reklama
Tonya
Zadowolona z życia :)
Też mi sie wydaje, że pod żebrem to za wysoko na maluszka...może to zwykłe gazy?
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
Maggie, pod warunkiem, że nie zaczniesz rodzić wcześniej To będzie lato - różnie organizmy reagują - jest ciepło, nieznośnie dla niektórych zwłaszcza w ciąży i w ogóle.
Maggie, pod warunkiem, że nie zaczniesz rodzić wcześniej To będzie lato - różnie organizmy reagują - jest ciepło, nieznośnie dla niektórych zwłaszcza w ciąży i w ogóle.
Nawet nie strasz! Ja uwielbiam upały ale w ciąży wiadomo dużo się zmienia.
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
Maggie, nie strasze.. ALE! 5 dni przed porodem (czyli blisko 4 tygodnie przed terminem z miesiączki, z pierwszego usg 5-6) byłam u lekarza, który badał długość szyjki, rozwarcie, położenie(wysokość) macicy, i mówi, że nie mam co spodziewać się, że urodzę wcześniej(a ja już tak nie chciałam być w ciąży - upały dały mi w kość), bo szyjka długa jak niektóre mają na początku ciąży, macica wysoko, rozwarcie żadne. To samo mówił mój drugi lekarz(moją ciażę prowadziło(i prowadzi teraz) dwóch lekarzy - jeden bo ją uwielbiam, ale ma kiepskie usg, a drugi bo pracuje w szpitalu, w którym rodziłam i rodzić będę, i ma super sprzęt). Po tej świetnej i 'mega trafnej' diagnozie urodziłam właściwie od razu - 3 tyg. przed terminem z miesiączki
Maggie, chciałabym spróbować naturalnie, ale teraz to u mnie podwójne ryzyko i mój lekarz raczej zgody na to nie wyrazi. Mimo wielkiego tyłka, mam bardzo wąską miednicę;-) I w poprzedniej ciąży powiedziano mi, że nawet 2,5kg maluszka nie urodzę, nie sądzę żeby moja miednica aż tak zmieniła wymiary do tej pory. Raczej nastawiam się na kolejną cesarkę niestety..
Ale będę jeszcze walczyła:-)
Ale będę jeszcze walczyła:-)
dziewczynki ja bede uciekać bo mam prasowanie hih potem sobie pizze zamówię a potem wejdę do was na chwilkę.. a potem znowu zniknę bo jadę wieczorem do mojej babci po te wszystkie pyszności które zrobiła... i będę dopiero jutro wieczorkiem hih
reklama
malinowa_
Pełnoetatowa mama :)
Witam brzuchatki..
Co do tych parowek czy pasztetow to ja slyszalam,ze powinno sie ograniczac z tego powodu iz najzwyczajniej niewiadomo co oni tam miela i co w tych naszych paroweczkach i pasztecikach jest,ja szczerze mowiac jak mam ochote to i tak wciagne kanapke czy parowke..ale to zeby poronic w 4-5 miesiacu przez parowki,to chyba przesada .;-)
Ja wkoncu doczekalam sie na list z data USG,w piatek sie dowiem czy z dzidzia napewno wszystko wporzadku,moze pokaze co ma miedzy nozkami i sie dowiemy co w brzuszku piszczy.. a za tydzien wizytka i mam nadzieje,ze badanka tez wyjda ok ..:-)
a mi zgaga daje o sobie znac,banan juz nie pomaga
Co do tych parowek czy pasztetow to ja slyszalam,ze powinno sie ograniczac z tego powodu iz najzwyczajniej niewiadomo co oni tam miela i co w tych naszych paroweczkach i pasztecikach jest,ja szczerze mowiac jak mam ochote to i tak wciagne kanapke czy parowke..ale to zeby poronic w 4-5 miesiacu przez parowki,to chyba przesada .;-)
Ja wkoncu doczekalam sie na list z data USG,w piatek sie dowiem czy z dzidzia napewno wszystko wporzadku,moze pokaze co ma miedzy nozkami i sie dowiemy co w brzuszku piszczy.. a za tydzien wizytka i mam nadzieje,ze badanka tez wyjda ok ..:-)
a mi zgaga daje o sobie znac,banan juz nie pomaga