reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej dziewczyny, witam po świętach !
Kasia- trzymaj się tam jak najdłużej !!

U mnie wsio ok poza natarczywym draniem lewej powieki..czytałam że to niedobór magnezu i potasu, ma to też ktoś?
A w pracy nowa laska od dzisiaj....
W domu wpadłam w manię sprzątania ... a to dość nietypowe jak dla mnie :p
Idę teraz na spacerek z kundlami.

reklama
Ja dzis padam z nog. Obmaszerowalam z moja latorosla kilka sklepow obuwniczych i nie jest latwo wybrac cos dla pietnastolatki, jesssooo wybrala buty na koturnie i jest wyzsza ode mnie, a facet w sklepie dzieciecym wzial nas za siostry :-D
nie omieszkalam odwiedzic Tesco, dzial z ciuszkami i juz mialam nic nie kupowac :zawstydzona/y: ale nie mam silnej woli i zakupilam dwie bluzy dla malego, przecenione z 37 na 18,5 zl. :eek: A zaraz ide sie kapac i sie klade, zyczac Wam spokojnej nocki i do jutra.

Witajcie!

Święta, święta i po świętach :szok::szok:
Kasica - trzymaj się mocno !!! niech dzidzia posiedzi jeszcze w brzuszku .... jestem z Tobą myślami i wierzę,że będzie dobrze..
Sagaa - zęby... biedna ... musisz być dzielna :* ja też powinnam się już wybrać do dentysty,ale Tobie bardzo współczuję bólu...
Marcelinaa - skaczącą powiekę miałam przed ciążą.. pomoże na nią magnez. Powodzenia z nową zastępczynią...
Bishopka - też dzisiaj padam na twarz... :-( to był męczący dzień...
Susumali - ja też przytyłam 6 kg od początku ciąży i nie sądzę,że jest to dużo... dziwny ten lekarz :confused2:
Akutan - lada chwila poczujesz maleństwo :-):-D

U mnie wszystko w porządku. Dzisiaj byłam w polskiej ambasadzie odebrać paszport 'wreszcie' z nowym nazwiskiem.. tylko 7 miesięcy poślizgu :-D:-D nachodziłam się po sklepach, kupiłam sobie śliczną, fioletową, ciążową tuniczkę.. czuję się dobrze... apetyt się nasila co widać w moim przełożeniu na kilogramy. Od jutra zaczynam dzwonić po agencjach mieszkaniowych... obyśmy znaleźli jakieś fajne lokum...

To na tyle. Miłego wieczorku!

Marcelinaa właśnie o moje oko zamierzam zapytać lekarza w przyszłym tygodniu. W sumie to nie wiem czy to drżenie powieki czy gałki ocznej, ale mam to od kilku dni - może tygodnia. Też słyszałam, że to niedobór magnezu lub za duże ciśnienie w gałce ocznej. Zdarza mi się to kilka razy dziennie i też w lewym oku. U lekarza będę w przyszły czwartek to zapytam.

Ja biorę od 6 tc, pytałam ostatnio lekarza kiedy odstawiamy - powiedział standardowo w 32tc ale on dla pewności odstawia w 34tc:-(

Liczyłam na to, że wcześniej, bo już patrzeć na nią nie mogę, ale co zrobić:-(

Ostatnia edycja:
ja tez od 6 tygodnia. moja gin na wizycie w 20 tygodniu utrzymała mi ją (obecnie biorę 2x1). Kolejną wizytę miałam u innego gina bo zmieniłam lekarza z powodu przeprowadzki, a ta do mnie że odstawiamy... i bądź mądry pisz wiersze. Poprzednia twierdziła, ze stopniowo trzeba odstawić a ta obecna, że po po prostu przerwać... co kraj to obyczaj, co lekarz inne zdanie i co ja mam zrobić???:-(

Ja od samego początku biorę 2x2, miałam wtedy bóle brzucha jakbym miesiączkę miała dostać, tak jak pisałam odstawię dopiero po 32tc chociaż kompletnie nic się nie dzieje niepokojącego - pytałam po co biorę - usłyszałam bo to nie szkodzi, a może pomóc. Moja koleżanka zaczęła brać teraz w 26tc - ze względu na skurcze macicy. Co do odstawiania nie mama pojęcia jak to się robi, ale to hormon więc chyba stopniowo, ale lekarz powinien wiedzieć lepiej niż my.

reklama
Do góry