reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dziewuszki a od kaszlu szyjka może się skrócić? Bo od ponad tygodnia mam taki suchy kaszel, że zaczynam się martwić... Przecież przy tym wszystkie mięśnie pracują Hm...
kAROLINKAZ-kaszel w ciąży nie jest wskazany to najgorsze cholerstwo bo przez niego możesz dostać skurczy lub właśnie skraca się szyjka ale nie wiem czy w każdym przypadku .Jeśli jest to bardzo męczący kaszel tolepiej wziąść leki i jak najszybciej go wyleczyć

reklama
karolap ja co drugą wizytę oprócz USG mam badanie dopochwowe aby sprawdzić czy nie ma jakiegoś zakażenia i czy z szyjką wszystko ok. JAk najbardziej powinnaś spytać się lekarza o to poza tym jeśli dochodzi twardnienie brzucha to tym bardziej powinien sprawdzić.

Hmmm ja jestem badana co 3 tygodnie, przy każdej wizycie u ginka. I zawsze na chwilę zerkamy na USG jak tam u młodego więc szyjkę też mierzymy. Karolap nie masz się czego krępować, to Twoja ciąża, Twoje dziecko i masz prawo do informacji o przebiegu ciąży więc pytaj lekarza o wszystko.

Co do prowadzenia samochodu 9h to głownie moja połowa prowadziła a ja go odciążałam jak był zmęczony, ja też nie wysiedzę dłużej za kierownicą jak 1-1,5 h bo oczy mi się zamykają. Chodziło mi o całokształt, że 9 godzin w samochodzie:-)
A dzisiaj 6h na nóżkach na stojąco, kostek mi nie widać. Muszę na budowę sobie taborety sprawić. Pilnowałam panów montażystów kuchni. Wyszła zarąbista, nie przypuszczałam, że tak fajnie będzie się to wszystko komponować tym bardziej, żę nic nie kupowaliśmy konkretnie pod meble kuchenne, jak nam się kafelki spodobały to zwyczajnie braliśmy je:-)

Karola ja też co wizytę czy to z usg czy bez mam najpierw badanie dowcipne.....więc sądzę, że sprawdza szyjke i wielkość macicy, bo zawsze maca górę brzucha jak daleko siega balonik :)
I pamietaj, że nie ma głupich pytań......to twoje bobo i masz prawo pytac o wszystko !!!!

dominic fajnie, że chatka "nabiera" kształtów i jeszcze do tego jesteś zadowolona......często gęsto się marudzi, ze meble nie takie, że coś mogło byc inaczej, to bym zmieniła.....

Tonya dziekuje ze pytasz z zebem juz ok nie boli jeszcze musze jsc jedna strona zeby tego za bardzo nie naruszyc ale o niebo lepiej:-)chetnie bym Ci pomogla z zegarkiem ale niestety na nich sie nie znam;p

JJ moj dentysta nie sadysta po prostu zeby mam slabe i wybraly sobie nieodpowiedni moment na dokuczanie mi, mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej;-)

Dominic ciesze sie ze efekty Ci sie podobaja i Wasze wspolne gniazdko nabiera ksztaltow:-)
Ja co chwile sie dowiaduje ze jakas qmpela bedzie rodzic przed czasem jedna ma za stare lozysko, druga dopadla cukrzyca zatrucie ciazowe i nadcisnienie, dzis z kolei znajoma urodzila po czasie prawie 2 ty maly mial 3900 i 60 cm :szok: coraz bardziej zastanawiam sie jaki bedzie moj maluch i jak przebiegnie porod..??chcialabym zeby mi lekarka zrobila usg nastepnym razem ale czy to sie uda nie wiem...

wczoraj nam zdechla rybka dzis juz kupilam nowa na pocieszenie zrobilam zakupy i tak jak wiekszosc mam lenia:p

TONYA tez nie znam sie na zegarkach, ale za pewne Ty sama znasz gust meza, pobuszuj po necie i a nuz cos znajdziez fajnego!

SAGAA 60cm , to dluugie dziecko! swoja droga jestem ciekawa czy synek bedzie wiekszy od corci, bo ona byla taka kruszynka 49cm i 3165g, no ale przyznam co do porodu to waga i wzrost taki optymalny he he

co do badania dowcipnego juz kiedys pisalam ze w ogole go nie mam u mojej wspanialej ginki, a jak ja wczoraj zapytalam o szyjke, to powiedziala ze krotko przed powrotem zajmiemy sie tym tematem, Boziu co ja jeszcze robie u tej kobiety? trzyma mnie tylko odleglosc jaka do niej pokonuje (nieduza) no i to ze nie trzeba u niej dlugo czekac.

tak poza tym snil mi sie moj synek, w pierwszej ciazy wysnilam sobie coreczke- ze bedzie miala czarne wloski i ciemne oczka i tak jest, teraz mi sie snilo ze synek bedzie mial malo wloskow ale tez duze czarne oczka, ale jestem ciekawa czy to znow sen proroczy hi hi

łał noworodek 60 cm.niezły kolosek :szok: :-D
Moja córa miała 50 cm. i ważyła 2900kg. ale z moimi gabarytami to i tak sukces :tak:

reklama
Witam wszystkie sierpnióweczki po przerwie świątecznej.
Dopiero dzisiaj odpaliłam laptopika, bo też mnie straszny leniuszek dopadł.
Może jestem za bardzo przewrażliwiona, ale przeżyłam dwa dni grozy. W piątek przed świętami maluszek figlował w brzuszku, a potem jedna WIELKA cisza aż do poniedziałku. Już widziałam czarny scenariusz, ale widocznie zrobił sobie świąteczne wolne od kopniaczków.

Tonya co do zakupu zegarka dla partnera to zastanowiłabym się nad tym, bo ponoć czas odmierza. Wiesz...takie zabobony, ale u mnie dwa razy sie sprawdziło niestety.

SAGAA to faktycznie duze dzieciątko, chociaż powiem szczerze, że ja też jak sie rodziłam byłam największym dzieckiem na oddziale, hehe. ważyłam ponad 4kg, także zastanawiam się jak to będzie z moim maleństwem, bo w 20 tyg lekarz mówił na USG, że waży 390g, a według paru stron gdzie podają przykładową wage to wybiega poza limit, ale pewnie to jeszcze może się zmienić w trakcie ciąży.

A co do skracania się szyjki macicy to nie ma jakiś większych powodów do obaw puki co. Ja też miałam ten problem miesiąc temu, ale już się troszke podniosło. Najważniejsze, żeby się oszczędzać...jak najmniej wysiłku i w takich przypadkach niestety trzeba zrezygnować z sexu :-(

Do góry