reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

a ja mam dziewczyny na odwrót.. zazwyczaj jadałam śmieci a teraz pochłaniam owoce, jogurty, tony soków, zwłaszcza pomidorowych i pomarańczowych, buraków, marchwi i brokułów, teraz mam jazdę na brzoskwinię i kupuję same puszki..

wiadomo.. część z nich jest mrożona.. i nie są full naturall. nie robię też tego świadomie szukając na półkach zdrowej żywności.. po prostu takie mam smaki..

reklama
ooo
Rózne schematy rozliczania tygodni ciazy. ( zrobione przez Isis)

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

No i według którego schematu tu liczyć?

Ja licze schematem nr 2 i on mi sie wydaje najbardziej wiarygodny , szczegołnie ze kalendarzowo miesiac to własnie 4 i poł tygodnia. No i ciaza trwa 280 dni = 40 tygodni.

Pozdrawiam i miłego liczenia

Szuszu ja tez chce Tomusia!!!mam nadzieje,ze uda mi się Meza uparciucha przekonać, wczoraj aż się poplakalam bo się nie godzi :(
Ja tez mam 6 z przodu i cellulitis nad kolanami, ale trudno,będę się martwić po, ale nie ukrywam,ze jak w wchodze na wagę jestem w szoku!

suszu nie wiem tez jak liczyc, ale sugeruje sie ksiązką "w Oczekiwaniu na dziecko", wiec tak czy tak jestesmy blisko siebie :-) tydzien w ta czy w tamta.
Marcelinko z poczatku ciazy pilam litry soku pomaranczowego, ale gdzies przeczytalam, ze w ciazy sie nie powinno, nie jest to potwierdzone niczym, ale wolalam zrezygnowac. Z owoców to jem tuczace banany (jako posilek w nocy :-D) i truskawki. Raz na jakis czas te z marketu (sama chemia) a tak to tylko mrozone. Wiem ze ta cemia szkodliwa bardziej niz te soki, ale jakos nie umiem sie oprzec :zawstydzona/y:

Marcelinko z poczatku ciazy pilam litry soku pomaranczowego, ale gdzies przeczytalam, ze w ciazy sie nie powinno, nie jest to potwierdzone niczym, ale wolalam zrezygnowac.
Dzięki za info, ale ja jem ABSOLUTNIE WSZYSTKO i nie przejmuje się żadnymi "ciekawostkami" z internetu i innych źródeł bo miałabym tylko głowę jak sklep.
Jak mi lekarz nie mówi, że nie można to jem.

witam was
u mnie znow paskudna pogoda a ja jak zwykle w taka pogode musze gdzies leciec cos zalatwic :angry:
oli.B- z 10 zwiazkow 8 ma problemy ale to normalne ludzie musza sie dotrzec by razem zyc, nam jest ciezko bo ciagle jestesmy rozdzieleni i czuje ze tak bedzie cale zycie przez te nasze nowe problemy
kasica - odezwij sie co z toba, mam nadzieje ze pojechalas na kontrole i ze wszystko w porzadku
sagaa31-moim zdaniem przeziebilas sie, odpoczywaj i jedz duzo witaminek
Lemoniada- ja w ogole nie trzymam zadnej diety, jem wszystko na co mam ochote(oprocz zakazanych rzeczy), co do owocow i warzyw zawsze mialam z tym problem i teraz tez nie jest lepiej, ale nie zadreczam sie tym, moja waga pewnie tez podskoczyla - duzo slodyczy jem( tak na poprawe nastroju czasami)

reklama
Monila kochana czekamy na Ciebie i trzymamy kciuki, a 85 pozdrów koniecznie

kasica czekamy na dobre wiadomości.

karolap mój się dociera 10 lat prawie i się dotrzeć nie może ;-) :-D

saga zdrowia życzę

Do góry