reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

sagaa bardzo wspolczuje sytuacji rodzinnej, oby szybko sie poukladalo

u mnie oki, lubie swoja prace, dzieki niej odrywam sie od domu, troszke od Mai, sytuacja finansowa sie poprawila...
co do meza... czuje ze juz bedzie tak zawsze jak jest... a szkoda bo chcialabym czegos wiecej od mojego zwiazku

reklama
taycia - ja i moj M podobno normalnie bo nic rodzice nie pamiętali ale za to moja siostra miała jakoś też dopiero na roczek pierwszego zęba więc chyba po cioci przeszło na Karolinkę. a od pediatry to już w 3 miesiącu usłyszeliśmy, że lada dzień ząbki się wyrżną :D
Karolina jak miala 3-4 miesięcy spała juz sama w pokoju tzn do karmienia pierwszego a pozniej juz rano dosypialam u niej na początku.
karolaola - a to nie byl ten co wysmiał Wasz pomysl z kaskiem? to chyba neurolog był...no to fajne mial podejscie. co do szczepionek to moze lepiej by bylo gdzies podzwonic do wojewodzkiego punktu szczepien, flownego inspektoratu sanitarnego, nawet ministerstwa zdrowia, albo producenta euvaxu bo tam beda wicej wiedziec z jakiego powodu wycofali i jakie moze to miec skutki. super sprawa ze Igorek z Mania w dobrych stosunkach zyje - widocznie potzrebowal czasu zeby przyzwyczaic sie do nowej sytuacji i nowego czlonka rodziny

ciekawe jak Karolinka zaakcaptuje rodZenstwo bo dzisiaj rano zobaczyłam 2 kreseczki na tescie :) a w sumie jeszcze "starań" nawet nie zaczelismy ale chyba pzrze zmianę klimatu i pzreziebienie okres mi sie poprzesuwal no i jest. teraz muszę umowic sie jakos do lekarza i potwierdzic wynik testu

karolap - wydaje mi sie ze powinnas szczerze z mezem porozmawiac i powiedziec mu chociazby to co napisalas czyli ze oczekujesz czegos wiecej po waszym malzenstwie, nie powinnas sie godzic na "jakos jest"

Karolaola - Szymek jak juz pojdzie spac to spi do rana chyba,ze sni mu sie koszmar i rozplacze na maxa,ale wtedy trzeba znalezc smoka gdzies zakopanego w lozku,podac mu i idzie spac dalej. Najgorsze jest jego kladzenie,bo wczoraj jeszcze 15 min krzyczal zanim poszedl spac. Mikus juz dawno spal,wiec gdyby spali razem to na pewno by go obudzil :-(

Ja spie w malzenskiej sypialni z Mikusiem ( w sensie Mikus w swoim lozku,a ja swim),a Maz w pokoju Szymona ( on na swoim i Szymcio w swoim lozku). Moj M.powiedzial,ze powinnismy poczekac troszke az Mik bedzie chodzil spac w podobnych godzinach do Szymonka. Nie wiem sama co o tym myslec....

My jak wstaniemy (ja i Mikus) to Miku sam 'maszeruje' do pokoju Szymona. Byscie slyszaly te piski na swoj widok. Cos swietnego :-)

flower to lekarz rodzinny, nie wiedział, że mamy to w planach, bo też nie chodzimy do niego tylko w przypadku szczepień jak na razie. A, że Mania miała odroczona to nie miałam okazji powiedzieć. A do neurologa, która uznała to za wymysł idziemy we wrześniu. Ciekawa jestem jej opinii. Pewnie usłyszę, że i bez kasku główka by się zaokrągliła.

KOCHANA GRATULACJE SERDECZNE!!! obyś całą ciążę przeszła tak bezproblemowo jak zaszłaś:tak: termin masz na wczesną wiosnę chyba?

taycia a o których godzinach kładziesz chłopców? U nas Igor ok 19.30,a Mania 20. A mąż czemu w pokoju Szymka? No szkoda byłoby, żeby Szymon budził Mikusia przy usypianiu.

