reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Black.. jak byłam w pierwszej ciąży to chciałam pracować do końca, hehehe, ale mi zdrowie nie pozwoliło. I powiedziałam sobie, że przy drugim dziecku idę od razu na zwolnienie. I co? I guzik, bo mnie też męczy owa "lojalność" nie tylko wobec uczniów, ale także dyrekcji. Przecież nie ma ludzi niezastąpionych, więc skąd takie nastawienie?;-)
Moja szkoła też da się lubić. Jest w miarę spokojnie i szef fajny, a także inni:tak:

reklama
U mnie też fajnie, zawsze tak było, wspólne imprezy, wyjazdy, a teraz szanowne grono wymyśla imię dla mojego synka i moim rosnącym brzuchem ekscytują się tak, jak członkowie rodziny;-)
czasem myślę jak dziś -zostawić wszystko i zająć się sobą, ale potem dochodzę do wniosku, że mnie tam strasznie długo nie będzie, jakoś tak miękko się robi...i lecę do pracy, a gin warczy:-D

Ostatnia edycja:
susumali mam włosy sporo za ramiona, a marzę o takich za ucho. Ale o ile teraz mogę spiąć kitkę i gotowe o tyle później każdego ranka tzreba je będzie ogarnąć. Ale ja czuję się w tych moich niefarbowanych, długich włosach już coraz bardziej źle:confused2:

Blackberry akurat przechodzę przez to samo czasem tak strasznie się boję co dalej, jak to będzie itd. Jeszcze jak D. mi zadziała na nerwy (co zdarza się ostatnio często, bo jestem bardzo drażliwa, nerwowa i wybuchowa) to już w ogóle jestem w stanie skreślić go na całej linii:eek::szok: Ale te wszystkie humory zaczęły mi się niedawno, a mówili, że II trymestr będziemy rozkwitać, szczęśliwe, wątpliwości odejdą...

Prawda??? Miało być tak piękne, my kwitnące, pełne świadomości co do macierzyństwa, zadowolone z życia i z zapasem energii...ha!dobre, boli mnie krzyż, znowu zaprzyjaźniłam się z muszlą, głowa czasem chce odpaść, na luteinę patrzeć nie mogę, pocę się jakby było plus 40 na zewnątrz, jestem pryszczata, cierpię na bezsenność,popadam w skrajne emocje, a przed wizytą u lekarza drżę jak liść. A i tak patrząc na moje dwie koleżanki dochodzę do wniosku, że mam się świetnie - jedna walczy z ciśnieniem, a druga z za krótką szyjką.Generalnie jest nieźle!:-)

Dobrze, że jesteśmy dwie;) fakt humory to pryszcz patrząc na nadciśnienie, anemię, cukrzycę i listę innych "dolegliwości". Liczę na to, że tak jak szybko i znienacka się pojawiły tak miną!!

witam babeczki
dawno mnie tu nie było (chyba tydzien), jakiegoś dołka załapałam yyhh..

karolap- sto latek wszystkiego Naj

Oli- zdrówka dla Piotrusia

a mnie dzis znów łeb boli yyhh..
a od kilku dni czuje juz skurcze Braxtona-Hicksa zawsze podwieczór na razie raz dziennie, trwa ok 30 sek i nie jest bolesny tylko odczuwa się jak nagle brzuch robi sie twardy napięty a wczasie skurczu ruchy maluszka są mniej odczuwalne

i widzę że ominęła mnie gorąca dyskucja ale cóż już nie będę dokładać swojego zdania - stres urodzie szkodzi:)

pozdrawiam wszystkie ciężarne (tulę mocno)

BLACKBERRY, ASIACUR a czemu wasi lekarze chca wam dac zwolnienieÜ? ze wzgledu na stres w pracy czy sa inne powody? bo ja jak na razie mialam jeden dzien w pracy ze stwierdzilam-. czy to ma sens ale jak na razie chcialabym dalej pracowac...

KAROLAOLA a moze by jakies delikatne tonowanie wloso i troche wycieniowac tylko? podejrzewam ze by wystarczylo aby poprawic nastroj. mi kolorek wyszedl troche ciemniejszy niz myslalam ale i tak czuje sie bardziej zadbana i o to chodzi!

Mój się boi chorób, mam przewlekłą astmę i u mnie z przeziębienia natychmiast robi się zapalenie oskrzeli, poza tym chodzi mu głównie o choroby zakaźne, u nas ostatnio pojawił się nawet koklusz...na szczęście nie w grupach które uczę więc się tak bardzo nie obawiałam. Poza tym ciągle od niego słyszę, że prędzej czy później to się na mnie odbije i będę leżeć plackiem - chyba trochę przewrażliwiony, a może doświadczony, nie wiem.

miejmy nadzieje ze przewrazliwony i ze nie sprawdza sie jego obawy!
u mnie kontakt na co dzien z osobami z calego swiata i ze wszystkimi chorobami tez...wiec jak pomysle...brrrrrrrrrr

reklama
susumali trochę wycieniowane to one są, a co do koloru to takie pasemka nasilające się w okresie letnim...Ja to bym zaszalał ścięła na krótko i na rudy zafarbowała. Dziś mi się śniło, że tak zrobiłam;)

Dziewczyny odpoczywajcie póki jest Wam dane:tak::-)

Do góry