reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

dzięki taycia no jeszcze 3,5 h do wyjścia bo do lekarza mam może, nie aż tak daleko, ale przejechanie całego wrocławia w korkach, to jest czasochłonne :)

reklama
hej Dziewczyny!!
Witam zadomowione i te nowe mamusie - sierpniowe!!!
Dawno mnie tu nie było ale jakoś pomału WAS nadrobiłam .. u mnie brak czasu na wszytsko i główna przyczyna brak sił (co mnie dobija bo bardzo leniwa jestem:-()- wczoraj mój synek stwierdził, że mama to uwielbia spać:-D:zawstydzona/y:ale mnie rozbawił!!! no ale muszę mu racje przyznać mamuska ostatnio tylko by spała i ciężko nawet mi go do przedszkola odprowadzic;/

Dzisiaj była robić wyniki no i troszkę pociągło po portfelu 130zł podstawowe i 140 zł na toxo i cytomegalie ale cóż to urko prywatnego lekarza:szok:
USG mam dopiero 04.02 i wtedy wizyte a u mojego lekarza kosztuje 150zł a proponowali wam wasi lekarze może test PAAPA czy jakoś tak się zwie on u nas kosztuje 250zł. w poprzedniej ciązy nawet mi lekarz o tym nie wspomniał zreszta jak i o innych rzeczach:wściekła/y:a taki był wychwalany:szok:!!!

dołączam sie do dziewczyn na termin 20.08.2011!!!

Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę!!

Czesc dziewczynki :)
Tak jak obiecalam pozdrawiam z Nowego Sącza. Dzieki za trzymanie kciuków za podroz pomogly bo przespalam pol drogi a pociag sie nie spoznil :tak:
Tesciowa mnie pasie strasznie ale milo czasem nie myslec o zakupach i gotowaniu. Tylko niestety cos pojemnosc moja jakas mniejsza bo nie daje rady czasem a potem mdli przez pol dnia.:no:
Powiedzcie mi czy wy tez macie takie straszne zawroty glowy? Ja czasem wieczorem mam takie straszne ze nie wazne czy leze czy chodze a nogi jak z waty, niedobrze i wiruje przed oczami i duszno sie robi. Straszne uczucie.
Acha kupilam sobie spodnie ciazowe :-) okazalo sie ze bywaja tez rozmiary na słonice w ciazy bo juz myslalam ze nic nie kupie i bede musiala szyc sobie cos :-D
Gratuluje pieknych wynikow wizyt i badan i dzis tez trzymam kciuki :)
Megmarion kup sobie tabletki lub sok z żurawiny ja pilam w poprzedniej ciazy bo czesto miewalam zapalenie i pomagalo.

agu_la ja nie slyszalam o teście PAAPA. Moze to jakies dodatkowe?

Ja wrocilam juz z pracy i objadlam sie strasznie, bo za duzo obiadu zrobilam. Dzidzia miala wyzerke ;-)

A i mam pytanko - orientujecie sie moze ile apapu dziennie mozna zjesc w ciazy?

agu_la ja nie slyszalam o teście PAAPA. Moze to jakies dodatkowe?

Ja wrocilam juz z pracy i objadlam sie strasznie, bo za duzo obiadu zrobilam. Dzidzia miala wyzerke ;-)

A i mam pytanko - orientujecie sie moze ile apapu dziennie mozna zjesc w ciazy?
mi lekarka powiedziała, że apap raz dziennie jedna tabletka , a nospe 3X1 na dobę całą resztę leków muszę z nią konsultować

PAPPA robi sie po 35 r.ż lub jak cos na usg genetycznym wyjdzie nie tak. To sa jezcze bardziej sczegółowe badania. Bez wyraźnego powodu tych badan nie trzeba robic. No i w sumie to lekarz prowadzacy powinien decydowac o ewentualnej potrzeie zrobienia PAPPA

czesc dziewczynki
dawno mnie nie bylobo u mamy jestem a tu nie mam neta
teraz tez tylko na sekunde bo u kolezanki jestem ale jutro juz w domku bede to nadrobie zaleglosci papap

reklama
Do góry