reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Saga, z mężem się nie odzywam bo mnie wkurzył ostatnio… A co do samopoczucia, to też tak sobie… bywało lepiej :-(

Kurczę, to skąd te problemy z kupką, skoro zmieniłaś dietę? U Kasi do tej pory nie było większych problemów. Co do zwracania Kasia jak płacze to zaczyna wymuszać kaszel żeby zwrócić, strasznie to bo nie wiem jak Ją tego oduczyć…

To co przekładacie staranka na później?

Ostatnia edycja:
reklama
Pflaume ma blokadę kiedyś mial zatwardzenie między tymi cjorobi z tym zabkiem izayrzymywac...jeśli chodzi o starania przeklafdamy min 2 miesiące bo doszedł kolejny problem moja waga. Od jakiegoś czasu nie przywiazywalam uwagi i miałam dużo stresu który zajadalam i rzucilam fajki jak wrszlam dziś na wagę przeżyłam szok. Cały dzień ryczr muszę trochę schudnac zanim zajde zeby trudniej mi nie było z zajsvuem i dodatkowymi kg po porodzie bo z nadwagą mam problem od zawsze

Biedny, to musi się męczyć :-(

Ja jak mam stresy i problemy, z kolei chudne. Daj spokój nie ma co się zamartwiać wagą, schudniesz na pewno. A dużo przytułaś? Problemy z zajściem w ciąże mają raczej osoby z duża nadwagą i starający się o pierwsze dziecko. Nie martw się na zapas ;-)

Jeszcze tak wyjdzie, że znów będziesz Sierpniówką, tylko tym razem 2014 :-)

Czesc Mamuski!

Nie ma mnie za czesto,bo na mojej wsi :-D zaden internet nie dziala. W poniedzialek zamowilismy jakas antene i moze przez nia znajdziemy w miare dobry zasieg.

Karolaola
- oj duzo zdrowka dla corci! oby glowka jak najszybciej wrocila do siebie bez zadnych powazniejszych zabiegow.

KarolaP
- gratuluje etatu i zycze lepszego samopoczucia

Mama80
- super dzieciaczki!

U Nas chorobska. Szymon wystarczylo,ze dwa razy poszedl do zlobka i przyniosl wirusa. Ja z M. chorowalam na grype zoladkowa. Myslalam,ze zdechne brzydko mowiac. Szymcio z Mikusiem podlapali wirusa ( biegunka, goraczka, katar, zle samopoczucie),a wczoraj na ich ciele znalazlam mnostwo krostek. Dzien przed oddaniem Szymcia do zlobka wisiala kartka,ze epidemia ospy panuje. ja nigdy jej nie przechodzilam, chlopcy tez.... Zamartwiam sie,ze jesli zachoruja to jak ja sobie poradze z dwoma chorobitkami ?

Szymonowi znowu powrocil lek separacyjny. Po oddaniu do zlobka znowu zaczal byc agrsywny, placzliwy ,zadziorny, zly. Zaczal mowic pelna geba,ale to byl jedyny plus chodzenia. Zezygnowalismy wiec znowu....

Egh

Czesc Taycia mysle ze mozecie wszyscy zalapac ta ospe... lepiej wczesniej niz pozniej... a Ty wzorowa mamo na pewno sobie poradzisz wiec niczym sie nie przejmuj, jak bedziesz miala neta czesciej zagladaj;-) zdroweczka dla Was .
..
Pflaume przytylam w sam miesiac jakies 3-4kg gdzie przez caly rok po schudnieciu tyle mi przyszlo wiec za duzo jestem 8 do przodu chc przynajmniej 6, wiesz tu chodzi o to ze ja potem tyje na potego moze jak mi sie uda na nowo nawyki dieteyczne wprowadzic bede mniej jadla w ciazy bo zoladek sie obkurczy i nie bede tak tyla jak z wi 22 czy 24 kg mialam na plusie nwet niepamietam...ja bede sie lepiej czuc bo psychicznie siadlam jak weszlam na wage. wolalalbym byc majowka 2014:p daje sobie 2 miechy i mam nadzieje ze uda mi sie schudnac i zajsc szybko;-)o co poszlo z mezem czemu tak sobie ???

Karola idz do lekarza ...

wczoraj bylam na kocercie bednarka bo w moim rodzinnym miecie teraz sa dni Lublinca fajnie graja, troche sie wyluzowalam, poza tym mialo byc pieknie cieplo a jest szaro buro i do dupy ;/

Ostatnia edycja:
Dziękuję bardzo za życzenia!:-)

Grill mega udany- koniec o 2! Dzisiaj odwiedziły nas koleżanki z pracy. Dzieci dostały zestaw 2 namiotów, które łączy taki namiotowy tunel. Bardzo fajna sprawa- Igor zjeżdża prosto do namiotu później tunelem do drugiego i może wychodzić!

karolap zgłoś ten internet do usługodawcy. Ja też tak miałam po przełączeniu na inne łącze nie ma problemu.

