reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej :)
tak jak pisałyście - agata ma własnie 1 tydzień chodzenia do przedszkola za sobą. Akilmatyzacja trwa - nie ukrywam raz lepiej raz gorzej. 3 dni pierwsze super - nie chciała wyjść z przedszkola , jadła super (nawet prosiła o dokładkę warzyw) , bałam sie o sikanie - ale ładnie chodzi na nocnik - sama czasem zawoła a tak to panie się jej pytają i nie było przez ten tydzien ani jednej wpadki :szok: niestety nie umie sie jeszcze tam wyspać więc na koniec tygodnia mieliśmy zmeczone dziecko i lekko marudne z powodu wychodzenia ostatnich dwóch piątek. troche płakała , że nie chce iść w czwartek i dziś , teraz mąż miał dyżur - ja poszłam z nią tylko 1 dnia . a od poniedzialku tydzien ja ją będę na te 5 godzin prowadzać.
ciężko mi też na bieżąco pisać do jutro mam wieczór panieński przyjaciółki - który jako świadek musiałam zorganizować, plus przygotowania do jej dużego wesela na następną sobotę.
a tak z ciekawostek - Agata chodzi i rozpoznaje marki samochodów i mówi "audi, skodzinka, fiat , ford, citroen , toyota itp" ogolnie wzbudza wielką sensacje jak idzie taki maluch po parkingu i podbiega do aut i mówi co to za znaczek :) jak ją nagram to Wam pokaże bo dla mnie to niesamowite , że takie już rzeczy potrafi :)
a tu zdjęcia z urodzinek i wakacji :)
DSC_8480.jpgP8159515.jpgDSC_8637.jpgDSC_8594.jpg DSC_8742.jpgDSC_8750.jpg

Załączniki

• DSC_8742.jpg
    DSC_8742.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC_8750.jpg
    DSC_8750.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC_8480.jpg
    DSC_8480.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 35
  • P8159515.jpg
    P8159515.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC_8637.jpg
    DSC_8637.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC_8594.jpg
    DSC_8594.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Agulalula, super że Agatka tak dobrze radzi sobie w przedszkolu. Z każdym dniem będzie pewnie coraz lepiej.

Mądra i śliczna dziewuszka z Agatki ;-)

Witamy niedzielnie!:-)

Z kością już lepiej, także obyło się bez lekarza.

Wczoraj byliśmy na urodzinach siostry i szwagra. Objadłam się maksymalnie, a dziś rano w brzuchu burczało. Igor wyszalał się z pół roku starszą koleżanką na trampolinie i spał dziś do 9.30.

agulalula
Agatka mądra dziewczynka więc podejrzewałam, że nie powinniście mieć problemu z przedszkolem. Oby tak dalej! Właśnie jak sprawa ze ssaniem kciuka?

ssie dalej - nie mam siły z tym walczyć. wychodzą jej zęby jest torche nerwus plus przedszkole, wakacje , odpieluchowanie - ciagle cos. chciałabym też ja odzwyczajać od mleka w butelce bo na noc ciąle prosi o mleczko.

Karolaola, to dobrze że z kością ogonową Igorka już ok.
Ja dzisiaj się strasznie objadłam bo M. jest dzisiaj w domu i nam dogadza :-)

Agulalula będzie Ci ciężko odzwyczaić Agatkę od palca... W dzieciństwie ssałam dwa palce, rodzice próbowali wszelkich sposobów żebym przestała i nic nie działało. W wieku ok. 6-7 lat sama palce odrzuciłam bo mi po prostu zbrzydły...

Ostatnia edycja:
Hej Mamuski!

Agulaula - sliczna Agatka i taka madra. Z kciukiem bedzie ciezko. Mojej siostry Syn ma 7 lat i jak sie zdenerwuje to pierwsze co wklada kciuka do buzi i ssie.

Ostatnio moja znajoma na blogu zamiescila zdjecia samotnej mamy mieszkajacej z trojka Maluchow ( 2,3 lata chlopcy , 6 lat dziewczynka). Ja na dniach wysylam im paczke ze srodkami czystosci i jedzeniem,ale potrzebuja wszystkiego. Jesli macie cos na zbyciu to bylo by pieknie gdybyscie mogly podzielic sie z nimi. Oto notka :
Teatr Marzeń- czyli kolejna matka 'wariatka"

Milego wieczoru!

reklama
Do góry