szafie hehe

hej kochane
przy czytaniu wiecej niz 3 stron dopada mnie demencja i juz nie pamietam co komu mialam napisac
w kazdym razie KAROLINKA ciesze sie ze juz jestes w domu od czwartku! moja corcia tez byla mala, urodzila sie z dlugoscia 49cm i waga 3165g, nie ukrywam ze co do porodu to duzy plus he he

MLODAM trzymam kciuki aby wszystko bylo ok w szpitalu!

DEVI gratkosy, jak sie szybko uwinelas, tylko jeden egzamin i bedziemy Twoj sukces opijac!

AGULALULA fajnie spedzac czas z taka kolezanka i bobaskiem, ale zagladaj do nas tez!

LANA ja mam pieprzykow wieeeeeeeeeeeeeeeele i zawsze sobie obiecuje ze je zbadam ale jakos nie wychodzoi a chyba trzeba

COKIES udanego wypoczynku!

DOMINIC i jak tam fryzurka, moze Ty sie pochwalisz

o jednak cos mi sie przypomnialo he he, moze po kolacji moja pamiec sie poprawiila
ja dzis na speedzie, wszystko wypucowane, ugitowanem, upieczone, zakupione i nawet okna wymyte, no ale jutro praca wiec na domowe roboty znow lenia bede miala

reklama
Ale naskrobałyście. Nie mam już siły dzisiaj tego czytać, 12h poza domem. Jutro wszystko nadrobię i opiszę co się działo u mnie. Buziaki:-)

Do góry