Pflaume Twój post mnie strasznie ucieszył. Mało kto mnie rozumie i nie uważa za matkę wariatkę. Bo jak już słyszą ile to kosztuje to patrzą jak na nienormalną a dla mnie to jest jak aparat na zęby. Koszt duży, ale w tej sytuacji nie podlega ta kwestia żadnej dyskusji:no:

saaga jak te łóżeczko zabudowaliście? Mania jest też z tych dzieci bardzo ruchliwych. Igor do jakiś 5 miesięcy spał w jednej pozycji, a ona wierzga i wierci się ogromnie i u nas nic nie zdawało rezultatu.
Nie pomogę z kupką bo odpukać nie mamy takich problemów, u nas w drugą stronę-dziś tak dupa odparzona, bo Igora coś uczuliło. Biedak aż sam pokazywał, że go boli. Może w końcu nauczy się wołać jak mu będę przypominać, że go pupa bolała jak narobił w pampa ...
Ja dziś też @ dostałam i rozdrażniona chodzę. Rano z bezsilności ryczałam, ale to mi pomogło i nawet D. nie oberwał, bo właśnie wyryczałam wszystko.
Z tym bobaskiem to najlepiej na całość pójść, a nie planować, bo wątpliwości lubią się mnożyć ...
Ja w jednej i drugiej ciąży miałam ok 25 na +, ale po Igorze zeszło w jakieś 4,5 miesięcy a teraz zostało mi jakieś 6, 7 kg do zrzucenia i ani rusz:dry: nie wchodzę w żadne spodnie z przed ciąży bo mi to w tyłku i biodrach siedzi oraz w brzuchu niestety!

taycia jak sobie radzicie z opieką nad maluchami? Macie nianię? Zdrówka- fakt, że im szybciej ospę przejdziecie to będziecie mieli z głowy, ale wizja, że w trójkę możecie ją mieć napawa obawami ...

Ostatnia edycja:
Kaorolaola ja mialam z Wi okolo 22-24 kg na plusie zostalo mi 14 ktore zrzucilam i 8 poszlo do przodu mam z tego powodu zalamke bo jakbym teraz zaszla w ciaze dojde do 100 z kg a mam 160 to sobioe wyobraz jak bym wygladala;(mam nadzieje ze chociaz zrzuce te 5 i sie jakos ogane w 2 ciazy...co do glowki deformacja jest ale widzialam gorsze dla pocieszenia, co mysmy dawali koce reczniki jaski tak pozawijane ze mial tylko miejsce na spanie na jednym bokui nie bylo opcji na przekrecenie sie, mi sie @ konczy, i ja tez rozumiem Twoje do sprawy Mani uwazam ze nie swirujesz! :)
Pflaume czas leci przykro mi z powodu Tesciaa.. wydaje mi sie ze mialas z nim dobre relacje...

reklama
Karolaola, cieszę się, że grill się udał i Igorek tak się wybawił ;-)

Nie uważam Cię za „matkę wariatkę” bo sama bym tak zrobiła. Sama jestem niepełnosprawna i mam do tego inne podejście. A jeśli chodzi o zdrowie Kasi to już w ogóle… Jeśli można pomoc dziecku, to koszty nie są ważne.

U nas jeśli chodzi o odpieluchowanie to bez zmian Kasia woła, ściąga pampka, al ebez rezultatów w nocniku, założę pampersa to narobi…

Do mnie w czasie @ też bez kija nie podchodź :-D A u mnie za kilka dni ;-)

Moje oby dwie ciąże były planowane i wyczekiwane. A czy będzie 2 dzidzia zobaczymy ;-)

W ciąży z Kasią przytyłam 10,5kg. Startowałam z wagą 46kg, a skończyłam z 55,kg. 6 tygodni po porodzie ważyłam 51kg i do tej pory się nie ważyłam :-)

Taycia, zdrówka dla Was. Musi Ci być ciężko jak wszyscy się rozchorowaliście naraz. Fajnie, że w końcu się odezwałaś ;-)

Saga, 3-4 kg w miesiąc, to ja tyle w ciąży przybierałam. Jak zmienisz nawyki żywieniowe, to zgubisz na pewno te zbędne kg ;-)

Jak Wam się uda to może będziesz majówką 2014, trzymam kciuki :-)

M. mnie wkurzył bo w czwartek pojechał po pracy na msze za swojego tatę i miał być w domu po 20, a przyjechał prawieo 21.30… Do tego od kilku dni stroi fochy - faceci...

No to się wybawiłaś. U nas 21-23 są dni naszego miasta i będzie „Loka” i Rafa łBrzosowski. Jak M. wcześniej skończy i będzie ładna pogoda, to pójdziemy.

Z teściami na początku nie miałam dobrych relacji bo mnie nie zaakceptowali i nawet na ślubie nie byli. Trochę przez nich przeszłam… Dopiero po 8 miesiącach po ślubie zadzwonili z życzeniami na Boże Narodzenie i zaczęło się układać. Teściu bardzo żałował, że nie był na ślubie i starał nam się to wynagrodzić. Cieszę się, że tak szybko się do mnie przekonali i zaakceptowali. Przez te ostanie lata mieliśmy fajny kontakt, a ja wreszcie poczułam się tam ja w rodzinie i bardzo się wszyscy zżyliśmy, moi rodzice z nimi też.

My dzisiaj też byliśmy na grillu u teściowej i było super, ale teścia brakuje…

Ale się rozpisałam… :-)

Ostatnia edycja:
Do góry