reklama
Jagienka29
Fanka BB :)
Pflaume,mamy wielu przyjaciół-norwegów,także to nie jedyna znajoma rodzina,tyle że tamci mieszkają troszkę dalej i z nimi nie będziemy widywać się tak często...
mama80,to ja Cię źle zrozumiałam w gościach było super,koleżanka sie nie napracowała bo zamówiła pizzę ;-) ale była pyszna no i chłopcy zadowoleni bo rzadko jedzą na koniec były pyszne gofry z lodami,bitą śmietaną i owocami..mmmniamm...a miałam się odchudzać no nic...od jutra
mama80,to ja Cię źle zrozumiałam w gościach było super,koleżanka sie nie napracowała bo zamówiła pizzę ;-) ale była pyszna no i chłopcy zadowoleni bo rzadko jedzą na koniec były pyszne gofry z lodami,bitą śmietaną i owocami..mmmniamm...a miałam się odchudzać no nic...od jutra
Ostatnia edycja:
biedroneczka1980
Witam
Wlasnie uspilam mala. Piekny dzis dzionek, troche slonca ale nie tak upalnie. Dzis wizyta na dzialeczce i dalsze sadzenie roslinek, coby oko cieszyly. Od poniedzialku wypowiadam wojne kretom i karczownikom ktore ryja mi w ogrodku, co za upierdliwe stworzenia mowie wam.
Tylko kurcze moja noga troche niestety niedomaga ehh, nie wiem czy przez tydzien dojdzie mi do formy, juz dobre 6 tyg jestem na L4 jak ja zwichnelam chyba sie starzeje bo nie tak latwo zdrowieje ;-)
Widze ze temat tesciowych nadal na tapecie. Mnie najbardziej wkurzalo jak sie tesciowej do malej zdazalo powiedziec corciu. Normalnie noz mi sie prawie w kieszeni otwiera, no a jak o mnie mowi do malej to uzywa slowa ktorego nie lubie "matka", ja zdecydowanie bardziej wole jak sie mowi "mama", "mamusia", no ale moze to moje zboczenie ;-)
Wlasnie uspilam mala. Piekny dzis dzionek, troche slonca ale nie tak upalnie. Dzis wizyta na dzialeczce i dalsze sadzenie roslinek, coby oko cieszyly. Od poniedzialku wypowiadam wojne kretom i karczownikom ktore ryja mi w ogrodku, co za upierdliwe stworzenia mowie wam.
Tylko kurcze moja noga troche niestety niedomaga ehh, nie wiem czy przez tydzien dojdzie mi do formy, juz dobre 6 tyg jestem na L4 jak ja zwichnelam chyba sie starzeje bo nie tak latwo zdrowieje ;-)
Widze ze temat tesciowych nadal na tapecie. Mnie najbardziej wkurzalo jak sie tesciowej do malej zdazalo powiedziec corciu. Normalnie noz mi sie prawie w kieszeni otwiera, no a jak o mnie mowi do malej to uzywa slowa ktorego nie lubie "matka", ja zdecydowanie bardziej wole jak sie mowi "mama", "mamusia", no ale moze to moje zboczenie ;-)
T
taycia
Gość
Nic nie mowcie o tesciowej. Caly czas zastanawiam sie czy leciec na 7,czy 10 dni,bo te 10 dni z nia mnie przeraza. Nadal mam niesmak po jej ostatniej wizycie i nie wiem jak wytrzymam 'mieszkanie u niej na ganku' . Mnie najbardziej wkurza w niej to,ze pracuje w zlobku 30 lat i traktuje wszystko przedmiotowo : placze - spac, placze jesc, tu przebrac , tu kapac raz dwa trzy i jestem zajebista. katar mial,ze oddychac nie mogl - to normalnie...dla niej kuzwa wszystko jest ekstra!
Eghh nie bede sobie cisnienia podnosila
O ktorej chodza Wasze pociechy spac i ile maja drzemek?
U mnie spanie kolo 19 ,pobudka 5.30 -6max, spanie 8-9.30 potem 11.30-12.15 i ostatnia kolo 14,15 i to max 30 min.
Eghh nie bede sobie cisnienia podnosila
O ktorej chodza Wasze pociechy spac i ile maja drzemek?
U mnie spanie kolo 19 ,pobudka 5.30 -6max, spanie 8-9.30 potem 11.30-12.15 i ostatnia kolo 14,15 i to max 30 min.
biedroneczka1980
U mnie spac mala idzie o 20 pobodka o 7, dzemki o 9:30 pol godzinki, o 12 - 0,5-1,5 h zalezy od dnia i ok 16. Czasami zdazalo sie ze nie bylo o 16 drzemki.
Mojej tesciowej to placz kojarzy sie tylko z tym ze mala glodna. Ehh ciezko mi ja czasami wytrzymac, to samo mam z siostra T ktora mimo iz dzieci nie ma to wypowiada sie na ich temat jakby conajmniej kilkoro urodzila i jakby wszystkie rozumy pozjadala (przez polroku opiekowala sie obcym dzieckiem, do tej pory stwierdzam jak widze jak np brala mala na rece, zmieniala pieluche - ciagnac za nogi) itp ze nie ma bladego pojecie o opiece nad dziecmi) i to wieczne noszenie malej na rekach, nawet jak mala spokojnie sie bawi to juz zaraz musza brac i nosic no nie rozumiem tego, moze moje przeczulenie.
Mojej tesciowej to placz kojarzy sie tylko z tym ze mala glodna. Ehh ciezko mi ja czasami wytrzymac, to samo mam z siostra T ktora mimo iz dzieci nie ma to wypowiada sie na ich temat jakby conajmniej kilkoro urodzila i jakby wszystkie rozumy pozjadala (przez polroku opiekowala sie obcym dzieckiem, do tej pory stwierdzam jak widze jak np brala mala na rece, zmieniala pieluche - ciagnac za nogi) itp ze nie ma bladego pojecie o opiece nad dziecmi) i to wieczne noszenie malej na rekach, nawet jak mala spokojnie sie bawi to juz zaraz musza brac i nosic no nie rozumiem tego, moze moje przeczulenie.
Jagienka29
Normalnie noz mi sie prawie w kieszeni otwiera, no a jak o mnie mowi do malej to uzywa slowa ktorego nie lubie "matka", ja zdecydowanie bardziej wole jak sie mowi "mama", "mamusia", no ale moze to moje zboczenie ;-)
Też tego nie lubię moja na szczęście,mimo iż wiele jej można zarzucić-tego nie robi
taycia,te "doświadczone" są najgorsze...rutyna je zżera przesada w końcu,nieważne w którą stronę-jest gorsza od faszyzmu
Moja śpi od 18.30 do 6.30 z pobudkami lub bez,ciężko mi powiedzieć ile razy bo karmię ją na śpiocha ;-) w dzień spała dotychczas 3x ale przestawiłam ją na dwie drzemki,tj.ok.9.00 śpi 1h do 1,5h i ok.14.00 tyle samo.
biedroneczka1980
Jagienka a jak ci sie udalo przestawic mala n a2 drzemki, tzn zastosowalas jakas metode, czy to przeszlo gladko itp?, myslalam kiedys czy moja by tak dala rade spac
reklama