reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie wieczornie!
taycia ciesze się razem z Tobą udana wizytą :-) nie przejmuj się tym pawiem, lekarz na pewno jest do tego przyzwyczajony....;-)
malgoo cieszę się, że warzywko udało się zjeśc, ja się do owoców musze zmuszac niestety - rzadko który we mnie zsotaje....też mam dziś dzień użalania się nad sobą, tak już mam dośc mojego złego samopoczucia, mdłości i wymiotów....kurde niech już się skończy. Może jak sie obudzę to będzie lepiej?
ewa trzymam kciuki za podróż &&&&
O farbowaniu też myślę, ale dopiero jak mi przejdą mdłości zapachowe, bo na razie to fryzjera omijam szerokim łukiem...

reklama
Kwas foliowy potrzebny jest w calej ciazy, ale wlaśnie w przeciagu pierwszych 3 miesiecy jest intensywnie potrzebny malcowi, potem juz on go tyle nie wchlania. Gdzieś czyatalam pisząc prace o suplementacji diety ciezarnych, że australijscy uczeni odkryli, że w poźniejszych okresach ciazy zwiekszone przyjmowanie kwasu foliowegow postaci suplementow (nie naturalnej) moze powodowac astmę u dzieci, to tyczy sie juz poźniejszych okresów ciazy ok 30 tyg

Witam:)
Widzę,że nie tylko ja lubię lody:) Ja tylko Mc donald's w polewie toffi, średnio 3-4 w tygodniu. A wczoraj zaraz po lodzie zjadłam pól słoika ogórków kiszonych:) Az się dziwię ,że nic mi nie jest...

a co do farbowania to ja w ciąży juz 2 razy farbowałam. Mam bardzo jasny blond i nie wyobrażam sobie chodzić z czarnymi odrostami!

A ja coś nie mogę się dzisiaj dobudzić. Jakoś zmęczona jestem bo ostatnio albo pracuję albo pomagam siostrze przy dzieciakach, bo mama nie może po operacji...

Taycia cieszę się,że wszystko w porządku:)

witajcie

ale sobie pospałam .... dzieci u babci odprowadziła je do szkoły i przedszkola a ja ... jem śniadanko - zupkę ogórkową :))

wiecie co jakiego miałam w piątek pecha.... jechałam po męża i w drodze powrotnej wpadliśmy w taką dziurę ze 2 koła poszły się.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

staliśmy 3 godz z dziećmi w jakieś dziurze i czekaliśmy na pomoc
zaraz sie ubiore i jade do ubezpieczalni toczyć bój o odszkodowanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a co zachcianek to nie mam ale muszę jeść w małych ilościach bo zjem więcej i zdycham ale mdłości nie mam :)

miłego dnia :)

Witam sie rankiem... czy ktos na kawke dolaczy?? sa jeszcze smakosze czy wiekszosc odrzucilo??:-)
Postanowilam zostac juz w domu - pracuje w szkole i mamy tydzien do ferii ale juz mi sie nie chce. Wczoraj przespalam cale popoludnie i nie mialam sily nawet kartkowek sprawdzic a dzieciarnia by sie upominala...
Jutro pojde do lekarza po L4 a za tydzien wizyta. Cala jestem w strachu bo teraz mija wlasnie tydzien w ktorym poronilam dwa razy. Caly czas sprawdzam czy mnie piersi bola i paniki dostaje.
Pamietacie moze czy przy poronieniach to objawy zanikaja, tak?? bo ja nie pamietam jak to mialam ostatnio.
Co do farbowania to ja przed sylwestrem nalozylam farbe czyli w 5tc. Mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam fasolce...
A co do zachcianek to ja nie mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez - mdlosci i napady glodu tak. Nie wymiotuje tez na szczescie...
Milego dnia zycze....

reklama
a ja odliczam do piatku do 8:10 :) i kawki nie pije...nei odrzuca mnie ale jakos nie mam ochoty...no chyba ze mowimy o kawie z duza iloscia bitej smietany :)

Do góry