reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Tak się dzisiaj miałam oszczędzać, że cały dzień biegałam, niepoważne to trochę z mojej strony, ale innego wyjścia nie było.
Do dentysty jednak poszłam, zrobił mi 3 ząbki z czego jednego wyrwał:szok: No i niestety znieczulenie dla ciężarnych na mnie średnio działa i przy wyrywaniu płakałam:-( Ale zęby zrobił mi pięknie, uwielbiam Go;-)
Później miałam spotkania i niedawno do domu wróciłam.
Jutro jadę skontrolować szyjkę, ale mam dobre przeczucia i myślę, że się nie skróciła, tylko te wczorajsze skurcze mnie martwią.
Co do kaszlu w ciąży to też słyszałam, że jest niewskazany, sama kaszląca od tygodnia jestem:crazy:
Mi też się moj synek śni, śniło mi się też że urodziłam w 36 tyg...

Jezuu..dziewczyny podrywał mnie dzisiaj facet, patrzył się na mnie jakby mnie miał wzrokiem zjeść:-) Jestem w szoku, bo przecież kobiet w ciąży raczej się nie podrywa:-D Nie to że nieatrakcyjne, ale w 90% zajęte;-)
A klientka powiedziała, że myślała że ja to Anna Mucha:szok:
Dziwny dzień:-)
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia:-)

reklama
Musze sie wygadac.....czy ludziom naprawde wydaje sie ze powiedzenie kobiecie w ciazy ze zrobił sie z niej słodki grubasek jest takie urocze :/ Jej mi sie robi poprostu przykro jak mi tak mówia..nie dokonca akceptuje moje nowe ksztalty a ludzie mnie jeszcze dobijaja. fakt z dnia na dzien robie sie okraglejsza ale nie musza mi mowic tego wprost :wściekła/y:

No spore dziecatko ja z kolei bylam malutka mialam 49 cm i 3200 a moj maz 59cm i 2900 wiec nie spodziewam sie zbyt duzego chopca tym bardziej ze mial niedowage w 21 tyg :p ale Dominic nie nakrecam sie tylko sie zastanawialam heheh :-)
Szuszu 3 zeby <szok> na mnie znieczulenie dziala ale to mocne:-)

no SZUSZU ale powera mialas i tyle zabkow zalatwionych, najwazniejsze ze jestes spokojniejsza i pewnie Twoje dobre przeczucia sie sprawdza, powodzenia jutro kochana!jak widzisz aure masz wspaniala (kurcze jak Anna Mucha to niezla laska z Ciebie)!

DEVI ludzie po prostu nie maja wyczucia, juz WAm kiedys pisalam ze jedna z przelozonych pytala czy mam malego slonika w brzuchu, a dzis inna kobitka z pracy mowi: a moze to jednak blizniaki, kilka innych: a termin to juz niedlugo...? (jejku pracowac z tyloma kobietami to czasem ciezkie...) i takich komentarzy pewnie niektore z nas beda musialy czesto sluchac, a juz pod koniec to bedzie jeszcze gorzej z tym i z nasza cierpliwoscia...

szuszu ale może to i dobrze, że nie siedziałaś i nie zamartwiałaś się i pewnie masz rację i jutro u lekarza okaże się, że wszystko idzie w dobrym kierunku...
No, no, no nie dziwię się, że faceci Cię podrywają skoro wyglądasz jak Mucha:tak:a z brzusiem pewnie dużo seksowniejsza od niej jesteś:-p

devi ludzie nie mają kultury i wyczucia:no: ale Ty kochana się nie przejmuj, susumali ma rację pewnie jeszcze nie raz usłyszymy coś tak "inteligentnego" A swoją drogą przydałaby się jakaś cięta riposta, może ma któraś jakiś pomysł?

Ach dziewczynki, no niestety ja tego podobieństwa nie widzę:-)
Ale że facet mnie dzisiaj podrywał to naprawdę w szoku jestem..;-)
Dobry dzień miałam, bo zarobiłam trochę pieniędzy i stąd taka radość i pozytywne nastawienie:-)
Fajnie, że jesteście;-)
Devi, a Ty takim głupim gadaniem się nie przejmuj, uważam że ślicznie wyglądasz i bardzo szczuplutka jesteś.
O nawet koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że jak na mój stan to mam sexi pupę:szok:
Dzień pełen komplementów, dawno takiego nie miałam:-)

szuszu- to zazdroszcze tak dobrego dnia i komplementow...ja w ciazy jeszcze nie uslyszalm ze ładnie wygladam (oprocz meza) ale nie oczekuje zeby ludzie sie mna zachywacli jak ja sama uwazam ze mialam lepsze okresy w swoim zyciu :)

karola- cieta riposta mowisz :) ja czasem staram sie cos odpowiedziec ale zwykle wychodze na tym jeszcze gorzej bo zdarza mi sie usłyszec: "o jaka zlosliwa sie zrobiłas w ciazy" :/

Devi, kilogramy ciążowe po porodzie schodzą same, uwierz bo już to przerabiałam. Też nie lubię siebie w tym stanie, może to dziwnie zabrzmi, ale tak mam. Nie czuję się bardziej kobieco, wręcz przeciwnie. Wiem jak się czujesz, ja kiedyś ważyłam 47-49kg, później po nieszczęsnych hormonach przytyłam 10kg i czułam się strasznie, wcale dużo nie jadłam a kg coraz więcej było. Zobaczysz że do pół roku po urodzeniu wrócisz do swojej wagi, ciało się zmieni to nieuniknione, ale nie na tyle żebyś źle się z tym czuła. Głowa do góry:-)

devi doskonale Cię rozumiem. Do szału doprowadzają mnie takie komentarze. najbardziej lubię tekst ' O jezu jaki Ty masz już brzuch!"

szuszu przecież Ty ładniejsza od Muchy jesteś:) Za mną to się czasami oglądają ale jak siedzę w samochodzie i nie widać ,że w ciąży:)

Dzisiaj mój wielki dzień więc trzymajcie kciuki:)

reklama
Cześć dziewczynki :)

maggie - 3maj się na wizycie i daj znać co i jak

devi - kochana wszystkie bardzo dobrze Cię rozumiemy. Ludzie nie mają wyczucia

Do góry