reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Tycia, mnie to juz na wyspach nic nie zdziwi! Ja wogole nie wiem, co sie dzieje z moja ciaza. Bylam u poloznej w 8 tygodniu (na wizyte czekalam 4 tygodnie) i ta baba nic nie wiedziala i nic mi nie wytlumaczyla. Na pierwszej wizycie musialam wybrac szpital, w ktorym chce rodzic:nerd:. Potem powiedziala, ze mam czekac na list ze szpitala z terminem usg, wiec czekam juz drugi tydzien. Gdyby nie prywatne usg to bym nic nie wiedziala. A zadnych badan nie mam do tej pory. Jak spytalam, czy moge zrobic prywatnie to spojrzeli na mnie jak na idiotke. Oni tu ciaze traktuja jak katar.
Nie przejmuj sie, nie warto sie denerwowac. Moze sprobuj gdzie indziej?

Moj dzien nie lepszy, od rana mdlosci na maksa i nic nie moge jesc a skreca mnie z glodu ;( A i pies obgryzl mi rano framuge w kuchni...
Chyba spróbuje gdzie indziej, bo przecież to nawet nie jest zabawne :/ a w 13 tygodniu to ja już powinnam iść do szpitala na pierwszą wizytę,a nie dopiero zakładać kartę ciąży... normalnie jestem cały czas w szoku i też jest mi niedobrze i jestem głodna,a znowu jak coś zjem to mi nie smakuje... ach... jak nie urok to sraczka :-(
Idż Kochana do prywatnego lekarza,bo masz rację... oni się w ogóle Nami nie przejmują... ot kobieta w ciąży... miliomy takich jest... grrrr
Oli.B - biegunka? uallaalal... nie zazdroszczę...

reklama
Kamilko Ty wiesz że jesteśmy z Tobą...
[*]:*
Oli no widać prawie drugi trymestr i powrót sił;-) uważaj z tą biegunka żebyś się nie odwodniła...

malgo taycia współczuję wam na tych wyspach, nieciekawie tam macie...w Polsce może nie jest idealnie bo generalnie prawie za wszsytko trzeba płacić, ale przynajmniej jak chcesz to masz wszystko zrobione...
oli też czekam z utęsknieniem na powrót sił, ale u mnie dalej kanapa....uważaj z tą biegunką, pij dużo...

hej laseczki:-) ale żeście napisały .. uff ciężko będzie WAS nadrobić w czytaniu:szok: a u mnie brak w czau na cokolwiek a juz na odwiedziny BB:-( w pracy kocioł i gonitwa może od poniedziałku się troche uspokoi w domu brak sił na siedzenie przy kompie i tak powstały zaległosci!!
u mnie wszystko jakoś się układa : mdłości brak, humory i hormony szaleją, brzusio rośnie aż jestem w szoku (bo w pierwszej ciąży dopiero w 5 mcu było go widać) i tyle u mnie
Mama nadzieję, że u WAS też wszystko na dobrej drodze!! pozdrawiam WAS serdecznie i trzymajcie się cieplutko buziaczki

Ps. będę nadrabiać w przyszłym tygodniu- oj ciężko będzie....

Kochane powrót sił to mało powiedziane, tak ciż wysprzątałam jedną połowę mieszkania, że ulalala K. nie pozna jak wróci :-D
Jestem przeszczęśliwa :-) jak ja lubię taki pachnący domek, nawet okna w salonie umyłam

Oli.B ja ostatnio jak byłam na wizycie to pytałam się co mogę wziąć jak mnie dopadnie biegunka, gin powiedział, że może być smecta tylko godzinę przed lub po lekarstwach bo smecta wszystkie leki wchłania i by nie zadziałały, chyba że się weźme powtórną dawkę leków. A najlepiej tę smectę wziąć dopiero jak już jakiś czas męczy biegunka nie zaraz po pierwszym razie (po co komu niepotrzebne leki).

Dzięki Sylwia, na razie uspokoiło się, jestem dobrej nadziei, że minęła sama.
Dzięki za info na pewno się przyda

reklama
Taycia, Malgo00 jak to dobrze wiedziec ze nie jestem sama, stracilam cierpliwosc pod koniec stycznia jade do Polski i tam zrobie USG, a jak zdaze to wszytskie potrzebne badania. Ostatnio bylam u mojego GP a on sie mnie pyta co ja tu robie, powinnam przyjsc kolo 16tc, bo wtedy kobiety zaczynaja miec problemy ze zdrowiem czy pytania o ciaze, pytalam sie jak sie moge dowiedziec czy nie ma przeciwskazan do lotu samolotem a on mi powiedzial ze on nic w tej sytuacji nie moze zrobic, mam czekac na list....

Do góry