reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

co do jeedzienia - w alasciwie listy rzeczy ktorych nie powinno sie jesc jest tego multum
nalbardziej mnie meczy ze nie moge jesc jajek na miekko - a na poczatku jadlam bo nic nie wiedzialam
co do herbaty zielonej- pije jakies 2 filizanki dziennie, kurcze wszystkiego przeciez nie bede sobie odmawiac
bylam kiedys na imprezie gdzie byla dziewczyna w ciazy ok 8 miesiac - pila i palila!!!!!
pozniej okazalo sie ze urodzila zdrowe dziecko( chociaz bylam w szoku), wiec chyba jak pozwole sobie na herbate to nie bedize tak zle, nie pije nie pale, kawe pije naturalno-zbozowa z biedronki( o poranku) z jednej lyzeczki pol na pol z mlekiem 1 dziennie
mysle ze najwazniejsze to nie popadac w paranoje z tym jedzeniem

czytalam ze pisalyscie o ulotce a temet karmienia, tez ja ostatnio czytalam i sie boje troche - tu jest napisane " noworodek powinien objac ustami brodawke wraz z otoczka i zaczac ssac..."- to mnie martwi ja mam bardzo duze brodawki wiec to moze sie nie udac a wlasciwie sadze ze to poprostu niemozliwe w miom przypadku!!!!

reklama
karolap, pij na zdrowie! ;) Nieświadomie piłam prawie całą ciążę herbatę miętową i nic się nie stało - teraz też piję bardzo słabą bo to jedyny sposób dla mnie na nudności i póki co mamy się dobrze :).

I brodawki mojej też nie zdołała całej objąć, a mimo to piła bez problemu (mnie też nie bolało)

Pisałyście dzisiaj o pharmaton matruelle i akurat dzisiaj Mamcia mi przyniosla bezplatne probki od znajomej farmaceutki :) faktycznie wielkie te tablety!!!
zle sie dzisiaj czuje, wiec ide spac, takze przed snem łykam wielkie tablety :)
Monila a Ty gdzie sie podziałaś?????pączki rano jadłaś?:)))

dobranoc Wszystkim :)

Dołączam do Was Sierpniowki :) Mam na imię Karolina i jestem z Gdyni. Termin mamy na 28 sierpnia :)
W następny poniedziałek idę na badania prenatalne nieinwazyjne. Czy któraś z Was już była? Zastanawiam się czy jest to USG dopochwowe czy już jazda po brzuszku.

Co do ananasa - ja jem i nie wyobrażam sobie dnia bez soku z ananasa. Lekarz powiedział, że jeżeli mam ochotę to droga wolna, byle nie przegiąć :)

Dziewczyny jeszcze raz ja :)
chciałam się Was zapytać czy boli któraś w okolicach kości ogonowej???
Biedroneczka wiesz czemu tak może być? Mnie tak boli dziwnie...

Karola, a dlaczego nie można jajek na miękko? Ja w ciąży z Filipem wcinałam co drugi dzień, bo miałam taką ochotę. Teraz też uwielbiam jaja w każdej postaci. Ale pierwsze słyszę, że nie wolno.
Fakt, że mało się interesuję tym, czego nie wolno, bo jak bym chciała tak ściśle się do tych ograniczeń stosować, to przyszłoby żyć tylko powietrzem, hehehe. choć i ono w szkodliwe:sorry2:

reklama
Do góry