reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Petunia super wieści, ale masz fajną niespodziankę :-)

Oli ale Twój mężuś ma serię dobrą, niech dba niech zasypuje prezentami, to takie sympatyczne :-)

Taycia trzymam kciuki, na pewnoe będzie dobrze i po miesiącu zobaczysz dużą rozbrykaną dziecinę na ekranie :-)

Muszę pomyśleć nad tymi kwasami DHA, bo tak je zachwalacie....

reklama
Piszecie, że nie można jeść owoców morza, tatara... A ja w mojej książce dla ciężarnych znalazłam informacje, że nie można pić zielonej herbaty w ciąży, o czym np ja w ogóle nie wiedziałam a jak wiadomo ta herbatka ma wielu zwolenników.
Przepisze Wam teraz informacje z owej książki, bo tam jest tak ładnie wytłumaczone:

"Będąc w ciąży unikaj zielonej herbaty. Badania wykazały, że kobiety pijące zaledwie 1-2 filiżanki zielonej herbaty dziennie w okresie trzech miesięcy przed poczęciem i w I trymestrze ciąży, podwajają ryzyko wystąpienia wad cewy nerwowej płodu. Zawarty w zielonej herbacie przeciwutleniacz hamuje działanie kwasu foliowego. Wiadomo, że przyjmowanie odpowiedniej dawki kwasu foliowego w pierwszych tygodniach ciąży pomogło obniżyć wskaźnik występowania wad cewy nerwowej. A zatem aż do rozwiązania unikaj zielonej herbaty"

Może któraś z Was pije tą herbatkę, a nie wie, że nie powinna.

Petunia nie strasz mnie, w ciąży herbatkę odstawiłam po pierwszym pawiu, ale przed piłam dużo zielonej, bo to moja ulubiona herbata....i co teraz??:-(

Petunia nie strasz mnie, w ciąży herbatkę odstawiłam po pierwszym pawiu, ale przed piłam dużo zielonej, bo to moja ulubiona herbata....i co teraz??:-(
Tonya kochana na pewno będzie dobrze, zobacz ile kobiet nieświadome że są w ciąży np pali papierosy, pije alkohol itd... Jeżeli wyniki masz dobre cały czas to nie martw się na zapas :-)

Dziękuje za gratulacje dziewczyny- teraz niech któraś zgarnie te 15mln i będzie super :-)
Devi- oj, to faktycznie też Ci się udała wygrana ;-)

Tonya- nie wiem co Ci poradzić, ale bardzo dobrze, że odstawiłaś tą herbatę.
Właśnie wiem, że ta herbata ma dużo zwolenników i może troszkę pomogę w tym, że ewentualnie ją odstawicie.

Kochane u mnie wiosna w domu w pełni, pachnie że hej. Dzielę się z Wami moim bukiecikiem :-)

showFullSize.php
[/URL][/IMG]

I rok brania kwasu foliowego w łeb wzięło....;-) bo go cały czas z zieloną herbatką mieszałam...no nic już teraz nie zrobię, muszę być dobrej myśli...

Oli bukiecik super, bardzo lubię słoneczniki :-)

reklama
Oli bukiet sliczny.
Petunia,devi super wygrane.
Ja także czytałam,że zielonej herbatki nie powinno się pic w ciąży,ale jak i wiekszości rzeczy :-D
Mnie dziś znowu mdli-muszę jeśc co chwilkę.
Mój M kupił mi bukiecik tulipanków w niedzielę-zaskoczył mnie...;-)

Do góry