reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dziewczyny a jak jest z tym serem pleśniowym? chodzi mi o ten nasz polski camembert. Bo on w sumie jest z mleka pasteryzowanego, tylko chodzi mi o tą białą otoczkę w którą jest'zapakowany'. co to jest?
Ta biala otoczka to wlaśnie pleśń z gatunku bodajze Penicillium camemberti
Powiem wam, że fakt zakazuja jedzenia serów plesniowych i tych typu cammembert, ale ja mysle że od czasu do czasu zjeść ser z wiadomego pochodzenia i nie taki np kupowany na wage bo taki może dlugo leżec w sklepie, a świezy z opakowania nasz cammembert nie zaszkodzi.

Devi możesz oddzielnie sobie np dokupic kwasy omega-3 i DHA (nie musza byc takie specjalne dla ciężarnych) i lykac lącznie z cllasiciem

reklama
Ja lykam tylko kwas foliowy i z moja skleroza czasami zapominam!
Jadlam ostatnio krewetki i zanim zaczęłam jeść sprawdzilam czy można i podobno nawet dobrze jest jeść, także smacznego i krewetki jemy jak mamy ochotę :))
Mi ostatnio jest słabo, kilka razy bym fikla!
I swedzi mnie brzuch!
A rozkojarzona jestem taka,ze szkoda gadać! Co chwile o czymś zapominam!
Ostatnio zaparkowalam narzeczonego samochodem pól cm od muru, w szoku byłam haha i teraz jeżdżę tramwajem dopóki się nie ogarne, a czy to kiedyś nastąpi? Czy do końca ciąży do pracy jeździć będę smierdzacym tramwajem :p

O! ja n. biore prenatal classic i od poczatku biore lino compex follicum( ma tyle samo jednostem kwasu foliowego co ten zwykły). Podobno dziewczyny czasem sie xle czuja po niektorych witaminach dla ciezarówek. Mi jakos ten prenatal pasował z Natką od poczatku i boje sie zmieniać w zwiazku z tym.

Biedroneczko,a ty masz racje z tym,zby osobno brac te kwasy omega,DHA, bo jak patrzyłam na skład prenatalu z kwasami DHA to tam jest tego duzo mniej niz jak weźmiesz to osobno. ..

devi DHA to są kwasy tłuszczowe które mają wpływ na rozwój mózgu i bodajże oczu, jak to mój lekarz powiedział dziecko będzie mądrzejsze, ale jakie witaminy będziesz brała to chyba od ciebie zależy

wiem ze ode mnie zalezy ale jednak chcialbym brac to co najlepsze..no nic, skoncze to opakowane (czyli za 2 miesiace) i pomysle co nastepnego kupic

EEEee! a ja słyszałam,że owoców morza nie powinno się jesc..a to dlatego,że ich sie nigdy jak by do konca nie smazy,gotuje itd. One są zawsze troche surowe i przez to niedobre dla ciezarówek...Ale w sumie to nie czyatałam o tym tylko znajoma mi tak mowila...Hmmm...musze poczytac na ten temat,bo ostatnio chodza za mną własnie owoce morza. mniaaaaami:):):)

A ja biorę dziewczynki kwas foliowy i mam go brać do 20 któregoś tygodnia i oprócz tego Falvit MAMA opakowanie 60 szt.starcza mi na 2 mieś.brałam też MATRUELLE.
Mam tak jak wy ochote na tatarka ale trochę się boję,bo to jednak surowe mięsko,chociaż może się skuszę i zrobię;-)

Witam popołudniowo :-)

U mnie dzisiaj w końcu też zawitało słoneczko i od razu jakoś tak radośniej.
W ogóle muszę się z Wami czymś podzielić, bo jeszcze w to nie wierze ;-) Dzisiaj rano dzwoni mi telefon, odbieram i otrzymuje informacje, że w branym przeze mnie konkursie wygrałam telewizor- SZOK ! Pod koniec rozmowy zapytałam się - "naprawdę wygrałam?" a Pani mi na to, że w internecie jest lista zwyciężców, sprawdzam i faktycznie jestem na liście :szok: I w piątek ma przyjechać kurier z telewizorkiem :-D Haha jeszcze dzisiaj zgarnę te 15mln w lotto i będzie super ;-)

Megmarion- ja łykam femibion natal 2, mój lekarz powiedział, że jest najlepszy

Oli.B- śliczny ten Twój prezencior

Ewa- duuużo zdrówka dla malucha

gosia i taycia - powodzenia na badaniach, nie przejmujcie się wszystko będzie dobrze i dajcie znać co tam u Waszych maluszków po badaniu

Petunia-no GRATULACJE!!!!!! kochana :tak:,no to czekamy jeszcze tylko na tą 6 w lotto,pocichu Wam powiem ,że też na nią licze:-D.
Miłego ogladania w nowym telewizorku

Petunia ale fajnie z tym telewizorem :-) GRATULACJE, ja też się przymierzam do tej 6

To jeszcze się pochwalę, że K dziś wrócił wcześniej i pracuje w domu. Ale dostałam piękny bukiet ze słoneczników i frezji, ot tak po prostu bo mnie kocha
clap.gif

Ostatnia edycja:
reklama
jej Oli- on naprawde cie kocha, wczoraj naszyjnik, dzis kwiaty...pozazdroscici :)

Petunia- gratulacje wygranej :) Ja z mam we wrzesniu wygrałysmy 5 dniw Rzymie z Tchibo- fajnie było :) tak VIP-owosko bo byłysmy tylko we dwie, mialysmy wlasnego przewodnika, szofera

Do góry