reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karola im szybciej tym lepiej z rehabilitacja WI caly czas tylko na lewa strone glowke dawal tez neurolog i cwiczenia w domu minelo;-) ciesze sie ze wszystko sie uklada i nie dziwie sie ze nie masz czasu hehe jesli chodzi o dziecko pomyslalam dokladnie tak jak Ty choc bylam przeciwniczka tego, myslalam ze lepsza opcja jest dom dziecko kredyt potem moze drugie a tak juz na spokojnie skupie sie na dzieciach kredycie pracy zrobie co mam zrobic, tym bardziej ze maz powiedzial ze nie wie czy pozniej bedzie jeszcze chcial dzieciaka;-)
Pflaume przeraza mnie ciaza i porod ja nie lubie byc w ciazy dla mnie to meczace mialam duzo objawow wiec 1 trzy miesiace wyciete z zyciorysu a przy dziecku slabo to widze ale cos za cos odnalazlam wiecej plusow: wejdziemy do domu majac juz dwojke wiecej i tak nie chcemy bede jak Bozia da miec na wiosne<tak jak chcialam> wiec lato jesien urosnie i pozbede sie juz czesci rzeczy bujakow itd i bede miec wiecej miejsca bo chcemy sie wprowadzic na grudzien 2014, wi pojdzie juz do przedszkola wiec uwage posiwece tez malej/malemu, latwiej bedzie pod tym wzgledem znalezc prace bo od razu bede mowic ze wiecej dzieciakow nie planuje, latwiej bedzie mi ogarnac wdatki i dzieci z kredytem niz z jednym i schodzic na gorszy pulap finansowy, zatrudnia mnie kolega mam wychowawczy bezplatny do konca 2014 musze to wykorzystac i przerwac go pojsc na l-4 i dostawac kase z zus potam amcierzynski urlop rodzinny troche zaoszczedze, bo jak nie to potem bezrobocie i zero kasy poki nie znajde pracy zeby miec 2, tesciowa mi pomoze na poczatku bo jeszcze bedziemy z nimi mieszkac i bedzie mi latwiej i moi rodzice mi pomoga poki jeszcze sa o silach bo juz starsi sa i doczekaja kolejnego wnuka a zalezy mi na tym i tak moge wymieniac bez konca, kobieta zmienna jest jakby mi ktos powidzial rok temu ze tak bede swirowac nie uwierzylabym tylko u mnie jest nagle hop i stawiam na jedna karte i potem sie tego trzymam tak jak bylo z m kredytem na dom, lubie wszystko planoac i miec pod kontrola czuje wtedy stabilizacje i mam mniej stresu ;-)
Jesli chozi o tescia doskonale cie rozumiem jak umiera ktos bliski tez tak mielismy jak w zeszlym roku zgubil sie chrzestny meza tez mial swoje krzeslo miejsce i tak bylo dziwnie pusto jak tam przychodzilismy a teraz juz sie kazdy przyzwyczail taka niestety kolej rzeczy Kasia zapomnie malo bedzie pamietac jak dorosnie, teraz musisz byc oparciem dla meza, zobacz jst ich dwoch pmysl sobie jakie oparcie bedzie miala kasienka w 2 dziecku jak sie zdecydujesz nie wiadomo jakby slabo ze soba zyli takie sytuacje zblizaja ludzi i rodzenstwo ;-)

reklama
Saga, rozumiem. Podobno każdą ciąże przechodzi się inaczej, więc nie martw się ;-) Ja uwielbiałam być w ciąży. Mimo dolegliwości z tym związanych. Najbardziej bałam się tego, że znów poronię albo, że coś będzie nie tak… I chyba teraz też tego się boje, dlatego odwlekam decyzje o drugim maluszku. Poza tym ciężko było by mi się zajmować Kasią będąc w ciąży bo na pewno będę musiała leżeć.

