reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

witajcie wieczorkiem :-)

ja dziś cały dzień zalatana, rano odprowadziłam do przedszkola siostrzeńca, potem śniadanko, wypad na działkę, standardowy spacerek z piesem, obiadek, chwila odpoczynku, spacerek z koleżanką na lody... i tak to mi dzionek zleciał ;-)

co do wizyt to ja na kasę chodziłam do tej pory i co wizytę miałam badanie na fotelu i szybkie usg (aby tylko sprawdzić czy z niunią OK).

reklama
Jasne jak tylko zakupy dotrą to pochwalę się;)

A ja dzisiaj trawę kosiłam, ale nie za długo, bo D. marudził, żebym się nie nadwyrężała. Ale pięknie pachniało i jak najechałam na miętę to zapach cudowny się unosił:-p

Co do siary to u mnie też ani widu ani słychu, a i czkawki jeszcze nie zdefiniowałam:no: Ale prędzej stawiam na to, że nie umiem jej rozpoznać, bo czasem w jednym miejscu odczuwam raz po raz ruchy, ale może 5,6 takich szybko następujących po sobie. Może to to? Bo jak mały kopie to z większymi odstępami czasu...

Co do badania na fotelu to miałam i na kasę jak chodziłam w pierwszej ciąży i teraz prywatnie. Serduszka również słuchamy, ale znów USG nie na każdej wizycie mam, a chciałabym:tak:

Dobrej nocki:)

a u mnie dzis pierwszy raz zaoobserwowałm prawdziwa siare, do tej pory tylko w nocy zdarzylo mi sie wyczuc mokre sutki i byl to raczej taki bezbarwny plyn a dzis w ciagu dnia jak 'pocisnelam' cycka, to pojawiła sie kropeczka żółtej wydzieliny na oby piersiach

Czkawki też nie potrafię zauważyć, pewnie źle oceniam...a siary nie mam i nie będę naciskać żeby czasem się nie pojawiła, tego mi jeszcze brakuje ;-)

Właśnie wróciłam z kina i mały na całym seansie dał takiego czadu, że chyba będę częściej chodzić hihi. Jeszcze nigdy brzuch mi tak nie skakał :happy2:

Tonya dobra wymówka żeby częściej chodzić do kina:-) Nie dość że mamusia się rozluźni to jeszcze maluszek pociesza:-)

A u mnie na sutkach zrobiły się 3 białe kropki, które mogę zdrapać... bleee! Ale nie zauważyłam żeby coś mi leciało- teraz nawet specjalnie ścisnęłam jednego żeby zobaczyć. Jak dla mnie to dobrze, nic nie plamię przynajmniej:)

Karolaola pożycz kosiarkę bo nam na działce się zepsułaaa:-(

Lana ja wyczułam tylko kilka razy czkawkę ale to pewnie dlatego, że jestem jakoś cały czas na nogach i nie zwracam zawsze uwagi na to czy Lena się tam rusza. Dopiero wieczorem leżę i patrzę jak wierci dupka:) Więc czkawkę czułam ale z 4-5 razy może;-)

witam z rana
kurcze dzis znowu mi jakos niedobrze..czyzby mdlosci wrocily?
jestem w pracy juz od godzinki,a przede mna dzis duzo do roboty...
na razicho

Witam się śniadaniowo :-)
Wciągnełam właśnie dużą bułe z serkiem i pomidorkiem i piję herbatkę,ale jakoś ta buła przeleciała przeze mnie ,chyba jeszcze trzeba cosik wciągnąć :tak:.
Mam nadzieję,że zakupki które zrobiłam przez neta dla mojego Kristiano to chociaż część dziś przyjdzie bo nie mogę się doczekać-jak przyjdą to wkleję fotki na wątku zakupowym.
Miłego dzionka życzę kobietki!!!!!!!!

I ja mówię dzień dobry:-)
Pogoda znowu fantastyczna, chcę tak już każdego dnia.
Mi znowu puchną nogi i bolą mnie łydki. Chyba pora zacząć się mniej eksploatować a więcej czasu leżeć do góry brzuchem ;-)
Zaraz zasuwam zrobić się na bóstwo, potem wysłać PITka i na godzinkę ( no może dwie ) do biura. A potem to już tylko dłuuuuuuggggiiii weekend \o/

Witajcie kochane sierpnióweczki :)
My juz po USG połówkowym. Ale sie wkurzylam... czekalam ponad miesiec aby dostac sie na usg. az tu nagle jak nadszedl ten dzien zadzwonili do mnie i powiedzieli ze maszyna sie popsóła i ze wizyta jest odwołana.
Wiec ja jak to ja :) polecialam do prywatnego...hehehe
Dostałam troche ciuszków dla malenstwa,kołyske,kremy i jedną butelke :) i jestem strasznie zadowolona...
Dzisiaj dzien lenia :D

reklama
witam
ostatnio mało tutaj jestem z powodu małego remontu mieszkania (głównie odświeżenie ścian) wybaczcie mi moją nieobecność.
wczoraj byłam też na wizycie u gina
i co przestraszył mnie że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc zaczynam pomału myśleć żeby spakować torbę to szpitala
postaram się was nadrobić

Do góry