reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

właśnie czytam, że jak twardnieje podczas chodzenia to znaczy, że szwankuje (skraca się) szyjka... faken szit ! ja zwariuje, przez ten internet !

Nie czytaj za dużo,bo można wynaleźć dużo nowych 'choróbsk'. Ja staram się nie wkręcać sobie żadnych dolegliwości chociaż czasami wyobraźnia silniejsza od rozumu :-D

reklama
dziewczyny twardnieje mi brzuch jak chodzę- a Wam z tego co czytałam jest lepiej po spacerku, chyba naprawdę jestem odwrotna :wściekła/y:

Mi też twardnieje najczęściej podczas chodzenia, gin powiedział, ze macica w ten sposób szykuje się do porodu i jeżeli twardnienia są krótkotrwałe i mniej niż 10 na dzień, to jest ok:) szyjkę wiadomo trzeba obserwować, ale na tym etapie ciąży to już każda z nas powinna, więc dopóki nie ma powiązanych z tym twardnieniem innych objawów np ból czy jakieś inne objawy to wszystko w porządku ;-) ja jak mogę to się kładę jak twardnieje i szybciutko przechodzi:)

Dziewczyny założyłam dwa wątki, jeden to opowieści z naszych porodów :-)
A drugi to lista mam rozpakowanych już. Jak będą jakieś propozycję modyfikacji szczególnie tego drugiego wątku (KONIECZNIE BEZ KOMENTARZY) proszę o informację. Na różowo specjalnie dla Marceliny będą dziewczynki :-D

Kasica - gratulacje, opowiedz jak bedziesz miala juz chwilke czasu jak poród i czemu tak szybko cie cieli. Super ze juz jest dobrze. Oby jak najszybciej udalo wam sie byc razme w domku.
Mi tez strasznie twardnieje brzuch jak chodze az czasem boli. Boje sie wyruszac na dluzsze chodzenie bo jak nie brzuch to plecy itd. Kochana koncowka ciąży;-)
MArcelina zapomnialam ci napisac bo kiedys mowilas ze ci wygodniej na prawym boku. Mi gin powiedzial ze teraz mi tez bedzie tak wygodniej bo mloda ma wzdluz prawego kregoslup. Wiec moze to dlatego.
Shadow - to byl żart z tymi slubami ;-)
Dzis przyszla paczka z allegro i łózko dla młodego :) pokoj dzieciecy zaczyna nabierac ksztaltow no i wlasciwie moge spakowac torbe do szpitala, tylko nie chce wywolac wilka z lasu przed piatkowa wizyta:szok:
Ale u nas dzis bylo gorąco :) chyba zaczyna sie lato na calego.
A waszymi wymiarami to mnie dobilyscie - ale co tam tym sie bede martwic w sierpniu ;) Rozstepy to tez moje utrapienie ale nie widze efektow po kremach - trudno życie :-D

Hmmm nie wiem czy pisać dzień dobry czy jak. Niegrzeszący rozumkiem PM Szczecina wydał zgodę na juwenalia w środku tygodnia. Na policji powiedzieli mi, że mają trwać do.... 5 rano!!!!!!! No to se pospałam...

reklama
Dzień dobry wszystkim :-)

dominic to ja Cię dobiję jeszcze i wszystkie mamy pierwszorazowe, opowieścią co Was czeka za dwa lata :-D
Otóż Wasze 2 letnie brzdące zaczną nocne wędrówki do Waszego łóżka. :wściekła/y: Będziecie je mogli odstawiać setki razy, a po 15 minutach będziecie słyszeć tupot małych nóżek i przeraźliwe MAMA,MAMA......Mało tego tata się w tym czasie zupełnie nie liczy, więc nie daj Boże nie zastanie Was w łóżku to zrobi raban na cały blok i uspokojenia taty nie pomogą. :confused:
Efekt? Tata zajmuje 3/4 łóżka bo po kilku takich nocach już go nic nie wzrusza :sorry2:, mały śpi na Waszej tej kochanej resztce :sorry2:...... a Wam pozostanie pójście w tzw nogi :-D

No to tak wyglądają moje noce od jakiegoś dłuższego czasu.
Więc spokojnie mogę codziennie być pierwsza, ale daję szansę innym :-D

Miłego dnia kobitki

Do góry