reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Monila, raczej myślałam o tym czy przy silnym uderzeniu nie 'wyslizgnęłabyś' się dołem/bokiem, robiąc nie tylko dziecku ale i sobie krzywdę.
Wiem, że to crash test fotelika bez zagłówka i uderzenie boczne, ale chodzi o to, że ten dół, który pomijasz, jest właśnie niewystarczająco napięty(dlatego odchodzi się od takich fotelików) i zobacz co się dzieje YouTube - Fotelik CybeX X-FIX - test fotelika bez zagłówka, CybeX i fotelik.info odradza to rozwiązania

Swoją drogą, przez te crash testy mam od 3 dni same złe sny(bądź spać nie mogę) - muszę małej wybrać kolejny fotelik, i nie mogę się zdecydować. Gdyby człowiek był nieświadomy zagrożenia byłoby łatwiej

reklama
witaj reksio - tez mam na 29.08 z OM a z USG na 6.09 wiec sie lapie...bede miala cesarke wiec raczej w sierpniu jeszcze...

co do pasztetu to ja tez teraz czesciej jem i nie przejmuje sie wcale... tylko faktycznie na surowe uwazam...

a z tym podnoszeniem rak to tez slyszalam i w sumie nie wiadomo o co chodzi - trzeba by sie gina zapytac bo mnie na wiosne czeka mycie okien bo moj K nigdy okna nie myl wiec i tak musialabym po nim poprawic...:-) szkoda czasu najpierw na instrukcje a potem na druga robote...

a co do pasow to po pierwsze nie wolno zapinac pasa na siedzeniu i jechac opartym o niego bo ponoc komputer steruje pduszka tak jakby byl pas zapiety i inaczej cisnienie ustala - tak ze dobrze, ze zakladasz choc ta jedna czesc...
a poza tym ponoc sa jakies specjalne pasy dla ciezarnych - tak mi mowil moj instruktor nauki jazdy... trzeba by sprawdzic... poszukam w necie...

Witam z rana :-) przy herbatce i ciepłym kominku!

Jest specjalny adapter do pasów dla kobiet w ciąży :-)

no tak racje masz mogłabym się wyślizgnąć dołem lub bokiem ale jazda bez pasów kompletnie mnie nie przekonuje nie chciałabym wylecieć przez szybę...

rybka wiem ze jest taki adapter tylko troszku drogi .... już nawet kiedyś pisałyśmy o nim

gosia ja miałam obsesję w poprzedniej ciąży mycia okien :-D. 2 tygodnie przed porodem umyłam 2 razy w ciągu tygodnia, bo mi się wydawało,że nie są dokładnie umyte. Wczoraj trzymałam ręce w górze bo wymyśliłam mycie żyrandoli :-) K mnie przeklął wczoraj bo nie mogliśmy potem założyć

teraz też już myłam na początku stycznia i przymierzam się jak się ciepło zrobi

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry