reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marcelina ja miałam tak w pierwszej ciąży, teraz jestem bardziej świadoma i obaw takich nie mam. Myśmy się radzili w szkole psiej jak postąpić z psem jak się pojawi dzidzia, żeby nie czuł się odrzucony. Także byliśmy przygotowani.

a85 już bym wolała plecy mieć osyfione, ja mam brodę całą :wściekła/y: nawet pudrem się tego nie da zamaskować i opryszczka jedna schodzi, druga wychodzi

jaskółka mam nadzieję, że się wszystko ułoży, ja mam kryzys na razie za sobą i Tobie tego życzę

reklama
Dziewczyny czy wam też tak często leci krew z nosa ,bo mi to normalnie zawsze z jednej dziurki i jak smarcze to zawsze krewka a dziś to już mormalnie rekord pobijam leci mi już pół dnia przestaje i znowu-masakra:-(

wkurzyłam się, podjechałam do jednej przychodni i mówię do baby z okienka- jestem w ciąży, mam zapalenie ucha, a Pani mi każe przyjechać 31 marca?
to mnie łaskawie wyjątkowo "wcisnęła" na środę... :confused:
chociaż coś.

a z tym zapaleniem ucha też uważajcie..
piszą- że baba w ciąży może mieć katar
No to miałam.. miesiąc.
Wdając się w obrzydliwe detale- jest taki dziwny, spływający wprost do gardła a nie do nosa, więc musiałam odpluwać.
Jakby taki zatokowy a nie normalny.
Od tygodnia -czasem mi w nosie zawitał.
No i ja w sobotę rano chcę się wysmarkać aż mnie nagle przeszywający ból ucha...
wlałam se sól fizjologiczną, pomogło- nie boli
Choć mi tak czasem trzaśnie, zachlupocze, zatka.
Więc pomyślałam, pójdę i zrobię coś z tym dziwnym katarem przy okazji.
Macie też taki inny katar? czy taki normalny?

A pryszcze też mam na ramionach koło ramiączek od stanika , na twarzy nic ;)

Z innych "nowości" to mąż chory.. jeszcze to mi było potrzebne :no:

jaskolka zycze aby kryzys szybko minal, na pewno tak bedzie!

TAYCIA obawy sa calkiem normalne, choc ja w pierwszej ciazy mialam mniej niz w drugiej...a wszystko powoli na pewno sie ulozy, choc przyznam ze pierwsze miesiace moga byc hard corowe!

LANA bidulko, slyszalam ze moga byc krwawienia z nosa w ciazy ale nie wiedzialam ze tak czesto, kurcze moze ktos cos na ten temat wie i wie jak pomoc!

MARCDELINA wspolczuje zapalenia ucha, a ta sluzba zdrowia....bez komentarza

co do wstawania w nocy to ja wstaje w nocy wiec maz musi sie przewracac z boku na bok hi hi

marcelina kurcze ja mam taki katar. Cały czas się zastanawiam, gdzie ja się tak przeziębiłam :szok:. Oczywiście ciągle słucham od rodziców, że nie dbam o siebie. Przepraszam, że tak otwarcie, ale czy u ciebie też taki ropny, żółty???? Daj znać koniecznie co powiedział lekarz

Dziewczyny czy wam też tak często leci krew z nosa ,bo mi to normalnie zawsze z jednej dziurki i jak smarcze to zawsze krewka a dziś to już mormalnie rekord pobijam leci mi już pół dnia przestaje i znowu-masakra:-(

ja mam podobnie - codziennie na chsteczce krew, a kilka razy to leciala tak porzadnie

ja tylko na sekunde - zeby podejrzec suwaczek, lece gotowac obiad dzis gulasz :-)
chcialam podejrzec suwaczek, pozniej postaram sie nadrobic zaleglosci od piatku
paap

marcelina kurcze ja mam taki katar. Cały czas się zastanawiam, gdzie ja się tak przeziębiłam :szok:. Oczywiście ciągle słucham od rodziców, że nie dbam o siebie. Przepraszam, że tak otwarcie, ale czy u ciebie też taki ropny, żółty???? Daj znać koniecznie co powiedział lekarz

nooo.. już zielonkawy prawie.. wydaje mi się, że to muszą być zatoki.. bo czemu to do nosa nie trafia?
i to odchrząkiwanie, które musisz.. fuj... jak takie stare menele spod budki z piwem :no:
2 razy to zwymiotowałam nawet przez katar.. bo nie zdążyłam odchrząknąć..
obrzydlistwo

w środę dam znać.. czy to olewać - jak olewałam do tej pory- tyle że skończyło się to u mnie zapaleniem ucha- czy to leczyć i CZYM to leczyć !

Dzięki Marcelina , mam to samo. Jak trzeba leczyć to pójdę do lekarza. Czekam na wieści.

Devi lecę na pocieszenie. Założyłam dziś spodnie, które nosiłam w 9 miesiącu w poprzedniej. Ku....a są tylko, tylko:wściekła/y::zawstydzona/y::-(. No mówiłam, że jak słonica będę jechać do tego porodu

Taycia aż się uśmiechnęłam jak przeczytałam Twój post bo wczoraj tak sobie oglądałam ciuszki dziecięce na allegro i nagle taki schiz. Kurcze będę miała dziecko, czy dam sobie radę,czy mój M. będzie mi pomagał itp.... Ale już przeszło... Będzie dobrze:)
Marcelina paranoja z tymi przychodniami...

reklama
maggie- ja też mam teraz takie paranoje ;)
jak się okazało, że jestem w ciąży to Tz się cieszył a ja płakałam.. wspierał mnie.
Ostatnio jakby mu spowszedniało.
Nie zapyta jak się czuję, nie skacze nade mną- tak sam z siebie. Z własnej inicjatywy.
A ja mam oczekiwania.. jakbym go nie znała.
Wkręcam se potem jakieś jazdy.. obrażam się.. a często wręcz rycze !
W niedzielę, obudziłam się po śnie- w którym on zostawił mnie w ciąży.
Wstałam oczywiście bez humoru.
Opowiadam mu, mówię- żeby mnie przytulił, normalnie miałam łzy w oczach !
A on mnie zlał - jak to facet- i powiedział, że głupoty mi się śnią i wzruszył ramionami.

Ja w ryk, że mnie nie wspiera hahahahah itd.
Cyrk na kółkach.

Baby to są jednak głupie.. bo co ja sobie wyobrażałam?
Że weźmie mnie w ramiona i powie- skarbie, nie martw się, przecież ja Cię nigdy nie zostawię?
Tak to tylko chyba w harleqinach i modzie na sukces:-D

Oli- ja mam kolejne 3 kg na plusie- łącznie 87 kg- to apropos słonic ;)

Do góry