Igor w basenie siedzi, właśnie usłyszałam syrenę i okazało się, że go pszczoła ugryzła w stopę, nadepnął na nią. Muszę go obserwować, bo ona po komarach ma placki jakby go końska ugryzła i boję się co będzie po pszczole ...

Taycia, Kasia nie śpi w naszej sypialni. Jak bym miała drugie dziecko to do roku czasu na pewno było by z nami (nie mamy na tyle pokoi żeby było osobno). Po roku na pewno było by w pokoju z Kasią. Oddalibyśmy dzieciom swój pokój bo jest większy, a my przenieśli byśmy się do Kasi pokoju.

Fajne chłopaczki masz ;-)

Karolaola zazdroszczę humoru… Ja od wczoraj mam kiepski…. :-(
Karolap, też by mi się przydała taka odskocznia od codzienności domowej bo czasami mam jej po dziurki w nosie
Flower, zaglądam, chociaż jest ciężko bo Kasia sobie nie daje.

Ostatnia edycja:
Taycia, myślę że do roczku możecie poczekać z przeprowadzką Mikusia do Szymusia. A później zobaczycie czy wspólnie mieszkanie chłopców się sprawdza ;-)
Flower, widzę drugi suwaczek… Czyżby tak szybko Wam się udało? :D Gratuluje serdecznie i życzę spokojnych 8 miesięcy ciąży ;-)
Karolaola, obserwuj Igorka czy przypadkiem nie ma uczulenia.

flower gratuluje serdecznie!!!

musiałabym z nim pogadać ale naprawdę nie mam kiedy, ciagle cos, ciagle ktoś,a to fajny program w tv, a to tamto i sramto, poza tym ... nie potrafie z nim rozmawiać , bo on nie rozmawia ze mna , niby slucha i tyle sam nic nie powie musze go ciagnac, albo się głupkowato smieje i tyle rozmowy..........

Maja dziś od rana ma rowolnienie, kupki luzle , a raczej kleksy sluzowate , na szczęście już nie zielonkawe tylko brazowe, teraz spi

Flower - cuuudowne wiesci! KOCHANA, GRATULUJE SERDECZNIE! Spokojnych 9 miesiecy zycze.

Karolaola - Mikus idzie spac ok.19-19.30,a Szymonek o 21. Dlaczego u Szymka w pokoju? bo do innego dawac go nie chce. Niech chlopaki maja wspolny pokoj :-) dzisiaj mnie Mikus rozbawil. Szymon poszedl na swoja drzemke,a maly zasuwal na czworaka do pokoju, otworzyl sobie drzwi pchajac je i zaczal gadac do Szymcia. Prawie go obudzil,ale slodkie niesamowicie,ze wiedzial gdzie isc do niego :tak: mam nadzieje,ze beda najlepszymi przyjaciolmi :-D

Karola, ja mam z moim dokładnie, to samo :baffled: Już w ogóle nie rozmawiamy, a jak już to ja prowadze monolog, a On tylko przytakuje. Za to do moich majtek wie jak się dobrać...

Może przejdą te kupki Mai, a podawałaś coś na te rozwolnienie?

Taycia, widać, że Twoi chłopcy już są ze sobą zżyci oby tak dalej :-)

reklama
Pflaume, karolap nie dajcie się. Ja nie lubię niedomówień, niejasności czy bylejakości w związku. Jeśli coś jest nie tak to tylko z jakiegoś konkretnego powodu i od razu to wyjaśniamy. U nas nie ma cichych dni, wiecznych kłótni, a jedynie krótkie często ostre sprzeczki. Rozumiem, że jedni wolą kilka dni w ciszy spędzić, ale olewanie żony i zero chęci by życie rodzinne było nasze wspólne? Tego nie rozumiem. A może oni nie widzą problemu i tego, ze Wam to ciąży?

taycia chodziło mi o to czemu mąż śpi u Szymka, a nie z Toba? Super chłopcy mają więź i myślę, że u nas będzie podobnie.

Do góry