reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Biedroneczka, kopę lat ;).
Tęskniłaś? No tęskniłaś? Wiadomo, że tęskniłaś! :-D:-D:-D
To znaczy, że wróciłaś do pracy już? Dawno?
Współczuję poszukiwań, zwłaszcza po swoim niezapomnianym do dzisiaj doświadczeniu ;)

reklama
W natłoku postów tutaj czasem trudno było cokolwiek powiedzieć - choć o ile ja to średnio odczułam na własnej skórze, to kolejnym pojawiającym się kobitkom w ciąży było tutaj jakkolwiek zaistnieć trudno.

Ooo tak,odczułam to na własnej skórze :baffled:
Mucha,przy Twoich postach ciężko się nie uśmiechnąć,wpadaj do nas częściej :tak:
biedroneczka,trudno jest znaleźć kogoś odpowiedniego...wiem po sobie,przerabiałam to z najstarszym (jak miał 10 m-cy) i pisz jak tylko znajdziesz czas,każda mamusia,czy "stara" czy "nowa" jest mile widziana ;-)

Witam dziewczyny. Piszcie jak najwięcej. Ja dołączyłam niedawno i bardzo żałuje że tak póżno:tak:.Ale czytam Was od początku. A humor Muchy na forum bezcenny!:-)
Mamusie mam do Was pytanie. Czy mogę mojemu synowi(ma prawie 5 lat) kupić już takie siedzisko do samochodu zamiast fotelika?

Mucha, Oli, Szuszu,Biedroneczka i reszta fajnie, że się odezwałyście. Od razu forum odżyło ;-)

Jagieńka, nie dziwie się, że się boisz. W końcu zmieniasz miejsce zamieszkania i to jeszcze w obcym kraju… A jedziecie tam na stałe czy tymczasowo?

Ostatnia edycja:
Mucha
oj zatesknilam zatesknilam hehehehe ;-)
No moj powrot do pracy to troche taka tragi-komedia, w polowie marca wrocilam i juz mialam spoko dziewczyne do opieki, na 3 dzien pracy zwichnelam noge i tak sie bujam juz 1,5 miecha na L4, niby fajnie bo wydluzylam sobie czas spedzony z mala, ale z kaleka noga za wiele zrobic nie mozna, wiec dziewczyna przychodzila wychodzic z mala na spacery przez caly kwiecien, dzis mi powiedziala ze niestety ma ciezka sytuacje i musi wyjechac by zarobic wiecej ehh, czeka mnie to samo co 2 miesiace temu, nie cierpie tych poszukiwan. A bylo tak dobrze bo dziewczyna kumata, mala ja zaakceptowala i wogole.
Jagienka oj ciezko znalesc taka osobe co bedzie odpowiadac i mi i malej.
Co do udzielania to obiecalam sobie ze bede zagladac tu czesciej ;)))

Jagienka29, zauważyłam że taki urok jest większości for, że jak ktoś później dołącza, to musi mieć super turbo wypas charyzmę żeby się przebić. Wiem po sobie, jak udzielam się na innych forach (broń mnie panie boże- nie dzieciowe! :-D), to trudno mi się przebić. Dasz wiarę? Mi trudno! :-D
biedroneczka, uznam że absolutnie nie ironizujesz i podbuduję swoje ego Twoją tęsknotą :-D :-D Kurcze, tak to jest z opiekunkami. Szukasz przez niania.pl?

fajnie, że tak się cieszycie na nas, ale wiecie, ja tam nie wiem czy to takie dobre obudzić muchę na wiosnę. one bywają upierdliwe :-D(żeby tylko upierdliwe, z rańca to nawet .... :-D).

Mamusie mam do Was pytanie. Czy mogę mojemu synowi(ma prawie 5 lat) kupić już takie siedzisko do samochodu zamiast fotelika?

To zależy..ile mały ma wzrostu? Żeby pas nie przechodził mu przez szyję,możesz kupić taki specjalny regulator wysokości pasa:
REGULATOR WYSOKOŚCI PASÓW BEZPIECZEŃSTWA DZIECKA (2250356568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A czemu chcesz go już przesadzić? W foteliku nie jest bezpieczniej? Mój Oliś jest dość dużym chłopcem,ma 6 lat,obecnie 125cm i waży 25kg a jeszcze go wożę w foteliku,takim który można przerobić na "poddupnik" :tak::

*A*FOTELIK GRACO LOGICO LX COM.+ORGANIZER+10XGRTIS (2302599424) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jagieńka, nie dziwie się, że się boisz. W końcu zmieniasz miejsce zamieszkania i to jeszcze w obcym kraju… A jedziecie tam na stałe czy tymczasowo?