Moi rodzice mówią, że pomogą tym bardziej, że mieszkamy znimi. Bardzo by chcieli się doczekać się jeszcze wnuczka czy wnuczki ode mnie,mimo że mają już 6 wnucząt. Teściu też bardzo chciał, ale niestety się nie doczekał :-( Tak jak piszesz kobieta zmienną jest, więc zobaczymy jak to się wszystko nam ułoży ;-)

Staram się być dla M. wsparciem. Taka jest kolej życia, ktośsię rodzi i umiera. Niestety Kasia nie będzie pamiętała dziadka i to jest dla mnie najgorsze. Była Jego oczkem w głowie (pierwsza wnusia). Dobrze, że są zdjęcia i nasze wspomnienia, które Jej przekażemy. W takim momencie rodzeństwo jest ważne i to też biorę pod uwagę myśląc o drugim maluszku.

Życzę Ci owocnych starań o Dzidziusia :-) Jeśli już zaczęliście staranka?

Ostatnia edycja:
nie staranka zaczynamy w sierpniu bo chcialabym jak najszybciej zaskoczyc zeby miec dzieciaczka na wiosne a najlepiej na maj bo uwielbiam ten miesiac uwielbiam wiosne do konca roku sie juz fajnie odchowa jesli tak sie stanie jak bedziemy wchodzic do nowego domku;-)kciuki sie prZYdADZA DZIEKI :-)

Jeśli uda Wam się za pierwszym razem, to szansa na maj jest. Zawsze możez też zostać 2 raz sierpnówką ;-) Trzymam kciuki :-)

Bycie w ciąży latem jest dość męczące, ale da się przeżyć ;-) No i zależy od tego jakie jest bo akurat lato 2011 było dość ciepłe,

a ja uwielbiam jak jest cieplo i bardzo dobrze znosilam w ciazy upaly, gdybym mogla "zaplanowac" dziecko to pewnie w podobnym czasie chcialabym rodzic, .... tak na marginiesie juz mi sie chyba che....

Na początku ciąży to dobrze się chodzi o każdej porze roku, gorzej z końcówką. Wydaje mi się, że jest łatwiej zimą przy końcu niż latem. Może kiedyś będę miała okazje się przekonać ;-)

Karola, ja mam taki okres, że raz mi się chcę drugiej Dzidzi raz nie. Teraz mam ochote, ale to pewnie przez to, że tyle Sierpniówek się w ostatnim czasie "rozpakowało" po raz drugi i się za dużo napatrzałam na te wszystkie Maluszki... A kto wie może wypatrzę sobie upragnionego Synusia bo upragnioną Córcie już mam :-D

reklama
A ja zasmakowałam końcówki ciąży i latem i zimą no i lato wygrywa:) ale wtedy nie musiałam za nikim biegać itd, a zimą nim się ubraliśmy by wyjść gdzieś, później pokonywanie zasp samej ciężko a co dopiero z wózkiem czy sankami, nie to nie dla mnie! Co do samej ciąży to po drugiej również stwierdzam, że nie lubię w niej być. Ta masa dodatkowych kg, ociężałość, zmiana humorów, mdłości itd. długo by wymieniać, ale ja na razie nie planuje już dzieci jakbym planowała to bym inaczej śpiewała:-D

Mania we wtorek miała pierwszą rehabilitację i od tamtej pory mam małą gimnastyczkę w domu. Głowę pięknie podnosi, stymulujemy lewą stronę i praktycznie zapominamy o problemie, a to dopiero jedne ćwiczenia z panią no ale w domu sami z nią dziennie trenujemy i efekt mnie zaskoczył. Jestem ciekawa co powie rehabilitantka w poniedziałek, ale myślę, że pochwały usłyszymy ...

Dziewczyny polećcie jakieś zestawy lego duplo. Chciałabym Igorowi kupić, może to go zainteresuje:confused: a Wy jakie prezenty na DD kupujecie?

Zawziełam się i od 12 maja ćwiczę z Ewą Chodakowską. Nie wierzyłam w efekty, ale polecam!

saaga
powoli musicie działać jak przed upałami chcesz się uwinąć. Mania w czerwcu zmajstrowana :biggrin2: owocnych staranek :tak:
Pflaume wspierajcie się! Niestety na odejście kogoś bliskiego nigdy nie będziemy przygotowani.
karolap to do dzieła;)

Aaa u nas po długich bojach 3 trójki klują się na świat. Już maleńkie dziurki w dziąsłach...

taycia ,Tonya, Flower, mama80...hop hop

Do góry