reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej :)
tak jak pisałyście - agata ma własnie 1 tydzień chodzenia do przedszkola za sobą. Akilmatyzacja trwa - nie ukrywam raz lepiej raz gorzej. 3 dni pierwsze super - nie chciała wyjść z przedszkola , jadła super (nawet prosiła o dokładkę warzyw) , bałam sie o sikanie - ale ładnie chodzi na nocnik - sama czasem zawoła a tak to panie się jej pytają i nie było przez ten tydzien ani jednej wpadki :szok: niestety nie umie sie jeszcze tam wyspać więc na koniec tygodnia mieliśmy zmeczone dziecko i lekko marudne z powodu wychodzenia ostatnich dwóch piątek. troche płakała , że nie chce iść w czwartek i dziś , teraz mąż miał dyżur - ja poszłam z nią tylko 1 dnia . a od poniedzialku tydzien ja ją będę na te 5 godzin prowadzać.
ciężko mi też na bieżąco pisać do jutro mam wieczór panieński przyjaciółki - który jako świadek musiałam zorganizować, plus przygotowania do jej dużego wesela na następną sobotę.
a tak z ciekawostek - Agata chodzi i rozpoznaje marki samochodów i mówi "audi, skodzinka, fiat , ford, citroen , toyota itp" ogolnie wzbudza wielką sensacje jak idzie taki maluch po parkingu i podbiega do aut i mówi co to za znaczek :) jak ją nagram to Wam pokaże bo dla mnie to niesamowite , że takie już rzeczy potrafi :)
a tu zdjęcia z urodzinek i wakacji :)
DSC_8480.jpgP8159515.jpgDSC_8637.jpgDSC_8594.jpg DSC_8742.jpgDSC_8750.jpg

Załączniki

• DSC_8742.jpg
    DSC_8742.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC_8750.jpg
    DSC_8750.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC_8480.jpg
    DSC_8480.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 41
  • P8159515.jpg
    P8159515.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC_8637.jpg
    DSC_8637.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_8594.jpg
    DSC_8594.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Agulalula, super że Agatka tak dobrze radzi sobie w przedszkolu. Z każdym dniem będzie pewnie coraz lepiej.

Mądra i śliczna dziewuszka z Agatki ;-)

Witamy niedzielnie!:-)

Z kością już lepiej, także obyło się bez lekarza.

Wczoraj byliśmy na urodzinach siostry i szwagra. Objadłam się maksymalnie, a dziś rano w brzuchu burczało. Igor wyszalał się z pół roku starszą koleżanką na trampolinie i spał dziś do 9.30.

agulalula
Agatka mądra dziewczynka więc podejrzewałam, że nie powinniście mieć problemu z przedszkolem. Oby tak dalej! Właśnie jak sprawa ze ssaniem kciuka?

ssie dalej - nie mam siły z tym walczyć. wychodzą jej zęby jest torche nerwus plus przedszkole, wakacje , odpieluchowanie - ciagle cos. chciałabym też ja odzwyczajać od mleka w butelce bo na noc ciąle prosi o mleczko.

Karolaola, to dobrze że z kością ogonową Igorka już ok.
Ja dzisiaj się strasznie objadłam bo M. jest dzisiaj w domu i nam dogadza :-)

Agulalula będzie Ci ciężko odzwyczaić Agatkę od palca... W dzieciństwie ssałam dwa palce, rodzice próbowali wszelkich sposobów żebym przestała i nic nie działało. W wieku ok. 6-7 lat sama palce odrzuciłam bo mi po prostu zbrzydły...

Ostatnia edycja:
Hej Mamuski!

Agulaula - sliczna Agatka i taka madra. Z kciukiem bedzie ciezko. Mojej siostry Syn ma 7 lat i jak sie zdenerwuje to pierwsze co wklada kciuka do buzi i ssie.

Ostatnio moja znajoma na blogu zamiescila zdjecia samotnej mamy mieszkajacej z trojka Maluchow ( 2,3 lata chlopcy , 6 lat dziewczynka). Ja na dniach wysylam im paczke ze srodkami czystosci i jedzeniem,ale potrzebuja wszystkiego. Jesli macie cos na zbyciu to bylo by pieknie gdybyscie mogly podzielic sie z nimi. Oto notka :
Teatr Marzeń- czyli kolejna matka 'wariatka"

Milego wieczoru!

reklama
Do góry