Planowo na stałe ale jak będzie...życie zweryfikuje....

Biedroneczka,własnie,ze świecą teraz szukać opiekunki z powołaniem,takiej z prawdziwym podejściem do dzieci,dla której to nie będzie tylko praca,która będzie potrafiłą się zaangażować-to ważne dla dziecka...i matki...trzymam kciuki żebyś szybciutko znalazła odpowiednią osobę :tak:

Jesooo,wszystko mnie dzisiaj boli,normalnie czuję każdą kosteczkę,każdy staw jakbym miała za mało "smarowania"...do tego kark i szyja (to od siedzienia przy kompie pewnie :-p) chyba się starzeję :dry:

Mucha narazie dam ogloszenie u siebie w lokalnej prasie, dzis tez zadzwonilam do dziewczyny ktora byla druga we wczesniejszym rankingu czy nadal szuka pracy i umowilam sie z nia na poniedzialek.
Racja z tym przebiciem sie na forum, jak nie jest sie od poczatku to czasami moze byc trudno

Wiecie co tak wogole czasami mam wrazenie rozmawiajac z mamai dzieci w podobnym wieku czy to w realu czy na innych forach, grupach, ze wsrod mam istnieje jakis wyscig szczurow jesli chodzi o osiagniecia ich pociech, a juz jak ide do tesciowej to wogole, bo jak mi gada nad uszami bo sasiadki dzieciak, ktory notabene jest starszy do malej o miesiac robi to czy tamto, juz mi glowa paruje i ciezko mi kobiecie wytlumaczyc ze kazde dziecko jest inne i robi pewne rzeczy w wlasciwym dla siebie czasie i ze nie trzeba dziecka uczyc stawania czy chodzenia bo dziecko samo osiaga pewne etapy rozwoju jak jest gotowe

Jagienka29, zauważyłam że taki urok jest większości for, że jak ktoś później dołącza, to musi mieć super turbo wypas charyzmę żeby się przebić.).

Wiem i absolutnie nie mam ani nie miałam żadnych pretensji :tak:

Wiem po sobie, jak udzielam się na innych forach (broń mnie panie boże- nie dzieciowe! :-D), to trudno mi się przebić. Dasz wiarę? Mi trudno! :-D).

No w to akurat ciężko mi uwierzyć :-D:-D

ja tam nie wiem czy to takie dobre obudzić muchę na wiosnę. one bywają upierdliwe :-D(żeby tylko upierdliwe, z rańca to nawet .... :-D).

Dobre,dobre :-D:-D:-D:-D

Biedroneczka,mam to samo ale...w rodzinie :baffled: moja bratanica ma 8,5 m-ca a córeczka kuzynki 9 m-cy...ja to wogule powinnam zacząć się martwić bo Laura nie przekręca się,nie raczkuje a nawet nie zanosi się na to :rolleyes: że nie wspomnę że "powinna" już stawać :unsure: a DOPIERO siedzi....wyścig szczurów-tak-to jest właściwe określenie....

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienka29, zauważyłam że taki urok jest większości for, że jak ktoś później dołącza, to musi mieć super turbo wypas charyzmę żeby się przebić. Wiem po sobie, jak udzielam się na innych forach (broń mnie panie boże- nie dzieciowe! :-D), to trudno mi się przebić. Dasz wiarę? Mi trudno! :-D
biedroneczka, uznam że absolutnie nie ironizujesz i podbuduję swoje ego Twoją tęsknotą :-D :-D Kurcze, tak to jest z opiekunkami. Szukasz przez niania.pl?

fajnie, że tak się cieszycie na nas, ale wiecie, ja tam nie wiem czy to takie dobre obudzić muchę na wiosnę. one bywają upierdliwe :-D(żeby tylko upierdliwe, z rańca to nawet .... :-D).
Damy radę!:-)
Jagienka mamy 3 samochody i tak się noszę z tym fotelikiem że mnie to już wkurza a z tą podkładką to chyba wygodniej. A wzrostu ma 110.

Do góry