reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

U nas była dzisiaj tylko jedna drzemka, ale za to od 11 do 14 rekord :szok:
Taycia, u nas jest tak samo zakazany owoc najlepiej smakujr ;-) Szybko mija i już niedługo zostaniesz mamą drugiego Synka :-)

reklama
Hej, jak Wasze maleństwa znoszą te upały? Ja już mam dosyc. Mieszkamy na poddaszu i mamy 27stopni. Mały wstał z krzykiem w nocy o 12 i nie mógł zasnąc. Do 3 oglądał bajki a my z męzem juz siły nie mamy. Cos się z nim dzieje od 2 nocy. Jęczy, krzyczy, budzi sie i nie moze zasnąc.
Czy któras z Was daję swojej dziecinie cos na alergię? Mój mały trze oczy. Pediatra wysłał do okulisty a ten dał krople i kazał dawać zyrtek. Dawałam i było ok. Krople się skończyły i tarcie oczu wróciło. Lekarz dał zamiast zyrteku syrop Azomyr ale odkąd go podaje to własnie Pawełek budzi sie w nocy. Nie wiem co mam robic i gdzie iść. Nie wiem czy przyczyną tych cięzkich nocy jest upał, zeby czy syrop :crazy: W dzień też nie może zasnąc. Nie moge sie odespać jak on spi bo musze mu obiad ugotować. Ale się wyżaliłam.

U nas dzis dwie drzemki, ale jedna tylko 25 minutowa!!:baffled: z tym zgapianiem spytalam, bo Kubus ma nowego kolege, nie wiele starszego i ten chlopczyk wlasnie ma takie momenty ze rzuca wszystkim co ma akurat pod reka. Bawi sie ladnie, grzeczny taki, a w minucie agresje zlapie i rzuca wszystkim gdzie popadnie, raz nawet w tej zlosci Kube uderzyl i tak wlasnie myslalam czy aby Kuba nie zechce tak robic jak sie na niego napatrzy:confused:

pflaume gratulujemy tak dluguej drzemki !!! :-)

Moniek, a może przez ten syrop, Pawełek taki jest. U nas Kasia upały znosi dzielnie nie marudzi, nie płacze ;-) Bardzo dużo piję i jest wesoła. Z nocą też nie ma problemu, śpi całą i nie ma kłopotu z zasypianiem.
Naila, to zależy. Może naśladować, a nie musi ;-)
Dziękujemy, dzisiaj były 2 drzemki po 1,5h :-)

hejka, noc przespana ufff. Syrop odstawiłam. Pozwalacie swoim dzieciaczkom oglądać bajeczki bo ja się przyznaje ze jak nie mam siły to pozwalam i mały jest happy.

moniek moj maly nie przepada za telewizja i bajkami... W momentach desperacji :p rowniez chcialam zeby cos ogladnal, zajal sie - nawet na you tube mu wyszukiwalam prze rozne bajki, odglosy zwierzat, piosenki itp. ale intersuje go to moze max 3min. :confused: wiec zrezygnowalam ( moze i dobrze):-p

My niestety od wczoraj walczymy z goraczka poszczepienna. Dziwi mnie tylko dlaczego juz? skoro sama Pani doktor mnie uprzedzila ze jesli goraczka sie pojawi to najwczesniej za tydzien... a tu bach! i na drugi dzien juz dostal. A moze to wcale nie poszczcepienna... sama nie wiem co myslec :confused:

Naila, a może ta temperatura to na ząbki? Albo ząbki i szczepienie? Wysoka ta temperatura?
Pflaume, mój mały ogląda babytv i na serio lubi, ma nawet ulubione bajki. Jak sie zaczynają zaczyna klaskać i się smiać. Śmiesznie to wygląda. Tak czytam w necie jak można się bawić z roczym juz dzieckiem. Szukam czegoś nowego. Piszą o rysowaniu dla dziecka. Narysowałam mu coś dzisiaj ale nie był zainteresowany. No niestety.
Przez te upały wszystko sie Pawełkowi poprzestawiało. Spi od ok 13- do 16:00 albo i dalej. Potem spac 21-22. Może i dobrze ze przespi te upalne godziny.

Pflaume musze wyprobowac z tym teledyskiem, bo moj tez nie chetnie bajki oglada, wiec moze i jego zaczaruje Gotye.

Moniek Kubus ma ponad 38 stopni, moze i faktycznie tez na zeby bo widze, ze od dwoch dni pakuje na nowo paluszki do buzi... Z tymi kredkami tez probowalam, nawet specjalnie kupilam, ale to samo co u was - nie za bardzo zainteresowany...

No nic uciekam, musze malemu zaaplikowac czopka bo znowu temperatura wzrosla do 38,5 :sorry:

reklama
Moniek, też bym chciała, żeby moja Niunia zainteresowała się bajkami, ale póki co nie ma na to szans.
Jeśli chodzi o zabawy, to Kasia bardzo lubi bawić się klockami albo klamerkami i wtedy chwilkę usiedzi. Bo z Niej to takie „żywe”dziecko ;-)
Co do kredek, to myślę, że nasze Szkraby mają na to jeszcze czas.

Naila, szczerze mówiąc nie wiem co moją zainteresowało w tym teledysku, może kolory… Mój mąż się śmieje, że podoba Jej się ten facet i dlatego :-D Dla mnie to brzydal, ale o gustach się podobno nie dyskutuje :tak:
Kurczę, nie ma nic gorszego jak maleństwo choruje :(

Do góry