reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Jak nie wiedziałam co twardnienie brzucha to teraz już niestety wiem:crazy:
Takie porządne to miałam dzisiaj 2-3 razy, całe szczęście nie trwa to cały dzień.
Najgorsze jest to że mam jutro dentystę i nie wiem czy w ogóle mogę iść...

reklama
o kucze SZUSZU...ale jakbys poszla np w piatek do dentysty to by bylo ok? bo moze fajktycznie lepiej lezec plackiem do czwartku kochana!!!
ja czytalam ze wlasnie MAGNEZ jest dobry i na skurcze (dlatego nie powinno sie brac go dluzej niz do 34 tyg ciazy coby potem pozwoolic skurczom przedporodowym dzialac)i na dretwienie w lydkach czy takie problemy z okiem jak Ty masz MARCELINAA, jednym slowem magnez dobry na wszystko?

A mi nic nie twardnieję, więc nawet nie wiem o czym mówicie.

A co do dentysty- myślałam, że się bez niego obejdę! A tu Buuuum- 20 min temu wypadła mi plomba:-( i chyba będę musiała się umówić na wizytę... Eeee! Nie chce!

szuszu mi brzuch od dłuższego czasu twardnieje kilka razy na dzień. Tylko, że moja szyjka jest ok, dlatego leż i odpoczywaj do czwartu niedaleko i będziesz w dobrych rękach, a co do dentysty to ja bym odpuściła. Ja przynajmniej zawsze reaguję stresem i się "spinam", a poza tym zawsze to jakaś droga do przejścia i siedzenie na tym fotelu...Jeśli ząb nie rwie to przesuń wizytę;-)

Witam Kobietki.
Próbowałam ogarnąć wszystko co pisałyście przez tych kilka dni ale trochę tego jest.
Suszu trzymam kciuki za Ciebie.
Sagaa za Ciebie też.
Akutan nie martw się, lada dzień pewnie zaciesz czuć maleństwo.
Padam na twarz, 9h w samochodzie. Zachciało nam się sprawdzić trasę Szczecin - Gliwice jadąc przez Polskę. W stronę Gliwic w sobotę jechało się fantastycznie, 6h i byliśmy na miejscu. Dzisiaj jakiś horror, korki na A4, korki od Lubina i się przeciągnęła podróż do 9 godzin. Ręką po zabiegu prowadziło mi się całkiem fajnie, gorzej z lewą, od razu drętwiała. Nie wiem, jak ja wytrzymam do 30 maja ech.
Jak przyłożę głowę do poduszki to od razu mnie nie ma. Do jutra Sierpnióweczki:-)

szuszu trzymaj się ciepło, a ja trzymam kciuki :tak:

młodam
ja właśnie odstawiam duphaston i gin kazał ostatnie opakowanie do połowy tak jak dotychczas 2x1 i od połowy 1x1 i bye bye hormonie:-)

życzę Wam miłego dzionka i dużo słonka ...

Cześć dziewczynki :)

mlodam- ja brałam luteinę 2x2 i w 16 tyg lekarz powiedział że już mogę odstawić też tak z dnia na dzień bo łożysko już wydziela dostateczną ilość progesteronu. Powiedziałam mu że tak czy inaczej dokończę opakowanie i stopniowo odstawiał (2dni 2x1 2 dni 1x1) oczywiście z maluszkiem na kolejnej wizycie w 21 tyg było wszystko ok także myślę, że nie masz się czego bać i spokojnie możesz odstawić. Dalej biorę sterydy i clexane i acard to już pewnie do końca ciąży.

Witam sie porannie ...
Szuszu nie wiem zadzwon do gina czy moesz pojsc na wiyte czy lepiej lezec w lozku dojutrzejszej wizyty, jesli ci nie boli nic sie nie stanie jesli pojdziesz pojutrze tak mi sie wydaje do zebologa;-)

Ja to na tym forum to jak gość .. Ale niestety czasu nie ma . Co do drgania powieki , to mam to samo , jeszcze na dodatek takie skurcze w łydce w nocy mnie łapią , że budzę się z płaczem . Lekarz kazał brać magnez , i przepisał receptę na potas , do tego jeść dużo bananów , a że banany to jedne z najbardziej tuczących owoców to przerzuciłam się na sok pomidorowy (którego nienawidzę!! :wściekła/y:) , ale jak dałam radę z glukozą to z tym sokiem tym bardziej :)

reklama
mam pytanie, czy któraś z was brała/bierze luteinę??? mam mały problemik i nie wiem co zrobić. Chodzi mi o sposób jej odstawienia.
mlodam-ja biorę luteinę od 2 miesiąca ciąży i będe brać aż do rozwiązania ,biorę 2x2 dopochwowo ale nie wiem jak odstawić chyba trzeba się kierować zaleceniami gin.-on wie najlepiej.Podejrzewam ,że z dnia na dzień.
Jeśli chodzi o drganie powieki ,to wcześniej gdy nie brałam magnezu tez tak miałam około 2 -3 tyg. ale ,że skróciła mi się szyjka i lekarz zapisał wiadro leków a w tym magnez to nic mi już nie dokucza.

Do góry