reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

witam
u mnie paskudna pogoda sie zrobila, wieje ze az glowe urywa, pada ech az nie chce sie wychodzic a musze bo po 14 mam spotanie z prawnikiem - tym razem juz platne i zobaczymy
sagaa31- dzis wieczorem przyjezdza moj maz i mysle ze jutro zlozymy wizyte szwagrowi, postaramy sie z nim pogadac ale moze byc ciezko jak mowil moj drugi szwagier podobno nie da sie z nim gadac
sylvi.b- ciesze sie ze z malenstwem wszystko oki, tego sie trzymajmy, z reszta tez bedzie dobrze

co do snow to ja tez w ciazy mam dziwne - dzis snilo mi sie ze nie bylam mezatka, a nasz kumpel wyznal mi milosc i koniecznie chcial ze mna byc, tylko ze mial zone no i chcial ja zostawic, sen skonczyl sie tak ze poszlismy razem na mecz pilki noznej bo akurat byl (akcja rozgrywala sie w moim wczesniejszym miejscu zamieszkania)

dzis moj maz powiedzial mi ( jak dzwonil rano) - ze mial fajny sen ,snilo mu sie ze przyjechal do domu, pozno wieczorem, polozylismy sie spac, dotknal brzucha i dzidzia zaczela sie ruszac :-) on nigdy nie pamieta snow, tak iec milo bylo tak sie obudzic hehe

co do imienia dla maluszka, moj maz twierdzi ze bedzie dziewczynka(bardzo by chcial) i dla niej juz mamy imie Maja, ale o imieniu dla chlopca to nawet nie chce rozmawiac, boje sie ze jesli nie dowiemy sie do konca ciazy kto mieszka w brzuchu a urodzi sie chlopak to bedzie niezly cyrk z imieniem...

reklama
Witajcie, ale u mnie pięknie słoneczko świeci. Już na leżaku poleżałam;)

sylvi.b dużo wypoczywaj, żeby nic złego już sie Wam nie przytrafiło!!

Małgosia trzymam kciuki!!
mlodam gratuluję córci:)

Coś mi się wydaje, że tak samo jak przeważa Maja w imionach dla dziewczynek tak samo będzie z Marcelem, bo zainteresowanie też spore. U nas też to imię jako jedyne mieliśmy dla chłopca, bo wszyscy mówili, że dziewczynka będzie, ale teraz rozważamy i inne typy, żeby za prosto nie było:-D

karolap czekamy na wieści!!

Wczoraj się dowiedziałam, że moja przyjaciółka też jest w ciąży-cieszę się- nie ma to jak dwie ciężarówki;)

no własnie nie ma jaj:)

laughing2.gif

a ja postanowiłam.. nie może tak być, że moja Pindzia będzie miała tak samo na imię jak Wasze ... czas się przyzwyczaić do nowego !

Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Fajnie wiedzieć, ze nie jestem sama z moimi odczuciami. Moja przyjaciółka wyciągnęła wczoraj ode mnie co mnie gryzie - tzn wiedziała, ze czekam na córę, ale nie wiedziała, ze mam taki problem z akceptacją synka. Przyjaciele znaczą bardzo dużo, ale nie wiem czy miałabym odwagę się przyznać, gdyby nie Wy!:blink: Fajnie wczoraj pogadałyśmy.
Wczoraj byłam w pracy 10h i jak wróciłam to po prostu padłam na dziób. Powiem Wam, że zaczynam się cieszyć z decyzji, że od maja nie pracuję. Jestem coraz bardziej zmęczona.
Co do wyglądu siusiaków na usg to u mojego małego absolutnie siusiaka nie widać - jak dla mnie - ale doktorek mówi, że ewidentny siusiak i coś tam z mosznami też widać, więc nie ma żadnych złudzeń, a na zdjęciu nic!nie zrobię Wam foty z usg bo mój S zabrał aparat ze sobą.
Karolap nie chciałam ci tego wcześniej pisać, żeby Cię nie martwić, ale bez mała identyczną sytuację - tyle, że z wujkiem, miała moja koleżanka w zeszłym roku i niestety przegrała sprawę w sądzie i ona musi solidarnie spłacić nie swój dług - zadłużenie na ponad 20.000 plus odsetki i koszty sądowe.

Z ciekawostek - jeśli któraś z Was jest z okolic Łodzi - ja się wybieram na darmowe 4D:-)
09-10.04.2011 Łódź, Centrum Handlowe Port Łódź | Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo

Marcelina no jednak wyszło co innego niż wcześniej ;-) ale ja się i wtedy nie nastawiałam i teraz też ;-) aby zdrowe, choć chciało by się mieć większą pewność.

Dzięki za gratki :-) postaram się nie nakręcać ;-) jakoś nie do końca wierzę że dziewczynka, i lepiej to się nie nastawiać, bo co jak lekarz się pomylił? ;-) będzie ups.
A jest wśród nas z podobną przemianą? ;-)

reklama
Maggie - nie bądź skromna :-)
MłodaM - u mnie na razie nie wiadomo...w 12 tyg była dziewczynka, w 16 tyg wyszedł chłopak..czekam na wizytę we wtorek by zobaczyć kto tam naprawdę pomieszkuje :-D:-D

Do góry