reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witaj Dominic.

A z tym twardnieniem to u mnie też jak twardnieje to tak na dłużej. A jak w dole ciągnie to czasami ziewnięcie boli, że krzyczeć się chce. O kichaniu wolę wtedy nie myśleć. No i w nocy jak się przekładam z boku na bok to czasami ból aż pisnę przez sen i się budzę. Lekarz zakazał masowania wtedy brzucha. Po prostu kazał przeczekać.

reklama
Dominic-WITAMY W NASZYM GRONIE!!!!:-)
Dziewczyny mi brzuch nie twardnieje,ale jak byłam w szpitalu to przy każdym obchodzie rano i wieczorem pytali sie mnie czy twardnieje ,pytam o co w tym chodzi i dowiedziałam się ,że twardnienie brzucha powoduje skracanie się szyjki więc lepiej spytajcie o to swoich lekarzy .

Lana - mój lekarz tez mi tak odpowiedział ale mnie uspokoił że szyjka "długa":-) u mnie.

dzisiaj jak oglądalam You Can Dance to w pewnym momencie w czasie muzyki malutka chyba zaczęła ostro fikać aż się zaśmiałam w głos, chyba muzyka działa na moją dziewuszke bo wczoraj na gimnastyce tanczyłyśmy salse \kołysanie bioderkami\ i na koncu kiedy mielismy relaksacje to zaczęła tez fikać boskieeeeeeeeeeeeeeeeeee uczucieeeeeeeeeeeeee.

Dała czadu dzisiaj pierwszy dzień konkretnych ruchów:-D

Spać nie mogę ...
Twardniejący brzuch, po 20 tygodniu, nie jest czymś niezwykłym pod warunkiem, że wywołujące go skurcze nie są intensywne (podobno macica zaczyna już sobie trenować do porodu). Jeżeli jednak zauważycie wzrost intensywności i dodatkowo dojdzie ból, może to być oznaką zbliżania się przedwczesnego porodu, któremu trzeba zapobiec. Warto więc o twardniejącym brzuchu wspominać lekarzowi, tak na wszelki wypadek, niech sprawdzi czy wszystko jest ok.

witam.
cholera.. a ja nie wiem co to jest twardnący brzuch?
Jakie to uczucie?
Bo mnie ostatnio kłuje i ciągnie.. ale czy to twardnienie?
Nie widzę za specjalnie, żeby miała nagle jakiś wyjątkowo twardy brzuch.. czy to się tak dosłownie objawia?
I skórcze.. mam kłucia.. ale to nie to samo nie?
Masakra..

Witam sie porannie;-)
Za oknem beznadziejnie szaro buro i deszczowo;/ maz w trasie a Wiktorek od rana szaleje :-) dobrze ze jest ze mna:-)
Jesli chodzi o twardnienie brzucha nie wiem o co chodzi nie zauwazyłam takich rewelacji u siebie...chyba ze ciemna jestem i mam ale nie widze :baffled:

Hej kochane sierpnióweczki :)
U nas tez jest brzydko..nie ma sloneczka i jakos tak smutno.
MNie od czasu do czasu twardnieje brzuch. Gdy go wtedy dotykam robi sie twardy ,tak ze nawet nie moge wbic w niego choćby na kilka mm malca..
Maluszek daje o sobie znać :) dlatego tak wczesnie wstałam :) Obudziło mnie skubane dzieciątko :) hehehe

reklama
Do góry